29. heinäkuuta 2016

KLAG 2016

Viime viikonloppuna kisattiin Liinun kanssa Klagissa #18. Tuomareina Hilpi Yli-Jaskari, Reetta Pirttikoski ja Katarina Virkkala. Otettiin lauantain ja sunnuntain molemmat startit. Olosuhteet oli aikamoisen märät. Näkyviä lammikoita ja muita rapakoita oli siellä täällä. Koko rata-alue oli ihan litisevä ja juoksulinjat meni kuralle. Huvitti, kun muistelin joskus kuulleeni epiksissä valitusta märästä kentästä, että kisataan sitä ihan virallisiakin kisoja ja jopa arvokisoja varsin märissä olosuhteissa. On sitten ohjaajan vastuulla valita osallistuako vai ei, ja jos päättää osallistua, niin tehdä se mahdollisimman turvallisesti. Klagin tuomareille kiitos siitä, että ihanneajat oli säädetty niin, että mikään pakko ei ollut vetää reikäpäänä. Kaatumisia ja liukastumisia näin enemmän kuin tarpeeksi. Joka radalla, joka säkäluokassa mitä seurasin, tapahtui niin koirien kuin ohjaajienkin liukastumisia ja kaatumisia. Itse päätin, että mä etenen turvallisuus edellä, nopeuden kustannuksella. Haluan, että mulla on näiden kisojen jälkeenkin kunnossa oleva, mahdollisimman vähän liukastellut koira ja ohjaaja. Siinä onnistuttiin. Ihmeen hyvin Liinu meni muutenkin noissa suo-olosuhteissa, vaikka muuten se inhoaa vettä ja kastumista. Kyllähän se tosin kontaktiesteille päästyään oli sitä mieltä, että nyt kun olen tänne kuivaan päässyt, niin en täältä mielellään tule alas :D

Liinun agilitykuvien kuvaaja Tanja Ahola.

 

Klagista tuli mukavasti menestystä, tehtiin nimittäin Liinun kans niiltä neljältä radalta 3 nollaa! :) Klagissa kyllä jostain syystä on tullut tehtyä aiemminkin hyviä ratoja, tänä vuonna pitkästä aikaa vain yhdellä koiralla. Lauantain eka radan oli kuvannut Kiltan kuvaaja. Siinä näkee hyvin mitä ne Liinun kontaktit oli tänä viikonloppuna. Liinu teki joka radalla saman tuossa A:lla ja hiippaili puomin alastulon, kun ei vissiin halunnut uittaa jalkoja kakskakkosessa :D

Tässä lauantain eka rata, ensimmäinen nolla.


Lauantain toinen rata eikä sunnuntain eka rata ole videolla (mun tietääkseni). Lauantaina toinen rata meni aika lailla penkin alle, joten siltä HYL. Sunnuntaina oltiin sit taas uudessa iskussa, ja heti eka radalta nollatulos!

 


Keliolosuhteet oli sunnuntaina aika hirveät, vettä tuli välillä ihan kaatamalla. Välillä paistoi aurinko, mutta eihän se kentälle ehdi tehdä mitään.

Kuvia kentästä viimeisen radan aikana.Mietin jo aamulla kun näin kentän, että saapa nähdä menenkö iltapäivän rataa ollenkaan. Päätin, että katsotaan aamun radalta tulos ja jos se on nolla niin pakkohan se on tuplaa koittaa. Jos se on jotain muuta kuin nolla, niin sit mennään sään ja fiiliksen mukaan. Hypäri olis kuitenkin Reetan rata, ja tykkään hänen radoista. Nollahan sieltä tuli sit sunnuntaiaamultakin, joten tuplan metsästykseen siis... Viimeinen rata on videolla, kannattaa katsoa isommalta näytöltä äänien kera, niin pääsee märkään tunnelmaan ;)


Hypäri oli todella lyhyt ja profiililtaan hyvin simppeli, mutta kyllä se oli kenttäkin siinä kunnossa, että hyvä kun siihen sai tuon radan tehtyä. Uskon, että rata oli alunperin suunniteltu pidemmäksi, mutta nyt olosuhteiden pakosta sitä piti lyhentää. Rata oli minkä tahansa luokan radaksi lyhyt, 136m, joten oli ihan totta mitä Reetta sanoi tuomarinpuhuttelussa: "rata loppuu just kun te pääsette vauhtiin". Noh, ei niitä nollia silti siltäkään radalta ropisemalla tullut. Mutta me tehtiin siitä nolla, ja niinpä meillä on tuplanolla nyt kerättynä :) SM-nollia on yhteensä 5kpl kasassa. Ei ole vielä ikinä ollut näin hyvä tilanne tähän aikaan vuodesta :) Katsotaan, mitkä on kriteerit ensi vuoden arvokisoihin.

 

Tämän vuoden Klagista siis mahtavat onnistumisen fiilikset. Kuukauden kisatauko ei näkynyt missään. Ei yhtään keppivirhettä. Jätin Liinun seisomaan lähtöön, koska tiedän että sen kans olis ollut ihan tyhmää alkaa riidellä siitä, istutaanko märkään maahan vai ei. Hyvin se siellä pysyi paikallaan vaikka sai seistäkin. On se kyllä niin mainio agikaveri! Meille on tapahtunut niin paljon hyvää toukokuun jälkeen, etten tiedä oikein mitä ja ketä siitä. Mutta luulen, että toukokuun paimennusleirillä on oma osansa...

Loppuvuodeksi oon suunnitellut aika paljon kisoja, katsotaan minkä verran tulee lopulta kisattua, koska meillä on nyt jo tämän vuoden puolella 43 starttia takana, kun viime vuonna oli yhteensä 53. Lisäksi mulla on loppuvuodeksi agilityn lisäksi suunnitelmia niin Liinun luonnetestin, Prikan näyttelyiden kuin molempien paimennuskokeidenkin saralla. Unohtamatta sitä, että Prikka pitäis luustokuvata ja oon ajatellut uusintakuvauttaa Liinun samalla.

Tänä vuonna meillä oli perinteisesti schapeleiriteltta pystyssä, mutta teltassa vaan oli vähän erilainen kokoonpano (ja osa hieman kasvaneita viime vuodesta) kuin vuosi sitten.

Tämän vuoden schapeteltta.
  
Viime vuonna - Prikka näkyy vaan osittain nukkumassa :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti