7. maaliskuuta 2016

Maaliskuun ekat agitreenit

Tänään sain Tomin kepoksi mukaan agitreeneihin. Kävin lämppälenkiksi hiihtämässä pari kilsaa, sitten ajatuksella "Liinulle keppejä ja jotain helppoa rataa" ja "Prikalle kontakteja, pientä ratapätkää ja ohjaustreeniä" hallille.

Liinu tosiaan teki aika helppoa treeniä, taisi oikeastaan olla aika mielissään siitä. Rimat 25cm ja aika suoraviivaista etenemistä lukuunottamatta keppejä, joille vahvistettiin erilaisia sisäänmenoja ja mun kikkailua joko takana tai edessä. Palkkasin aina kontaktiesteellä ja sitten keppien jälkeen. Keppitoistoja tuli vähän tarpeettomankin paljon, pari kertaa Liinu itse hakeutui kepeille vaikken mielestäni varsinaisesti ohjannut yhtään mihinkään. Liinu teki myös etenemistreeniä (niinkun sehän ei etene vaan on aivan mun kädessä kiinni koko ajan...), annoin sen tykittää siinä vaiheessa jo osa rimoista 15 sentissä minkä jaloista pääsee. Ja sehän pääsee! Esteitä oli hyppyjä, A, muuri ja putki sopivasti puolen hallin kokoisen ympyrän muodossa, joten pyörin itse siinä keskellä keppejä ja keinua väistellen ja kannustin Liinua etenemään. Likkis oli aivan mielissään tällaisesta vähän erilaisesta treenistä :)

Vuorottelin tyttöjä, ja aloitin Prikan kanssa puomilla. Otettiin siitä sellainen video, missä näkyy koko puomi:


Videolta kellotin pari kertaa ja sain molemmilla kerroilla puomin nopeudeksi n. 2,2s ilman pysähtymiseen käytettyä aikaa. Kyllä tuohon 10kk ikäisellä pennulla, joka ei vielä kovin monta kertaa ole koko puomia tehnyt, pitää olla tyytyväinen :) Se menee 6 loikalla puomin läpi, 7. laukka tulee tuohon 2-2:een. Aika voi toki kullata muistoja, mutta menee minusta huomattavasti kovempaa kuin Liinu vastaavalla kokemuksella. Noh, tässä riittää vielä työstämistä että päästään mm. tuosta namikiposta eroon, mutta sillä ei ole vielä kiire, monta muuta asiaa on treenattava puomilla ensin.

Prikka teki myös keinua. Ensin se kilmuili keinulle keinuttelemaan sitä kun olin vasta palkkaa laittamassa. Sitten kun alettiin treenata keinua, niin se olikin yhtäkkiä huijui ja Prikka hyppäsi kyydistä akselin jälkeen kun keinu alkoi laskeutua. En päästänyt palkalle vaan pyysin reippaasti uudelleen. Sama hyppy pois kyydistä jälleen. Hain hihnan ja vein hihnassa. Mun ei oikeastaan tarvinnut hihnalla ohjailla eikä estellä mitään, kun neiti Pipana tuli ihan hyvin keinun. Muutama kerta mentiin hihnassa, sitten otin hihnan vaivihkaa pois, ja mentiin jälleen hyvin. Huippupalkkaus ja lopetus siihen.

Opeteltiin myös muuria, Prikkahan ei ole sitä ennen mennyt. Pari kertaa lähetys namikipolle muurin yli ja se oli siinä. Tehtiin hyppy-muuri, jonka jälkeen oli palkka. Sitten hyppy-muuri-putki-hyppy ja palkka. Ei ongelmaa. Kyllä se pikkumusta edetäkin osaa, vaikka sellainen tulisuus siitä vielä puuttuu. Yritän koko ajan muistuttaa itselleni, että ei se ole Liinukaan ollut mikään tuli ja leimaus vielä tämän ikäisenä, vaikka intoa ja vauhtia on ollutkin. Sitä vaan aika helposti meinaa sortua sellaiseen tietynlaiseen vertailuun, kun noiden ero on vielä niin selvä - luonnollisesti. Liinuhan oli aika säpäkkä jo pentuna, mutta armoton touhottaja. Varmaan siksikin se tuntui siltä, koska silloin sitä vertasi rauhallisempaan Ransuun. Prikkahan on sitä paitsi tutustunut vasta noin puoleen agilityesteistä edes :P

Tehtiin Prikan kans myös ohjausharjoittelua; sylkkäriä, poispäinkääntöä, takaakiertoa, pakkovalssia... Hyvin se ohjauksiin tulee. Ja oppii nopeasti. Se on selvästi ohjaajapehmeämpi kuin Liinu, joten ainakin tällä hetkellä tuntuu, että siitä voi tulla tietyllä tavalla nöyrempi ohjattava. Liinulla on enemmän moottoria ja taistelutahtoa sekä tietynlaista röyhkeyttä, joka sille tuo vauhtia ja toiston kestävyyttä, mutta myös omat haasteensa. Prikka on välillä hyvinkin nöyrä ja alistuvainen, sen itsevarmuutta pitää pyrkiä kasvattamaan. Asioita, jotka se uskoo osaavansa, se tekee jo melko hyvin - kuten tuo puomi. Mutta sitä on käsiteltävä välillä aika silkkihansikkain silloin, kun se koheltaa tai tekee jostain muusta syystä jotain muuta kuin mitä on tarkoitus.

Lopuksi vielä Prikan kanssa kerran keinua, ja kun se meni tosi hyvin, niin huippupalkkaus ja treenit oli siinä.

Vaikka oli aika nopeatempoiset treenit siinä mielessä, että hetki treeniä toisen kanssa, koiran vaihto jne., aikaa hallilla sai kuitenkin kulumaan. Jähylenkiksi käytiin 4km hiihtämässä. Treenaamiseenkin jäi hinku, Liinun kanssa on ens viikonloppuna kisat, mutta treenaamaankin olis päästävä. Prikka kehittyy ja sen kans haluaa eteenpäin, Liinun kanssa nyt on muuten vaan niin mahtavaa aksata :) Oli kyllä itsellekin piristävää tehdä sen kanssa tuollaista lähes aivot narikkaan-treeniä, eikä aina sitä pyörittämistä ja kääntämistä. Liinu kesti kepeillä kaiken mitä keksin kokeilla, riippumatta mistä kulmasta laitoin kepeille ja lähdinkö mihin suuntaan sen jälkeen kun se aloitti pujottelun. Voi kun toimis kisoissakin, täytyy ainakin rohkeasti yrittää. Meillä on ehkä jäänyt pitkän aikaa liian vähäksi tuo keppitreeni.

Nyt tässä talvilomaviikko keskitytään aksan sijaan kaikkien kolmen kunnon kohottamiseen, aloittaen kunnon hiihtolenkistä maanantaina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti