2. syyskuuta 2017

Agikisoja: Pietarsaari, Ylivieska, Kajaani, Kuopio...

Ollaan kisattu nyt elokuun puolella ahkerasti. Olishan se melkein pitänyt tietää, että kun ilmoittaa Pietarsaareen ittensä kisaamaan, että siellä sataa ja on viheliäinen ilma.

Pietarsaari 5.8.

Eli Jeppiksessä kerättiin kolme HYLsyä ja vieläpä huonossa säässä. Radat oli aika haastavia mutta mukavia. Harmittaa, kun ei saatu tuloksia niiltä tehtyä. Vähän turhia virheitä. Ratoja ei ole videolla, joten eipä ole mistä analysoida omaa tekemistään.

Ylivieska 12.8.

Seuraavana viikonloppuna kisattiin sitten kotikisoissa Ylivieskassa lauantaina ja sunnuntaina Kajaanissa.

Ykassa tehtiin hieno eka rata, mitä nyt sitten ohjaaja vähän oletti liikaa ja hyllytti koiran aivan ylihelpossa paikassa! Eipä pikkasen ärsytä tuo koiran lähetys aivan selvästi väärään päähän putkea. Kuvaajan ääniraidasta ei kannata välittää kummallakaan videolla...


Toka rata oli myös HYL, siinä tuli annettua Liinun ymmärtää pari ylimääräistä estettä.

Vika rata oli hypäri, jolta tehtiin hieno nolla :) Harmi vaan, että hävittiin hyppyserti 0,35s :( Kisaajia sen verran vähän, ettei serti siirtynyt meille kun oltiin kakkosia. Nooh, nolla on aina nolla ja SM-nollat täynnä, mikäli kriteerit pysyy ennallaan!!! Sitä paitsi Liinu teki oman ennätyksensä pinkomalla 4,97m/s etenemällä tuon hypärin.

Kajaani 13.8.

Seuraavana päivänä eli sunnuntaina sitten Kajaaniin kisaamaan. Sekä Ykassa että Kajaanissa tuomarina Rauno Virta. Tykkään Raunon radoista. Rauno on "ajan tasalla", koska kisaa itsekin medi-kokoisella koiralla. Kyllä niiden tuomareiden radat on erilaisia, jotka itse edelleen säännöllisesti kilpailee.

Kajaanista eka radalta 10vp, sattui olemaan hypäri. Heitin itse itselleni suolaa haavoihin ja laskeskelin, että ilman kieltoja olis voitettu, eli jälleen meni hyppyserti ohi turhien kieltojen takia. Agiradoilta otettiin tuplanolla, sijoituksin 2. ja 1.

Kisamenestyksen näkökulmasta ja myös sen, miten hyviä ratoja tehtiin koko viikonloppu, niin saldo on aika loistava: 6 rataa; 3 nollaa, 2 hylsyä ja 1 kymppi. Vain yksi kehno rata, jossa useampia virheitä. On se Liinu vaan aikamoinen menijä :o)

Kuopio 20.8.

Nämä oli aika surkeasti menneet kisat. Siitä ei tosin voi koiraa syyttää yhtään, vaan itseään, jos nyt jotain syyttää pitää... Edellisenä viikonloppuna ei sinänsä ollut ongelma koirankaan jaksaa kaksia kisoja, ratoja kuitenkin määrällisesti maltillisesti ja kisat ei mitenkään erityisen kaukana olleet. Mutta keskiviikkona oli Mikon agikoulutus ja siellä kumpikin koira treenasi. Liinuhan ei itseään säästele, joten vaikka treenasinkin sen kanssa vain puolikkaan ajan (10min), se oli silti yksi aika kova treeni, josta pitäisi ehtiä palautua. Perjantaina oli sitten vuorossa Rumiksen päivätreenit, joihin normaalisti osallistuu vain Prikka, mutta koska yksi kerta oli jäänyt välistä, menin kahdella koiralla. Eli neljäs kerta agilitya viikon sisään.

Sunnuntaina ei sitten tarvinnut hyvästä palauttelusta ja energiatankkauksesta huolimatta ihmetellä, miten +20 asteen auringonpaiste ja kolme kisarataa oli koiralle liikaa. Liinu teki helppoja kieltoja jo heti alussa, ei lukenut rataa niin itsenäisesti ja varmasti kuin yleensä, ohitteli esteitä, ei "osannut" aloittaa keppejä jne. Vauhtikin vähän hukassa. Radat oli kuitenkin suurimmalta osalta aika hyviäkin, varsinkin viimeinen rata oli hieno puoliväliin asti, jolloin sekoiltiin sitten vähän omaa rataa, mutta sillä radalla Liinu haki hienosti kepit ja pujotteli ne hyvin. Oli oikeastaan aika kiva ja helpottunut fiilis lähtä kotimatkalle, vaikka tuloksina olikin 3x HYL.

Löydettiin kuitenkin ihan kaunis jähylenkkipolku:
Seuraavalla viikolla ei sitten tehtykään ma-to mitään. Hengailtiin pihassa, ei käyty edes erityisesti lenkillä. Liikuntaahan ja pikku lenkkiähän nuo nyt tekee tuossa pihassa ihan viemättäkin. Ei treenattu mitään, ja Rumiksen viikkotreenissäkin oli vain normaalisti Prikka treenaamassa. Eli sekä kroppa että kuuppa sai täyslepoa :) Perjantaina sitten vasta käytiin n. 12km kävelylenkillä, kun oli työpaikan virkistysiltapäivä kodalla makkaranpaiston merkeissä. Virkistäydyttiin viikonlopun piirinmestiksiä varten ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti