25. helmikuuta 2015

Tuplaa pukkaa :)

Sunnuntaina kisattiin jälleen Kuopiossa, ja hyvin kisattiinkin! Meillä on nyt uusi systeemi kisoissa käytössä monessakin asiassa. Kepon ja mun työnjako on laitettu uusiksi, mun ja koirien jaksamiseen pitkän kisapäivän ajan on kiinnitetty enemmän huomiota. Voin sanoa, että uusi systeemi on hyvä! Kisaaminen tuntuu helpolta ja mukavalta, kun saa itse keskittyä suoritukseen ja kepo huolehtii koirien lämpät ja jähyt.

Maksit aloitti aamulla, ajeltiin hotellilta ainakin melko hyvin levänneinä kisapaikalle. Makseilla (ja medien hypärillä) tuomarina oli Petteri Kerminen. Mukavat radat oli Petteri suunnitellut, ja ilmeisesti ne sopi mulle ja Ransulle ihan hyvin. Tosin mun mielestä mulle ja Ransulle sopii melkein mikä tahansa ;) Ransu taituroi eka radan 3,96m/s etenemällä nollana läpi. Tällä radalla sijoituttiin viidensiksi (sij 5/40), neljäs ois saanut sertin ja kukaan neljän kärjestä ei ottanut sertiä vastaan... hävittiin serti tosin n. 2s eli paljon. Ei oltais sitä missään kiritty. Rata oli kuitenkin hyvä, puomin kontakti on niukinnaukin mutta on kuitenkin :) Olin epävarma puomista, mutta ajattelin kuitenkin että on reilua koiraa kohtaan kisata loppurata silti täysillä mahdollisesta vitosesta huolimatta. Radan jälkeen oli sitten kiva saada varmistus, että puhdas ratahan se oli :)

Ennen toista rataa sovittiin Ransun kanssa, että mennään tekemään hyvä rata. Katsoin sitä silmiin ja sanoin, että mennään tekemään nolla, mennään tekemään hieno rata. Ransu katsoi mua pää kallellaan silmiin ja sitten me mentiin :) Ja tehtiin se hieno rata! Yks meidän parhaita kisaratoja, likipitäen sellainen "täydellinen rata". 0-tulos 4,28m/s etenemällä. Tuolla radalla sijoituttiin kolmansiksi (sij 3/40) ja sertin saanut oli meitä 0,23s nopeampi. Eli 0,24s nopeampi aika olis riittänyt. En tosin löydä mitään virhettä, joka olis voinut maksaa tuon ajan eli vauhti ei vain ihan riittänyt. Hiukan harmittaa, koska olishan se ollut hienoa saada se vika serti ja "valioitua". Valioitua lainausmerkeissä, kun Ransulla ei ole näyttelytulosta. Minusta silti kolme sertiä kolmosista on valioituminen ihan kenelle tahansa, ne agitulokset ne kuitenkin ratkaisee, ei se oletko käyny näyttelyissä, kun ei sillä ulkonäöllä tee tässä lajissa mitään. Paitsi ehkä hurmaa tuomarin ja vastaavan koetoimitsijan palkintopallilla :D Tuomari kehui Ransun kampausta ja vkt sanoi, ettei olis tunnistanut rotua vaikka kaverillaan on schapeja, koska on niin nätisti leikattu ja kauniit silmätkin näkyy.

Niinpä Ransulle siis tuplanolla, ja nyt on ne vaikeimmat arvokisoihin tarvittavat nollat (voitto ja tupla) kasassa! Katsoin sitten kisakirjaa kotona ja totesin etten joko osaa laskea tai muista kaikkea meidän menestystä... Ransulla on nyt 6 nollaa, eli yhtä huutaa pääsylippu suomenmestaruuksiin ja maajoukkuekarsintoihin! Eihän sitä tiä miten kevät menee tulosten valossa, mutta on me sen verran suunniteltu kisoja, että luulis nyt nollia vielä tulevan...

Ransun radat:


En osallistunu hypärille kummankaan koiran kanssa, joten keskellä päivää tuli pitkä odotus, kun piti odotella sekä maksien että medien hypäri välillä.

Liinun kanssa oli hyvä fiilis kisata, mutta sen kanssa me ei oltu ihan yhtä hyvin samalla aallolla kuin Ransun kanssa. Liinu oli kyllä hienosti kuulolla jne. mutta eipä nyt vaan onnistuttu. Joskus se ei vaan riitä mitä tekee.

Eka rata on videolla. Liinu tulee "liian kovaa" kepeille, eikä taivu tokaväliin vaikka yritän sitä vetää sinne. Noh alku menee säätämiseksi ja mä jo sanon Liinulle vähän matalammalla äänellä että "Liinu..!" kun se säheltää noilla kepeillä. Sitten en ohjaa takakulmassa välistävetoa tarpeeksi topakasti, joten Liinu menee takaakierrolle. Aivan sama, olihan meillä jo kymppi alla. Olin aikonut valssata hypyn ja keinun väliin, mutta leikkasin takana koska halusin nähdä miten se kisoissa toimii (kun treeneissä ei toimi). No ei toimi kisoissakaan. Ylläri...! Hyllyradalla on hyvä testailla kaikkea. Muuten ohjasin suunnitelmien mukaan, näyttää niinkun Liinu lähtis muurille omia aikojaan mutta sinne kuuluikin mennä ja se lähti sinne tosi hienosti tosi pienellä ohjausliikkeellä. Lopussa on hyvä seisottaa A:lla huolellisesti kun ei ole ajasta väliä. Medien agiradoilla tuomarina Reetta Pirttikoski (ent. Mäkelä) eli tuttu tuomari viime kesältä.


Toinen rata ei ole videolla, kun kepo mokasi. Vahtaa jotain jonkun toisen kisavideota youtubesta kun me Liinun kans mennään rataa!!! Kyllä mä olin vihainen. Oli kuvannut A-esteen kohdalla ja havahtunut siihen, kun mä olin käskyttänyt topakasti "tas!" Me tehtiin nollaa 13 estettä, ja ihan hienoa ja nopeaa nollaa vieläpä, mutta sitten se kosahti. Mä arvelin rataantutustumisessa etten ehdi tekemään aikomaani ohjausta, mutta joku tyhmä ääni pään sisällä käski kuitenkin tehdä niin. No enhän mä ehtinytkään. Enkä saanut Liinua ymmärtämään mitä halusin kun yritin pelastaa tilanteen ohjaamalla eri tavalla. Niinpä Liinu meni takaakierrolle mutta koska mä ilmeisesti pyörin siinä ihmeissäni niin se kiersi koko esteen eikä saakeli edes tuurilla tullu hypyn yli. Kielto! Jos se olis sen tehnyt niin mä olisin klaarannu loppuradan helposti alkuperäisen suunnitelman mukaan (olin jotenkin ajautunu sinne missä mun pitikin olla). Eli aikaa meni vielä vähän lisää. Silti saatiin jotain päälle 3s miinusaikaa, eli puhdas vitonen. Se olis ollu aivan hyvä nolla. Noh, eipä ole edes videota mistä katsoa mitä siinä oikein tapahtuu. Että mua ketutti. Tulos kuitenkin joo.

11 viimeisestä radasta tämän vuoden puolella 5 nollaa, yks melkein-nolla-eli-hyl ja tämä vitonenkin oli ihan hyvä rata muuten. Että ohjaaja on kisannu kohtuu hyvällä nollaprosentilla, jos katsoo kummankin koiran kisahistoriaa taaksepäin. Nyt on hyvä kisafiilis, haluaa päästä pian uudestaan radalle! Kummankin koiran kanssa sujuu, Liinukin on kuulolla niin kivasti kisoissakin. Nyt viikonloppuna treenataan vähän tekniikkaa ratareenin sijasta ja sit taas seuraavana viikonloppuna kisaamaan...

Tuplanollan kanssa on helppo hymyillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti