16. heinäkuuta 2014

KLAG 2014

Mun osalta tämän vuoden Klag oli vain kahden startin mittainen, molemmat koirat otti perjantaina yhdet startit. Viikonlopun olin töissä, joten en päässyt nauttimaan ihanasta kelistä enkä tunnelmasta. Keli olis ollu ehkä Ransulle liiankin kuuma, mutta oishan se ollu kiva hengailla kisapaikalla ja katsella hienoja suorituksia. Merikin vieressä niin Ransu ois saanut välillä käydä uimassa :)

Perjantailta saldona oli kaks hyllyä. Liinun rata oli oikeastaan ihan lupaava, sellasia vähän pöhköjä virheitä. Ransun rataan olen jossain määrin pettynyt, koska rata olis ollu meille sopiva mutta niin vain hyllyttelin kuitenkin.


Tuo kepeillä säätäminen ärsyttää, Liinu ei jostain syystä lukitse noita keppejä vaan tekee kaks kertaa tuollasen amatöörimokan. Tai ehkä me tehään molemmat. Sitten mun oli tuolla A:ta ennen tarkoitus tehä valssi ja laittaa koira A:lle, mutta koska ajattelin että parempi se on tuloksena HYL kun joku yliaikakymppi niin yritin laittaa putkeen. No eipä menny putkeen vaan sinne A:lle, sieltä sit vähä Liinumaista kikkailua... Aattelin vaan siinä kun kuulin että yleisössä nauratti että no kivahan se on yleisöä viihdyttää juu... Loppu olikin sitten ihan hieno.


Ransun kanssa myös tuloksena HYL. Jotenkin pöljäilin sen hypyn väärälle puolen. Puomin jälkeisellä hypyllä jätkä tekee pikkuloikan esteen yli... Loppurata oli kyllä melko vauhdikas, nurtsissa vaan oli joku mihin meinas jäädä kenkä kii kun tein valssia ennen A:ta. Kontaktinhan se loikkas mutta ei sillä enää siinä ollu mitään väliä. Mun ois pitäny ehtiä vähä pidemmälle niin se ois malttanu ottaa sen. Viimeiset hypyt taas mahtavilla loikilla. Juteltiin hierojan kanssa noista kropankäyttöjutuista ja hyppäämistaidoista. Sanoin että katselin vanhoja kisavideoita missä Ransu hyppää kaikki hypyt aivan ylikorkeita. Nykyään se menee esteet sillai ettei rimat tipahtele mutta ei myöskään tee turhaa työtä. Samoin käännökset ei niin usein veny, tuollakin radalla se tekee siinä ennen hyllytystä muuria lukuunottamatta tosi kivoilla käännöksillä. On meillä Ransun kans taito kasvanu :)
Kuvien laatu on huono koska otin ne videolta.

Seuraavat kisat onkin sitten elokuussa - tavallaan kotikisat! YLIKS järjestää pitkästä aikaa viralliset kisat. YLIKS ei (vielä) ole mun kotiseura, mutta syystä ja toisestakin lisenssi vaihtuu sinne nyt ensi tilassa. Kunhan schapeyhdistyksen lisenssillä pystyy kisaamaan, niin vaihdan siihen lisenssiin. Toivottavasti ensi vuoden alusta! Mieluiten haluan edustaa omaa rotuani kuin mitään seuraa, varsinkaan sellaista johon en tunne kuuluvani. Joten nyt toistaiseksi vaihdan lisenssin kotipaikkakunnan seuraan, vaikka en täällä (ainakaan toistaiseksi) treenaa tai kouluta. Tämä on hyvin pitkälle nyt myös periaatteellinen ja tunteen asia, jos mun pitää valita nykyisen edustusseuran ja kotipaikkakunnan seuran välillä niin valinta on aikamoisen helppo tällä hetkellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti