12. tammikuuta 2013

(Vuoden) Ekat Kisat

Viime viikonloppuna loppiaisena pyörähdettiin sellainen n. 20h kisareissu Lempäälässä. Kummankin koiran kanssa molemmat startit, joten kisapäivänä piti olla paikalla aamukasilta, sehän tiesi lähtöä vähän puolen yön jälkeen ja nukkumaanmenoa kuin kapaloikäisellä konsanaan. Voin kertoa, etten enää kyllä tuollaisia reissuja viitsi tehä, oli meinaan sen verran hartiat ja kaikki jumissa seuraavana päivänä ja päänsärky sen mukainen, että oksat pois! Eli hotelliin edellisenä päivänä yöksi ja sitten kisojen jälkeen kotimatka takaisin jos tulee lähdettyä niin kauas kisoihin. En tiä kuinka fiksua näitä kisoja on nyt tässä kohtaa muistella, kun kohta pitäis lähteä Kajaaniin kisoihin, jossa on yhdet agiradat kaikille luokille.

No siihen viime viikonloppuun sitten. Linkitän nyt tähän poikkeuksellisesti kaikki videot, vaikka yleensä en viitsi kyllä tuollaista säätämistä kuin tuo Liinun kanssa menokin on, edes laittaa yleiseen jakoon. Siinä ei ole juuri mitään muuta nähtävää kun Liinun makeat kontaktit... :P

Kisapaikalla puitteet oli muuten ihan jees, siis pohja hyvä, halli sopivan lämmin, kehät hyvin aidattu, radat rakentui ihan jouhevasti, aikataulu piti jne. Mutta se hemmetin lämmityslaite piti aivan tajutonta hurinaa! Mua se otti lähinnä aivoon ja aina kun se välillä sammui, ajattelin että onneksi, koirien haukkuminenkaan ei ärsytä niin kuin tuollainen jatkuva jauhava taustamelu. Ransun kanssa se ei radallakaan haitannut, Ransu kävi kierroksilla ja sehän on radalla paljon itsevarmempi ja lukee varmemmin mun ohjausta vaikkei jatkuvasti käskyjä kuuluiskaan ja vaikken koko ajan siihen pidäkään kontaktia.

Eli Ransun kanssa radat oli ihan kohtuu siistit, ainahan sitä on parantamisen varaa tietysti eikä ne nyt mitään malliratoja ole. Varsinkaan kun ohjaaja käy soosimassa agiradalla keppien aloituksen. Hypärille sitten päätin että nyt ohjaan linjan kunnolliseksi vaikka siihen meniskin aikaa, koska ei me hypärillä kuiteskaan ihanneaikaan päästä ja toisekseen vaikka päästäiskin niin tuplanollan mahikset oli jo agiradalla menneet. Vekkasin tosi reippaasti Ransua ja annoin sen itse hakea aloituksen, menemättä itse siihen sen kummemmin väliin sörkkimään. Toimi. Kepit oli edellisellä radalla paremmat mutta väliäkös hällä. Hypäri oli ratavirheetön tokavikalle hypylle asti, jossa kohtaa Ransu ei enää edes katsonut mua kun sillä oli jo niin kiire maaliin - tai siis saamaan palkkansa. Sehän tietää milloin rata on loppumassa ja pistää kaasua, siinä ohjattavuus kyllä aina hiukka tuppaa kärsimään ;)

Liinun kanssa startit oli aamusta, ja tämä järjestys sopii meille tosi hyvin. Senkin takia, että Ransu kiihtyy siitä kun Liinu pääsee ensin tekemään ja se joutuu odottamaan, ja myös siksi että mua jännittää niin sikana Liinun kanssa kisaaminen. Yritin saada siihen kontaktia ja viritellä sitä lähtöpaikalla, mutta Liinu oli jotenkin ihan kun unessa. Tajusin sitten toiselle radalle lähtiessä että se johtui varmaan siitä onnettomasta tuulettimesta jonka juuressa jouduttiin odottamaan lähtövuoroa. Se ei varmaan kuullutkaan mua kunnolla ja koska hälinää oli enempi kun riittävästi, eihän se kokemattoman kisakoiran keskittymiskyky riitä. Sen näkee radalla, mun jännityksen, pari typerää ohjausvalintaa mm. agiradan kepeille ja Liinun keskittymiskyvyn puutteen. Onhan se aika kova haaste, kahdella kentällä sisähallissa yhtä aikaa kisat, tosi paljon osallistujia = paljon koirien häiriötä, se tuuletin, ohjaajan jännitys, ekat kisat...

Hoksasin sitten jälkeenpäin että niin, onhan se Liinu ollut kisoissa mukana ja käyny yleensä pyörähtämässä kisapaikallakin, siis kehän laidalla, mutta itse asiassa enemmänkin olis voinut käyttää. Sitä aina haluaa keskittyä siihen kisavuorossa olevaan koiraan, ja varsinkin kun toinen ei kisaa ollenkaan niin on liiankin helppo ajatella ettei sille tarvi niin paljon antaa aikaa. Noh toisaalta, kisaamiseen oppii ja tottuu vain sitä tekemällä joten eikun lisää kokemusta keräämään!

Liinun tulokset oli siis agiradalta 15vp ja 17s yliaikaa, tuloksena 32, jotain. Hypäriltä HYL. Ransulla agiradalta 5, ja hypäriltä hyvä HYL.

Liinun videot:Ransun videot:


1 kommentti:

  1. Ihana Liinu! Vauhtia kyllä piisaa, pikkasen noilla kepeillä jäi sun käteen kiinni. Ja takaaleikkaus noin lähellä kepeille meinaa saada mutteriefektin aikaiseksi :) Valkoinen putki oli ilmeisesti outo, multa pääsi nauru kun se loppusuorallakin iloissaan juoksee vaan ohi :D Tuo on ihan selvästi uuden tilanteen outoutta, menee varmasti muutamissa kisoissa jo ohi ja rupeaa tulosta tulemaan. Hienot oli tosiaan kontaktit, upeeta! Ja toka radan kepit ja niille vienti tosi hienot! Lisää kisoja vaan.

    VastaaPoista