28. joulukuuta 2013

Vuosi 2013 pian taakse jää...

... Ja mitä tulikan aiottua tänä vuonna...

Ransun tavoitteet ensin:
- agilityssa toinen serti
Jep jep. Toinen "serti" tuli. Siis nollavoitto. Harmi vain että samalta tuomarilta kuin se ensimmäinenkin, joten eihän sitä sertiksi lasketa. Mutta nollavoitto on nollavoitto ja sillä sertin yleensä saa...
- agilityssa tuplanolla
Saatiin agiuramme eka ja toistaiseksi ainoa tuplanolla kesäkuussa, juuri ekoissa mahdollisissa kisoissa kun ensi vuoden SM-kisoihin oli nollien keruu alkanut. Tavoite täytetty, aika hienoa :) Etenkin yhdessä tuon edellisen tavoitteen kanssa. Näistä nollista hypärinollalla sijoituttiin toisiksi joten hyppyserti oli aika lähellä.
- paimennuksessa HRD1
Tähän varattiin jo päiväkin, paimennusleirin päätteeksi suorittaisin yhden legin ja sitten syksymmällä toisen. Noh, se leiri oli Ransun kanssa yhtä taistelua, eikä meidän yhteistyöstä jäänyt sillai hyvät fiilikset, että olisin halunnu alkaa HRD1 kokeilla. Niinpä jäi sitten tämä tavoite saavuttamatta. Sen sijaan osallistuin FCI:n 1-luokan paimennuskokeeseen, josta kyllä tuli hyväksytty tulos, mutta se ei ollut koulariin oikeuttava tulos kuitenkaan.
-Rally-toko
Oltiin sillä rally-tokokurssilla. Tykättiin. Ransu on etevä rallyilemaan ja minäkin tykkään kun ei ole turhaa pilkunviilausta. Tosin meidän rally-tokoilut jäi jälleen siihen kurssiin, vaikka oltais kuulemma oltu kisavalmiita alokkaaseen ihan heittämällä. No varmasti juu, mutta eipä sitten tullut kisattua. Ehkä jonain päivänä. Nythän laji muuttuu viralliseksi, niin kaikki tulokset mitä vuodenvaihteen jälkeen tekee, jää virallisina tuloksina voimaan.
Liinun tavoitteet
- agilityssa kisaamisen aloitus ja nousu kakkosiin
Kisaaminen aloitettiin loppiaisena ja mitenkäs me nyt noustiin kakkosiin... olikos se huhtikuussa? Hienolla nollavoitolla. Tavoite saavutettu.
- agilityssa nousu kolmosiin
Löydettiinhän me itsemme kolmosista ennen vuotta 2014. Heinäkuussa noustiin kolmosiin, sinnekin nollavoitolla kunnon kesähelteessä. Oli ihana kisareissu! Pelkästään Liinu mukana ja Lillukka teki 3 aivan törkeen hyvää rataa.
- pari nollaa kolmosissa
No joo, pari nollaa tuli. Puhdas nolla ja yliaikanolla. Piti ihan käydä agi.fi tarkistamassa, että eikö tosiaan enempää. No ei kai sitten, me otettiin sellainen hyllyputki päälle tuossa syyspuolella vuotta...
- paimennuksessa "kypsymisvuosi"
Paimennuksessa tosiaan pidettiin kypsymisvuosi, ei kisattu, ja se oli minusta oikea päätös. Jotenkin on sellainen kutina, että Liinu ois vähän noista syksyn vikoista paimennuksista saattanut saada luonnetta lisää, että josko keväällä ois sitten taas itsevarmempi asenne paimenessakin ja... noh menee jo ensi vuoden tavoitteiden puolelle tämä pohdinta ;)

Sannan omat tavoitteet:
-agility
Joo ohjaaja oli itelleenkin laittanu tavotteita. Kuvittelin aika lailla erilaiseksi kahdella koiralla kisaamisen. Se niin riippuu kisoista, jos on vähän koiria ja luokkajärjestys miniA-mediA-maksiA niin aika haipakkaa pitää pystyä koiraa vaihtamaan ja nollaamaan itsensä sille koiralle. Jos taas on paljon koiria ja säkäluokittain mennään kaikki radat läpi, niin on helpompaa.

Ransun kanssa meillä on omat rutiinit ennen starttia, ja sellaisia koitettiin kai jotenkin puolihuolimattomasti luoda Liinunkin kanssa koko vuosi, kunnes ongelmaksi alkoi nousta kuumuminen ja siitä seuraava korvattomuus. Tätä alettiin työstää ja se jatkuu ensi vuonnakin virallisissa kisoissa.
-Paimennus
Olen ehkä paremmin oppinut lukemaan lampaita ja koiraa, tunnistan niitä pienempiäkin eleitä ja oikeita tekoja. Vielä kun saisi koirankin sitoutumaan laumaan, niin ettei tarvitsisi käskyttää koko ajan töihin, niin koira pääsisi itse tekemään sitä työtä. Mutta jos lauma ei kiinnosta, en voi muuta kuin käskeä töihin. Tämä aiheutti viime kesänä huomattavan paljon turhautumista. Ensi kesänä aion pohtia tätä Sinikan kanssa ja saada tähän lisää harjoitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti