22. huhtikuuta 2014

Pitkäperjantaina Rovaniemellä

Lähdettiin vaihteeksi vähän kauemmas kisoihin, katsomaan Rovaniemelle missä ne MM-karsinnat pidetään ;) Saas nähdä, saako tuloksia itse kasaan, mutta houkuttelis kyllä mennä sitten muuten katsomaan niitä skaboja. Paikkahan on tietääkseni sama kuin tuo perjantain kisahalli. Aamulla lähdettiin 9 aikaan ja oltiin yöllä 01.30 kotona takaisin.

Kisoista ei kyllä jäänyt yhtä melkein-nollaa lukuun ottamatta kerrottavaa tuleville sukupolville. Tomi sanoikin koirille vissiin toisen radan jälkeen, että mä tulin tänne kuvaamaan teidän nollaratoja niin te vaan hyllyttelette :D Se melkein nollakin oli siis vitonen, joka tuli kontaktivirheeltä. Ransulla muuten ihan hieno rata 4m/s etenemällä... Mutta kuten huomaa, niin kummallakaan radalla ei ollut puomin alasmenokontaktista tietoakaan. Eka radalla tosin isommasti sen takia, että mä päätän tehä riskillä ja irrota sivusuunnassa, ja sehän ei tuon koiran kanssa vaan kerta kaikkiaan onnistu, pitäs se jo uskoa.

Liinu kumminkin aloitti hyllyttämällä. Katsoin aiempia koiria ja ihmettelin kun niin moni koira teki pujotteluvirheen keppien loppupuolella. Että mikä kumma niissä kepeissä oikein on? Sitten kun Liinu teki saman virheen (jota en edes tyhmyyksissäni korjannu) niin videolta sitte tajusin että oisko voinu olla syynä se lattiassa menevä valkoinen viiva?


Muutenhan tuo rata nyt oli sellanen ihan perus-ok, mitä nyt olis hyllytetty sitten myöhemmin kumminkin kun Liinu vähän lähti lapasesta ja kävi suorittamassa ylimääräisenkin esteen. Ois tietysti ite voinu vähän jarruttaa koiraa siihen edelliselle hypylle... kun siitä vielä piti kääntyä takaisin päinkin...

Ransun eka radalla sitten kepit meni ihan hyvin mutta sitten joku käsittämätön kielto meinattiin ottaa. Jota muuten ei edes tullut tuosta sekoilusta, vaan suoraan HYL kun Ransu painattaa sinne putkeen!? No joo. Sitten oli taas muuten ihan jees mutta A:lta oli tarkotus kyllä kierrättää lyhemmän kautta. Siitä putkesta loppuun asti olikin muuten ihan hyvä rata, mitä nyt se puomin alasmeno on sellanen mallia pomppaloikka.


Juu tiedetään, Ransu hyppää sen hylkäyksen jälkeisen hypyn tosi omituisen näköisesti. Muuten se kyllä hyppäsi noilla radoilla aika normaalisti hypyt. Nythän on pidempi hierontaväli kuin mitä meillä yleensä on, mutta siihen nähden minusta kumpikin on aika hyvässä kunnossa, katsotaan mitä mieltä Minna on huomenna :) Sitä paitsi pujotteli kepit kisoissa aika jees ja muutenkin kun katsoo vauhtia mitä se on sit kun mennään sujuvasti rataa niin se ei ole ollenkaan sellainen laiskanpulskea lönkyttely :)

Liinun toisella radalla lähdin pois ennen kuin oltiin puolessa välissä edes. Se haukkua räyhäsi ennen lähtövuoroa, ja sen silmät pyöri päässä kuin ruletissa (ehkä pientä vertauskuvallisuutta käytin tässä...) kun jätin sen lähtöön. Tiesin että nyt joko mennään kovaa tai sitten se lähtee tekemään omaa rataa. Niinpä niin. Heti alussa se ei muka osaa lukea pakkovalssia vaan kiertää taakse ja ihan itse oma-alotteisesti kiertää takaa koko esteen. Lähetän keinulle eikä pysähdy kontaktille. Katsoin sitä silmiin ja sanoin "PERKELE!" kun se karkasi keinulta. Menen vetämään kepeille, mutta läpihän se menee. Ajattelin että nyt saan harjoitella kisoissa sokkaria kepeillä kun ei ole enää mitään hävittävää. Hyvin meni! Sitten se lähtee lentämään siitä keppien jälkeiseltä hypyltä taas jonnekin toiseen universumiin eli loppusuoran hypylle. Näin sen elkeistä ettei se kuuntele mun ohjausta vaan se haluaa vaan tykittää menemään. Hölkkäsin ulos radalta, tuollaisella "yhteistyöllä" ei enempää ole mun kans lupa itteään palkata. Jos yleisön viihdyttämisestä maksettais erikseen, niin olisin voinut siellä vielä taiteillakin.


Ransun kanssa radalle sillä asenteella että nyt saamari se nolla pitää tehä. Että eihän tänne asti nyt tulla tekemään neljää hyllyä. Juu ei tehtykään, vaan kolme hyllyä ja vitonen. Kontaktilta! Voisko enempää olla koiran virhe... Sehän se turhauttaakin kun koira ei tee sitä osuuttaan mikä sille on opetettu. Ite saat muun radan ohjattua ihan hyvin ja vielä ihan kohtuuhyvällä etenemällä (4m/s) niin koira sitten loikkaa nippanappa kontaktin. Voi saakeli.


On kyllä ehdottomasti mun ja Ransun tän vuoden parhaita ratoja. Ransulla hyvä vauhti, säpäkkyyttä, hyvä keinu ja hieno A, loppusuora aivan huippu, harmi kun ei ihan osannu edetä maalihypylle asti. "Ja näin hienosti maaliin viidellä virhepisteellä ja aikaan 45,90 Ransu ja Sanna." Aikavirhe siis jotain -5s, mutta se ei paljon sillä vitosella auta...

Seuraaviin kisoihin sitten vasta kuukauden päästä Vaasaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti