15. elokuuta 2015

Mika Moilasen agilitytreenit

Mika Moilanen kävi vetämässä meille agitreenit torstaina. Mä olin jotenkin saanu järjestettyä Liinun hieronnan edelliselle päivälle. Onneksi Liinulla ei mitään isompaa ollu, pitkät selkälihakset ja niskan alue jumissa ja ne aukesi hyvin. Koitettiin ottaa kevyemmin torstaina, mutta tuo koira nyt ei ainakaan osaa ottaa agilitya mitenkään kevyemmin. Noh, mentiin sentään minikorkeuksilla.

Mikalla oli tosi vauhdikas rata, joka tarjosi koiran näkökulmasta mielenkiintoista epäloogisuuttakin, ja jossa tarkoituksena oli harjoitella sitä miten kuljetetaan kovassa vauhdissa koiraa esteiden ohi. Estevälit oli monin paikoin tarkoituksella ylipitkiä, ja koiran piti osata edetä myös itsenäisesti. Hyvä treeni kyllä, ettei aina sitä pipertämistä, vaan toisinaan vähän erilainenkin näkökulma! Liinu ei ole mikään helppo ohjattava, koska se on niin ohjaukselle tarkka. Tosin se pääsi loistamaan hyvällä esteosaamisellakin kepeillä. Erinomainen ja makea koira se kyllä on Mikankin mielestä. Onhan se, mutta ohjaaja tarvis jotain valmennusta. Nyt kyllä syksyllä päivätyön myötä täytyy yrittää ryhdistäytyä ja ottaa lisää aikaa myös treenaamiselle. Intoa meillä Liinun kanssa kyllä on!

Mä tykkäsin Mikan koulutustyylistä. Sellainen, että kuuntelee koiran ohjaajaa, eikä vaan vänkää että "mutta kun se pitää tehdä näin, sun täytyy opetella se tekemään näin". Tosin Mika on nähnyt mua vuosien varrella kisaamassakin useamman kerran, että tietää kai se että todennäköisesti parhaiten tunnen koirani ja meidän yhteistyön vahvuudet. Ja heikkoudet.

Treeni oli hyödyllinen, meillä oli kivaa ja haastettiin kyllä Mikaakin, ettei se aina ole niin yksioikoista miten se koira toimii. Liinulla kyllä riittää aivan uskomattomalla tavalla tuota moottoria tehdä! Oikein into piukeana odotan jo sunnuntain treenejä. Maanantaina käytiin tekemässä ratareeniä pitkästä aikaa, ja sen kyllä huomasi. Olihan se treenikin meillä ihan haastava, mutta kyllähän sitä on aika ruosteessa jos on arvokisojen alla treenannut viimeksi kunnolla. "Ikävä kyllä" se tatsi pysyy vain tekemällä. No mutta onneksi tuon ihanan kanssa on niin mahtavaa treenata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti