19. helmikuuta 2015

Kuopion kisat 24.-25.1.15

Jotenkin kurjaa, ettei ole ehtiny kunnollista kisapostausta tekemään kisoista, joista sentään pikkulikan kans tuplanolla ja Ransun kanssakin melkein, eli "vain" yksi nolla.

Liinun radat ei ole videolla, mikä on OIKEASTI TODELLA HARMI, koska me tehtiin OIKEASTI meidän kisauran hienoimpia ratoja. Etenemätkin sen kertoo, että typyllä oli vauhtia. Missattiin toka radalla serti alle sekunnilla. Noh, se voi kuulostaa paljolta, MUTTA. Kun Liinu ois varmaan voittanut koko kisan kun se ois mennyt kunnolla puomin loppuun. Mutta kun mä irtosin sivusuunnassa, niin Liinu pysähtyi puomin alasmenosillan puoliväliin. Mä uudelleen käskytän kontaktipinnalle, jonne se sit meni, mutta menihän siinä oikeasti varmaan 2-3s. Voittoon ois riittänyt 1,5s nopeampi aika. Voi v*ttu. Oltais ansaittu se nollavoitto. Tai edes palkintosija, joka hävittiin kymmenyksellä. Noh sillä radalla kuitenkin tehtiin toinen perättäinen nolla, joten hienoahan sekin oli! Liinun eka tuplanolla!!! Eka nollaradalla (hypäri) Liinu teki siis nollan 4,77m/s etenemällä :) Agiradalla 4,45m/s eli ennätysvauhtia puhdasta rataa se likkis veteli! Olin siitä niin ylpeä, yhtä nollaa lähdettiin noista kisoista viidestä startista hakemaan, ja tupla tehtiin. Ei enää haitannut yhtään, kun päivän viimeisellä radalla keitti yltä ja se oli aikamoista menoa. Vauhtia oli, mutta hallintaa ei.

Sunnuntaina olin Liinun kans kahdestaan kisapaikalla, lähtöpaikka toisena. Koiria oli jotain kymmenkunta medikolmosissa. Ei hyvä ei. Koira kisapaikalla pöydän jalassa kiinni, suoraan rataantutustumisesta käytännössä radalle ilman aikaa keskittymiseen ja valmistautumiseen, koska koiraa piti vielä lämmitellä ja viritellä. Tai no ei tarvinnu, tuota jälkimmäistä... Niinpä ne radat olikin sitten aivan antiversioita niistä edellispäivän nollaradoista. Vauhtia oli, mutta Liinu ei ollut yhtään kuulolla. Lauantaina se oli aivan fantastinen, se oikeasti oli ohjauksessa mukana ja teki huolella. Mullakin oli jotenkin tosi hyvä flow sen kans ja ohjasin rennon varmasti. Niin, sunnuntaina ei ollut toivoakaan päästä sellaiseen suoritukseen.

Oltiin hotellissa yötä, kisapaikalle oli n. 10min ajomatka. Sunnuntain kisat oli niin äkkiä ohi, etten edes melkein tajunnut. Aikaa meni alle 2h hotelli-kisapaikka-kisat-hotelli. Tuolla tavalla ei pitäis lähteä enää ikinä kisoihin, että yksin on koiran kans ja lähtee niin alussa. Kaiken lisäksi en viitsinyt raahata häkkiä kisapaikalle (olis pitäny olla metallihäkin lisäksi kevari mukana) joten Liinukin joutui odottamaan ilman omaa rauhaa rataantutustumisen ajan. Eli tätä voi pitää vaikka opettavaisena esimerkkinä siitä, miten kisoihin ei tule valmistautua: 1. älä kisaa peräkkäisinä päivänä. Jos näin kuitenkin tapahtuu, niin: 2. älä lähde kisoihin ilman kepoa 3. älä tee edellistä varsinkaan, jos on vähän kisaajia 4. äläkä tee kahta edellä mainittua myöskään, jos olet lähtölistan alkupäässä 5. älä laiminlyö omaa keskittymistä 6. älä aliarvioi koiran tarvetta saada tutut lähtörutiinit niin pitkälle kuin mahdollista.

Lauantaina Ransun kanssa kaks rataa, eli pelkät agiradat. Ransukin paineli hyvät radat. Mitä nyt toisella agiradalla mä mokasin ja lähetin  vähän liian huolimattomasti takaakierrolle, niin Ransu juoksi putkeen. Muuta virhettä ei tullut. Siinä meni Ransun tuplanolla! Eka radalta kuitenkin sillekin nolla etenemällä 4,28m/s eli Ransukin meni hyvin! Ohjaaja teki siis päivän kaikilla radoilla nollan :)

Tässäpä Ransun mallia miten maxischape 6½ vee painelee aksaa :)


Ransulla taitaa nyt olla 3 arvokisanollaa (sis. nollavoiton) ja Liinulla 4 arvokisanollaa (sis. tuplan). Eli vois niitä nyt enemmänkin olla, kun on jo kuitenkin helmikuun loppu. Aika monet kisat on kyllä kevääksi suunnitteilla, mutta mistäs sen tietää vaikka hyllytellään parikymmentä rataa per koira :D Noh nousujohteista menoa on nyt ollut, että josko sitä pääsis Liinun kanssa elämänsä ekoihin arvokisoihin :) Hotelli on jo ainakin varattu Ouluun, joten ainakin katsomaan meinaan mennä, enkä ajele tuota väliä eestaas, vaikkei matkaa olekaan kuin jotain 140km.

Tykkäsin ACE:n järkkäämistä kisoista! Ensinnäkin tuosta kisapaikasta tykkään, siellä on sopivan lämmin olla paitasillaan, alusta on hyvä. Se on aivan uusi (tietääkseni) jutagrass-matto, joka on joustava ja pitävä. Tykkään ainakin mun koirilla että on parempi kuin nuo hiekka/kumitäytteiset tekonurmet. 5min kun kävelee rataantutustumisessa, ja sitten kun tulee takas tavalliselle lattialle niin kyllä huomaa eron. Tuntuu melkein kuin se rata-alue upottais. Toiset ei tykkää liian pitävästä pohjasta, minusta tuo ei ole liian pitävä, mieluummin pitävä niin että koira luottaa alustaan kuin se että tiukoissa kurveissa mennään sivuluisussa ja kyljellään. Iso plussa itse kisajärjestelyihin liittyen lauantain aikataulutuksesta: rataantutustumiset tasatunnein. Kisaajalle helppo muistaa, ja on reilusti aikaa lämpätä ja jähytellä koiraa. Tosi hyvä! Muutenkin kisajärjestelyt sujui. Ens viikonloppuna samassa paikassa kisat järkkää HU-PU, mutta hyvä kisajärjestäjä sekin on ollut.

Yövyttiin hotellissa Liinun kanssa, ja ai että kun se on helppo ja vaivaton koira ottaa mukaan. Nyt on tiedossa taas hotelliyöpyminen, kun kisat alkaa klo 9 ja on useamman tunnin ajomatka. Mutta onhan se kivaa lomaa arjesta: illalla hotellihuoneeseen mässyt, sängylle pitkälleen tv:n ääreen, koira kainaloon, pitkä suihku ja aamulla mahtavalle aamupalalle. Sen jälkeen pääsee viel mieliharrastukseensa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti