22. tammikuuta 2017

Uusi vuosi, uudet kujeet?

Klisee, mutta niin se vain meidän kohdalla ainakin nyt menee. Tätä vuotta on suunniteltu moneen kertaan ja moneen suuntaan, mutta liikaa ei varmaan kannata suunnitella ainakaan Prikan osalta.

Prikka kävi luustokuvissa ja todettiin terveeksi kuvanneen eläinlääkärin eli Kari Ventelän toimesta, viralliset lausunnotkin on muista paitsi selkälausunnot on vielä kummaltakin pimennossa. Molempien osalta luotan kuitenkin Ventelän mielipiteeseen, joten luulen tietäväni mitä sieltä on tulossa. Prikan kanssa alunperin oli tarkoitus saada se kisavalmiiksi loppiaisen kisoihin, mutta sen idean nyt sai haudata kyllä jo syksyllä. Ratatreeniä tehdessä tuli kyllä hyvin selväksi meidän kisavalmiuden aste. Se on nolla. Prikka on sinänsä ihan taitavakin joillain osa-alueilla, mutta esteosaaminen silti ontuu. Ja hyppytekniikka. Syksyllä ennen luustokuvauksia mietin, että tuskin tuo on edes terve, mutta kyllä se vaan oli! Prikka vaan ei ole ymmärtäny - enkä mä osannut opettaa - miten hyppyesteiden yli mennään hyvällä tekniikalla.

Mitä esteosaamiseen tulee, niin kepit on ihan nollassa. Viimeksi laitettiin kaikki ohjurit takaisin, kun kaveri näyttää siltä, ettei ihan oikeasti tajua yhtään pujottelua. Aloitetaan alusta niiden kans ja edetään vähän rauhallisemmin. Talvi ja kevät treenataan varmaan keppejä ja hyppytekniikkaa. Ollaan siis menossa Merja Fröbergin hyppytekniikkakurssille ens viikonloppuna.

Prikka on ilmoitettu myös Kajaaniin Rumiksen päiväryhmään, jota vetää Salme Räsänen. Etua siitä, että tekee osa-aikaista työtä... voi päästä arkipäivisin kunnollisiin ohjattuihin treeneihin! Siitäkin huolimatta se on ihan jees, että per reissu kertyy 350km ajamista ja aikaa menee n. 8h matkoineen, treeneineen ja lenkkeineen. Mutta tällaista tekeekin vain joku vähän agiin höpsähtänyt ;) Salmen treeneissä on ollut sellaisia teemoja, mitä ei välttämättä itselle tule mieleen tehdäkään. Onhan se erilaista treenata kokeneemman kouluttajan ohjauksessa, kun ihan oikeasti sitä kouluttajaa kiinnostaa sua ohjata koska hänelle maksetaan siitä. Monen kiinnostavan uuden tai hyväksi havaitun kouluttajan yksäreille olis hinku päästä, mutta ne on tuosta samaisesta osa-aikaisesta työstä johtuen vähän pitkässä kuusessa tällä hetkellä.

Mitäs Liinu sitten? Liinulla on ollut 2kk kisataukoa. Se on käynyt pari kertaa treenaamassa, ja ai että kun se on aina yhtä ihanaa ja aina yhtä haastavaa. Nyt tekis mieli sen kanssa kisaamaan, mutta uusi vuosi - uusi lisenssi, jota en tietenkään ole muistanu hankkia... Aion tänäkin vuonna kisata Schapeyhdistyksen lisenssillä :) Olen kaks vuotta kisannut rotuyhdistyksen lisenssillä, ekana ja tietääkseni ainoana. Kisataan mahdollisesti Oulussa tai Torniossa seuraavan kerran. Keväälle pitäis saada Liinulle kisoja alle arvokisoja varten.

Ens kesäksi olis muutama paimennusleiri tarjolla, mutta en ole ilmoittautunut yhteenkään. Ollut vähän epävarmat tunnelmat toteutuuko leirit edes, ja onhan ne aika kalliit. Paimentaminen on kiinnostavaa ja koukuttavaa, mutta rajansa silläkin, mitä siitä olen nyt valmis maksamaan. Menee nuo kiinnostuksen kohteet nyt kesällä ehkä vähän eri puolelle. Enkä tiedä kesän töistä ja lomistakaan vielä.

Talvella ja keväällä on tarkoitus Liinun kans kisata, ainakin Kuopiossa pitänee käydä kisaamassa, samoin Jyväskylässä pääsiäisenä. Muut kisat tarkentuu sitten fiiliksen mukaan.

Kesän, tai lähinnä kesäkuun, kisoja on suunniteltuna ja niihin majoituksia sun muuta osittain varattunakin. Jos ysäri-agikisat on jälleen Nokialla kesäkuun alussa, niin sehän oli vallan hauska tapahtuma ja sinne käynee tie tänäkin vuonna :) Kesäkuun alkupuolella on tarkoitus tehdä reissu pohjoiseen ja ehkä Norjan puolellekin, vähän päivävaellusta ja Saariselän agikisat on ainakin ohjelmassa. Katsotaan, miten se siitä laajenee. Sitten tulee SM-kisat seuraavana viikonloppuna. Juhannuksen aion tänä vuonna myös viettää agikisoissa, joten sinne on myös majoitus hankittuna. Kesällä on myös perinteisesti KLAG ja kyllä se Rauman (?) agipitsi-kisakin olis sellainen mihin täytyy mahdollisuuksien mukaan mennä.

Talvi ja kevät treenaillaan Prikan ja välillä Liinunkin kanssa Rumiksen ryhmässä ja omatoimisesti. Prikan kans kisavalmiutta katsellaan kesällä uudelleen, mutta tavoitteet sen asian suhteen on nyt laitettu jäihin. Mulla on kuitenkin Liinu, joka ansaitsee saada kisata ja harrastaa ykköskoirana :) Sitä paitsi mulla on tarkoitus sterkata Prikka ennen kisaamisen aloittamista, joten milloin sekin toteutuu, ratkaisee muutakin harrastamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti