12. toukokuuta 2014

Kisanomaisia treenejä

Mä oon muka ollu niin kiireinen, etten ole ehtiny (oikeampaa ois sanoa, etten ole jaksanu enkä vihtiny) kirjottaa meidän edellisistä treeneistäkään mitään. Videoita näyttää mulla olevan tubessa vähintään omiksi tarpeiksi. Treenit oli pari viikkoa sitten. Pitääkin vähän palautella mieleen... Tässä jossain välissä on tainneet olla meidän seuran omien jäsenten möllikisatkin, joissa Ransu ja Liinu kävi muistaakseni tekemässä nollukat möllien radalta, jossa sain sitten pistää itsekin töppöstä toisen eteen. Etenemät oli siinä 5m/s paikkeilla, joten oli kiva antaa koirienkin välillä tykittää suoraviivaisempaa rataa. Nehän ei toki sijoittuneet, mutta tekivät silti kisojen nopeimmat ajat medeissä ja makseissa :) Oon pikkasen ylpeä, kun ei me huonoja kanssakisaajia päihitetty, joukossa oli muitakin kisaavia koirakoita möllikoirien lisäksi :)

Tehtiin kaks rataa, nyt kyllä tuntuu etten muista noista treeneistä muuta kuin että tehtiin ihan ok ratoja, Liinu irtoili hienosti mutta jouduttiin joitain kohtia tekeen useamman kerran että saatiin ne sujuviksi. Liinussa vaan on sellainen "vika" että kun sen kans on kerran, pari tehny radan niin se alkaa muistaa sen. Ransu on vähän samanlainen, mutta Liinulle on kokemuksen myötä tullu vahvemmaksi tuo piirre. Se on tietty kisoissa siinä mielessä hankala, jos radat on samankaltaisia, siis esteet samoilla paikoilla, niin se saattaa muistaa edellisen suorituksen?? Toki kisoissa on aina pidempi aika siinä ratojen välissä kuin treeneissä, jossa se toisto tehdään heti edellisen jälkeen.

Noh, tässäpä nämä videot sitten on.


Sitten menee Liinu:


Sinne putkeenkin oli helpohko saada koira menemään keppien sijasta, kun rytmitti väärin...


Tässä on pätkä toiselta radalta. Oltiin jo menty ainakin kerran tätä rataa ja Liinu oli menny putkeen ja hakenu hienosti kepit vaikka mä olin kaukana takavasemmalla. Joskus sillä suullisella käskylläkin on arvaamaton merkitys :P


Nollana läpi:


Ransulla vähän kaarroksia tuolla pituudella... Treenattiin sitä kohtaa kyllä lisää ja sitten tehtiin tosi tiukkaa käännöstä pituudella.


Eilen treenattiin pitkästä, pitkästä aikaa kotimaisten tuomarien ratoja. Ei ole kyllä mitään käryä kenen ratoja nämäkin oli... Mulla oli hyvä fiilis treeneissä, jotenkin sellainen tekemisen meininki. Ransu teki SM-kisoja varten 65cm rimoilla, Liinu sekaisin 40 ja 45cm. Ransu ja Liinu valittiin seuran maksien ja medien joukkueisiin varakoiriksi. Katsotaan nyt, saanko sitä viikonloppua vapaaksi. Mulle on suunniteltu sille viikonlopulle työvuorot ja koska se on vasta toinen työviikko uusissa kesätöissä niin en ole ollenkaan varma päästäänkö koko skaboihin. Tavoite olis edes yksilökisapäivä saada vapaaksi, tuleehan siitä pitkä päivä käydä päiväseltään eestakasin Tampereella mutta uskon että se on sen arvoista :)

Niin, hyvän mielen treenit oli kyllä eilen! Vaikkei saatu Ransun kans tehtyä nollana toista rataa läpi, kun en enää raaskinu sillä teettää kun oli rimatki niin korkealla. Hyvällä, päälle nelosen etenemällä se silti meni vaikka oli rimat tapissa. Liinun kanssa kun sais tehä yhtä hyvän radan arvokisoissa niin oisin enempi kun tyytyväinen. Noh, omatoimitreeneissä ja SM-yksilökisoissa on ehkä pikkasen eroa ohjaajan jännityksenkin takia... Eikä meillä sen kans ole edes menolippua viel tämän vuoden yksilöihin, eikä taida ehtiä tullakaan.

Seisotan kontakteilla hyvän tovin, koska edellisellä vedolla alkoi tulla läpi kontakteista ilman vapautusta (onhan ne nopeat niin, mutta sitä en treeneissä halua sallia) joten muistuteltiin mieleen että sieltä tosiaan lähdetään vasta luvan saatua, tuli se sitten ohjaajan liikkeessä tai paikallaan ollessa. Myös tuon muuria edeltävän hypyn ohjasin muilla kerroilla tuon toisen siivekkeen kautta ja se oli selvästi sujuvampi niin, vaikka eihän tuo pikkulikka kyllä turhia kaartele tuossakaan vaan tekee ihan näpsäkän käännöksen. Tulipahan niistoharjoitusta... Erityisesti tykkään tosta kohdasta kepeiltä puomille, kunpa uskaltais kisoissakin ohjata noin rohkeasti!


Ransukin teki hienon radan! 4,2 etenemällä ja 65cm rimakorkeus ei ole mun mielestä ollenkaan paha schapelle :) Kepit on tosi hyvät! Samassa kohdassa missä Liinu kiersi väärän siivekkeen, Ransu on hetken siellä hypyn takana epävarma siitä, kumman siivekkeen takaa se kiertäis. Kaveri täyttää parin kuukauden päästä 6 vuotta, ja menee paremmin kuin kolmivuotiaana! :)


Jos tällaisia treenejä ei olis välissä ton pötkäleen kanssa, niin kyllä varmaan tulis näiden arvokisojen jälkeen mieleen että josko antais olla koko homman. Mutta kun tiän että se on hyvä agikoira kun kaikki menee kohdalleen. Välillä vaan masentaa miten sitä pidetään väärän rotuisena ja ei mitenkään kovin kummoisena agikoirana (ohjaajasta puhumattakaan). Noh jokaisen mielestä varmasti se oma koira on se paras ja niinhän se pitää ollakin. En vaan osaa oikein pukea kunnolla sanoiksi sitä, millainen fiilis oli eilen noiden kanssa treenata. Koirat tekee 110 lasissa ja itelläkin on sellanen tekemisen halu ja meininki. Silloin tuntee, että koirat on antaneet sulle kaikkensa ja itellä on hyvä mieli kun on yrittänyt parhaansa niiden eteen. Se on vaan välillä kiinni väärään suuntaan osoittavista varpaista, yhdestä pienestä turhasta askeleesta, ylävartalon nytkäyksestä väärään suuntaan, rytmityksestä joka ei ihan osu... Onni on koira joka on niin ohjautuva < 3

Joskus irtoaa vähän liikaakin... Hassu Liinu :P


Onnistuihan se sitten aika lailla napakymppiin :)


Tätä en mitenkään suunnitellu tai ajatellu radalla ollessa, mutta videota katsellessa pisti korvaan ettei kuulu juuri mitään ääntä. Katsoin uudestaan (ja uudestaan, ja uudestaan...) ja laskin että 3 käskyä annoin Ransulle koko radan aikana. Vähän voisi itseään kehua ja sanoa, että ei sitä näköjään tarvi niin hirveästi huutaa ja käskyttää koiraa radalla tai huitoa, jos ohjaa tarpeeksi siististi ja selkeästi niin näyttää se koira menevän sinne minne pitääkin. Ettei olis turhan virheetöntä menoa, niin mokataanhan me siellä keinun jälkeisellä hypyllä kiellon verran :P Oli sitä paitsi illan viimeinen veto, niin alkaa ohjaajassa tuntua. Taisin sellaset 12 rataa juosta 1,5h aikana. Muistaakseni kolmesti taisi tulla mentyä yks rata per koira + pari pienempää pätkää. Se tarkottaa sellasta vajaan parin kilsan mittaista, 1,5h kestävää intervallitreeniä...Että semmosta, siinäpä sitä oli schapemaista agilitya kerrakseen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti