12. marraskuuta 2012

Blogi ei meinaa perässä pysyä...

Viime aikoina on tapahtunut paljon, mutta koirajuttujen merkeissä ehkä vähemmän. En ole ehtinyt enkä jaksanut kirjoittaa blogia. Voisin aloittaa vaikka mainitsemalla Liinun sterilaatiosta toipumisesta. Leikkauksesta tulee juuri 4 viikkoa. Lillu the Touhusanteri ei kyllä pitänyt 2 viikon hihnalenkkeilyä eikä ollut samaa aikaa riehumatta. Neiti tuskin edes huomasi että sitä on leikelty. Muutaman päivänhän ne oli Ransun kanssa erillään mutta hihnassa se lenkkeili vain ne pissatuslenkit mitä yleensäkin, pidemmät lenkit se oli irti. Lenkkejä siis tehtiin mutta ei agilitya kuitenkaan. Kyllähän mä tiedän että joku saikku se on sentään tarpeen olla vaikkei koira itse sitä ymmärräkään. Ilman Ransua ensimmäisinä päivinä se malttoi kohtuullisen rauhassa mennä lenkit, mitä nyt "muutamia" spurtteja piti ottaa... Kipeä en ole huomannut sen olleen missään vaiheessa ja haavat on parantuneet tosi hyvin. Nyt viime viikolla 3 viikkoa leikkauksesta kävin ottamassa sen kanssa kotihallilla möllikisoissa yhden startin. Liinuhan meni oikein pätevästi! Mutta siitä lisää tuonnempana. Ei ole kyllä luonne ainakaan flegmaattisemmaksi muuttunu toistaiseksi steriloinnin jälkeen, tuntuu että päinvastoin...

Koska asia on jo aika monen ja mm. meidän perheiden tiedossa, mainitsen täälläkin kun vaikuttaahan se koirien elämään jonkin verran että ollaan Antin kanssa eroamassa. Olen muuttanut yksin Kokkolaan yksiöön asumaan koirien kanssa. Tervehdys vaan, kerrostaloelämä, minunhan ei ole pitänyt koskaan muuttaa kerrostaloon... Sanani söin jo vuosi sitten kun muutama kuukausi asuttiin maan tasalla kerrostalossa mutta nyt ollaan toisessa kerroksessa joten naapureita on vähän joka puolella. Jänskätti vähän että miten koirat suhtautuu, mutta aika hyvin ne on käyttäytyny. Ei juuri tarvinnut kommentoida kuin postimiehen käyntiä, sorry vaan postimies. Meidän rappu on rauhallisempi kuin se edellinen siinä maan tasalla, ja nyt kun oli jo vuosi asuttu luhtitalon toisessa kerroksessa niin koirat on tottuneet jo siihen että ulos ei pysty kyttäämään samoin kuin rivarissa ja haukkumaan kaikkea liikkuvaa. Katsotaan nyt miten alkaa pidemmän päälle sujumaan, mutta itse oon tuossa viihtynyt, siinä on luonto ihan vieressä ja paljon lenkkimaastoja + meidän uusi koti on aika kiva :) Liinu on vähän aloittanut yksin-kotona-askartelua uudelleen mutta se voi johtua siitä että kuiden vaihteessa meni reilu viikko koirilla käytännössä lomaillessa kun ei ehtinyt treenata eikä kummoisesti lenkkeilläkään kun oli viikon sisällä monta tenttiä, kirjallisia tehtäviä ja varsinkin muutto.

Sanoinkin jo, että käytiin viime keskiviikkona kotihallilla möllikisoissa. Ransu ja Liinu otti kumpikin kisaavien startin. Vaikka oli kisaavien rata, niin tuomari antoi hylkäyksestä 15vp. Itse asiassa ainakaan makseissa ei olis tuloksia tullut ensimmäistäkään muuten... Rata oli ehkä 3lk tasoa tai haastava 2lk rata. Niin siinä vaan kävi että nappasin kummankin koiran kanssa voitot. Liinu medeissä ja Ransu makseissa. Liinu puhtaalla radalla ja Ransu tiputti yhden riman (!) ja hyllytti (eli 20vp) kun en ehtiny ajoissa ohjaamaan. Noiden aikoja kun vertaa niin aika samantasoisia nopeudeltaan ne kyllä on. Ransu voittaa kontakteilla, Liinu yleensä kepeillä mutta Ransullakin on ihan mukavasti vauhtia nykyään. Ja sitä intoa! Liinua tultiin kehumaan jälkeenpäin kun ei kuulemma ollut aiemmin meitä nähnyt radalla, että miten vauhdikas ja iloinen koira Liinu on ja kuuliainen ohjattava ja reagoi hyvin. Mun mielestä kumpikin mun koirista on sellaisia :)

Liinun suoritukseen mölleissä olin enemmän kuin tyytyväinen, Ransulla kasvoi vauhti tosi paljon muurille tullessa ja vaikka olin sitä hyvin edellä niin se tulla kaasutti hyvin kiinni ja edelle :D Siinä se rimakin tuli alas kun vauhdissa piti kääntyä sille hypylle. Ehkä mä alan pikkuhiljaa uskaltaa ajatella että Liinu vois oikeasti kisata loppiaisena Lempäälässä...???

Eilen aamulla käytiin treenaamassa hallilla ennen Pietarsaaren kisoja. Makseilla oli mukavasti eka startti laitettu alkavaksi vasta klo 15.20 joten kiire ei ollut aamusta lähteä kisoihin, vaikka paikanpäällä paljastui että aikataulu oli 40min etuajassa. Onneksi on opittu olemaan kisapaikalla hyvissä ajoin eräitten Jyväskylän kisojen jälkeen varsinkin... Liinulla oli ihan hauska 1lk rata, josta kyllä oli mun puhelimessa erinäisiä videonpätkiä mutta ei yhtään kokonaisesta radasta. Se teki innoissaan ja vauhdikkaasti. Kontakteilla se ei meinannut malttaa, ei sitten millään. Kerran se tuli A:lle niin lujaa että meni turvalleen juuri ennen harjaa toisella loikalla. Reppana. Liinun kanssa varmaan tarvis kiinnittää lisää huomiota etupään vahvistamiseen koska tuo A:lle pysähtyminen sen vauhdilla on aika rankkaa ja sen huomaa ettei se itsekään haluais malttaa siihen pysähtyä. Mutta se on pakko vaatia, muuten se hyppää koko kontaktin yli eikä sekään oikein terveellinen loikka ole. Kunhan pysyis tuollaisena solakkana eikä alkais lihomaan, ruokamäärää olen kyllä heti sterilaation jälkeen pienentänyt aika radikaalisti.

Takas niihin treeneihin... Kepeillä valaistuin. Eka kerralla Liinu tuli ulos kepeiltä kun lopetin kehumisen kesken kaiken, se ihmetteli että no miksi mä hiljenin. Toisella kerralla kehuin sitten loppupuolella mm. että "hyvä Liinu!!" ja taas tultiin kepeiltä ulos. Valaistuin, että oon saattanut aiemminkin kehua nimellä sitä ja se on tullut ulos kepeiltä. Liinu = haltuunotto"käsky". Mähän otan kumpaakin koiraa nimellä haltuun, varsinkin Liinua. Joten sitä ei käytetä enää kepeillä ainakaan tahallaan! Kolmannella kerralla kehuin loppuun asti mutta ilman "Liinua" - ja pysyi kepeillä. Joka kerralla oli käsi pitämässä kepeillä ja liikuin sivusuunnassa kepeistä irti joten en keksi muuta kuin että tasainen kannustus ilman nimen sanomista niin ei ainakaan sillä vedä koiraa irti pujottelemasta.

Ransun kans otettiin 3 kappaletta Salme Mujusen ratoja Jeppiksessä. Mielenkiintoisia ratoja, sellaisia vähän koulutusratatyyppisiä. Kieputusta riitti, ansaesteitä... Radat sopi tyypiltään kyllä meille, etenemät oli laskettu 3,2 ja 3,0 m/s joten se kertonee rataprofiileista jotain. Radoilla oli lähinnä kepit, hyppyjä, putkia ja pari kontaktiestettä. Hypärillä oli pelkkiä hyppyjä, putkia ja ne kepit. Vika agiradalla oli sitten "revitelty" ja löytyi myös muuri ja rengas, puomia ei ikävä kyllä ollut agilityradoilla. Oli kivaa kun radoilla joutui oikeasti miettimään miten ohjaa ja monenlaista tyyliä sitä sitten näkyikin.

Jouduttiin Ransun kanssa starttaamaan ensimmäisinä mikä ei kyllä ole ikinä se paras paikka lähteä. Olihan siinä se hyvä puoli kun sai niin äkkiä oman suorituksen pois alta, että ehti jäähdytellä koiran ja mennä tutustumaan radan reunalle seuraavaan rataan, koska tuonne hallille mahtuu kaksi rataa vierekkäin ja seuraava oli aina valmiina jo hyvissä ajoin ennen edellisen radan päättymistä. Mutta siinä ensimmäisenä lähtemisessä on aina se huono puoli että olet se eka joka sinne radalle menee ja kaikki mitä teet on täysin sitä omaa arviota radan puhtaasti suorittamisesta eikä saa tehtyä mitään huomioita toisten tekemistä virheistä.

Ransu oli tosi into piukeana ja pomppi lähdössä tasajalkaa mun naaman edessä että mennään jo. Se istui mun edessä ja etujalat teputti maata kun kysyin että "ootko sä siis niinkun menossa tekeen jotain?!" Ihana poitsu :) Mullahan on tapana irrottaa siltä panta ja hihna jo ennen lähtöalueelle menoa niin tuomariakin nauratti kun se kysyi multa eka radalla että ootko sä lähdössä ekana kun Ransu loikki mun vierellä kuin joku pikkupentu :P Kepon mielestä hyllyt oli enempi Ransun keskittymiskyvyn puutteesta johtuvia kun mun ohjausvirheistä. Kuulemma mua ei voinut kovin moittia. En mä oikein pelkästään koiraakaan voi/osaa syyttää, kyllä siinä ohjaajallakin oli osansa. Ekalla radalla mua ärsytti kun mentiin juuri niihin ansapaikkoihin, vikalla radalla tuli kielto putkelta kun Ransu palasi putkessa takaisin :O Sitten vielä hyllytettiin kun Ransu tuli tokavikan esteen ohi. Hypärillä Ransu meni ekasta keppivälistä sisään ihan ok, mutta sitten se ravasi suoraan keppien takana olleeseen putkeen :D Siinä ei auttanut mikään! Hehhee no ainakin meillä oli hauskaa ja Ransu oli niiiin innoissaan ja sillä oli tekemisen meininki :) Siinä oli jo ainakin yhden tuplanollan verran ilon aihetta ;) Ja kokemusta tuli taas uudesta tuomarista ja eri tyyppisistä radoista!

P.S. Katsotaan josko videoita tulis tännekin jossain vaiheessa... On vähän teknisiä ongelmia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti