16. joulukuuta 2013

Treeninomaiset kisat

Seura järjesti jäsenilleen sunnuntaina mölliagikisat. Olin päättänyt, että menen tekemään sinne kisanomaisen treenin. Siis pidän Liinun kiireisenä niin ettei se ehdi suunnitella haukkumista vuoroa odotellessa, palkkaan sen kontakteilla koska teki kisoissakin niin hienosti, palkkaan Ransunkin puomilla jne. No en edes viitsi laittaa niitä videoita tänne, kun ne radat meni ihan treeniksi.

Liinun kanssa taktiikka toimi, ainakin tuollaisissa "melkein oikean kaltaisissa kisoissa", pidin sen koko ajan liikkeessä ja huomion minussa kun odoteltiin. Tätä siis tullaan soveltamaan ens vuonna virallisissakin. Sain palkattua sen puomilla ja A:lla. Samoin Ransun palkkasin kummallakin radalla puomilla. Möllien radalla en muista oliko niin ihmeellistä vielä, mitä nyt Ransu ei taaskaan halunnut tehdä niistoa. Kisaavien radalla vaadin sitä tulemaan ohjaukseen kuten niistoon tullaan ja käännytään mua kohti. Noh sehän hyppäsi eka kerralla poispäin, teetin uudestaan niisto-sokkaria. Hyppäsi hypyn takaisin päin. Kolmannella kerralla vaadin taas tekemään, ohjaus ei ollut kovin kauniin ja sujuvan näköinen mutta tuli koirankin osalta tehdyksi niinkun pitää.

Kepeille oli haastava vienti, itsellä kiire ehtiä kepeille ja 90 asteen avokulma, takana näkyi putkensuu. Ransun ehdin vetämään nenästä eka väliin, tosin se ois kyllä hakenu sen itekin, mutta Liinua en ehtiny ja sehän tietenkin syöksyi ekaan väliin minkä näki eli oiskohan ollu tokaan tai kolmanteen. Korjasin. Kepeillä olin niiden oikealla puolen, seuraava hyppy oli keppien päässä niiden vasemmalla puolen takaakiertona, joten ajattelin tehdä käännöksen ja puolenvaihdon poispäinkäännön avulla. Ransu teki ihan pro, mutta Liinu syöksyi kepeiltä ensin suoraan sinne hypylle, vaadin uudelleen ja taisi ottaa kiellon. Kolmannella kertaa onnistui.

Puolivälissä rataa oli tanskalaiset aidat (3 hyppyä), jotka päätin ohjata välistävetoina. Estevälit oli kyllä alimittaiset, mutta niin tai näin, Liinun kanssa yritettiin näitä sarjaesteeksi laitettuja välistävetoja 6 kertaa ennen kuin onnistui, eikä mitenkään kovin sujuvasti. Totesin jo jossain kohtaa ääneen, että treenataan nyt oikein koko rahan edestä! En tiä oppiko koira tuosta radasta mitään, mutta tarkoitus oli ainakin se, että siellä radalla tehään kaikki se mitä minä vaadin. Jouduin antamaan aika paljon enemmän vartaloapuja kuin olisin halunnu. Eikä se Ransukaan loistanu, sekin tais pari kertaa mokata ennen onnistunutta suoritusta. Liinun kanssa loppuradan kiemurat tais sujua puhtaasti, mutta... Ransulle en ehtiny tekemään järkevästi valssia A:n eteen, joten jouduin tekemään takanaleikkauksen ja siihen perään välistävedon, mutta takaakierroksihan se meni... Joopa joo, ei muuta kuin uusiksi.

Virallisissa kisoissahan en todellakaan tuollaista harrasta, mutta mä olen sitä mieltä, että möllit on nimenomaan treenaamista varten. Niihin tullaan harjoittelemaan. Silloin saa tehdä uusiksi, tuloksilla ei ole väliä, vaan ois tarkotus oppia jotain. Radat oli ihan riittävän haastavat möllikisojen radoiksi, kisaavien rata oli ainakin sellainen haastava 3lk rata, että haastavampi olis ollut jo episradaksi turhankin haastava. (Varsinaiset treeniradat on sitte erikseen).

Jos oli paljon korjaamista ja epäonnistumistakin, niin sainpa palkattua Liinun "kisoissa" kontakteista, samoin Ransun, joka räimi sen puomin niin rumasti viime viikonloppuna. Nyt kyllä jäädään tauolle, josko palattais treeneihin joskus ens vuoden puolella, kisoihin helmikuussa. Jotain tavoitteita kai sitä pitäs miettiä vielä tässä ens vuodeksi. Lähinnä varmaan itelleen... onkohan tuo turhaa... Ja jonkinlainen yhteenveto tehä vielä tästä vuodesta. Mulla on kyllä nyt agiväsymystä ilmassa, ei jaksa kyllä sitä lajia aatellakaan oikein. Se varmaan näkyy tekemisessäkin ettei oikein ole 100% panoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti