4. helmikuuta 2012

Kun ulkona paukkuvat pakkaset...

...niin meillä on lämpöiset sisätreenit Dognessissa. Varattiin kahden tunnin vuoro että saan ennen Oulun kisoja tehdä Ransun kanssa kunnon kisanomaiset treenit. Arkena kun ei treenaaminen oikein onnistu kun päivällä en ole kotona ja iltaisin ei ole halli vapaa. Ja kun kisat on ens lauantaina niin pakko oli sitä ennen käydä tekemässä kunnon rataa jossa on kaikki kontaktiesteet ja kepit. Ransun kanssa kun on menty vaan yksittäisiä pikkujuttuja tauon jälkeen ja se viime kertainen ratareeni, mutta siinähän nyt ei ollut eri esteitäkään paljo mitään. Liinun kanssa oli tavoite päästä treenaamaan hyvillä alumiinilla kumipintaisilla kontaktiesteillä A:ta ja sitten verkkokeppejä.

Liinun kanssa treenattiin A:ta. Se oli jonkun edellisen treenaajan jäljiltä noin 150cm korkea eli vähän loivennettu. Laitettiin palkka 15-20cm päähän alasmenosta ja johan pikkulikka malttoi ottaa hyvin kontaktin. Ylösmenot meni varsin lennokkaasti, mutta silti vain yksi kerta oli niukin naukin, muuten otti silti tosi hyvin vaikka menikin vauhdilla. Alasmenot oli ihan supereita. Otin hihnankin pois kuvioista kun näin että ylösmenot se osaa aika hyvin ja nyt pystyin luottamaan alasmenojenkin ottamiseen kun ei ollut kiire loikkia palkalle jostain puolivälistä A:n pintaa. Loistava likka Liinu!!!

Ransu taisi tehdä ensin keppejä. Sillä oli ihan normipalkka keppien päässä, mutta joko se ei osannut tai malttanut ottaa kuin vasta ties monennellako yrittämällä vaikeita kulmia. Piti viedä aika pitkälle. Noh, kärsivällisyydellä tuli tulostakin ja hyviä kepityksiä.

Lillukan toinen treeniaihe oli kepit ja muutama muu este yhdessä. Toisin sanoen hyppy-kepit-putki kombolla tehtiin harjotuksia. Hienosti haki kepit putken ja hypyn jälkeen, itse asiassa ei tainnu ottaa yhtään kieltoa tai yrittää edes väärää aloitusta. Sen sijaan itse pujottelussa se teki muutaman kerran virheen: tuli pujottelusta ulos. Ja koska sillä on verkot, se loikkasi kuin kirppu verkon yli. Tosi huvittava näky vaikkei muuten oikein naurattanutkaan. Onneksi se teki sitä vaan muutaman kerran, en oikein tiedä miksi, keppejäkin oli vaan se 6kpl. Tekis vaan mieli toistaa ja toistaa itseään, koska Liinu kepitti niin pätevästi ja yhtään ei haitannu vaikka palkka tuli vasta parin esteen perästä ja jostain muualta kuin alustalta.

Ransu teki sitten SM2011 medien finaalirataa, jossa oli kaikki kontaktiesteet, kepit sun muut. Päätin, että koska ei ole tehty kunnolla kisanomaisia treenejä niin nyt tehdään eikä palkata välissä. Ratahan meni aivan loistavasti. Tosin hyllytettiin tokavikalla esteellä kun en vaan ehtiny/älynnyt tehä ajoissa vastakädellä vetoa oikealle puolen estettä kun Ransu tuli puomilta. Mutta siitä huolimatta rata oli muuten täynnä hyvää ohjaamista ja Ransulta hyvää ohjauksen lukemista ja itsenäistä tekemistä.Alussa jo kepit oli neloseste niin haki ne hyvin ja kesti multa vähän sivuirtoamista. Sitten muurin jälkeen luki tosi taitavasti mun ohjauksen putken peräreikään, en edes ehtiny ohjausta tehä loppuun kun koira jo meni. Jätin Ransun ottamaan A:n itsenäisesti ja kiiruhdin edelle, sieltähän se tuli. A:lta putkeen ja putkelta eteenlähetys hypylle, ja Dognessissa kun oltiin niin tolppa oli just mun juoksulinjalla niin Ransun piti vielä oikeasti edetä se hyppy tekemään itse. Keinullekin siltä vaadittiin omaakin älyä korjata vähän linjaansa, vaikka autoin sitä siinä. Taas putkeen lähetys, ja itse jarrua ennen putkea, ja käskytys puomille joten taas koira jäi taakse tekemään itse. Vaikka sain etumatkaa puomille, niin Ransu otti sen kiinni (kiitos hyvän puomin suoritustavan) ja mä en ehtiny sitä toiseks vikaa ohjausta tehä kunnolla...

Olin niin ylpeä meidän radasta! Kisoissahan se olis ollut hylly mutta sellainen hyvä hylly ehdottomasti! Radalla oli monta hyvää ja onnistunutta kohtaa ja oma ohjaus tuntui luistavan. Ransu sai kunnon köntit alatoopia palkaksi ja oli aivan innoissaan :)

Mulle jäi niiiiin hyvä fiilis kummankin koiran treeneistä että näillä eväillä on kiva mennä ens viikonloppuna Ouluun ottaan muutama startti. Liinun kanssakin kaikkosi A-esteen kanssa se epätoivon tunne, kun tuli pelkkiä onnistumisia. Ransun kanssa on kisoissa kaikki mahdollisuudet avoinna kun tulee vaan onnistumiset ja toivottavasti vähän tuuriakin mukaan kun on niin vähän osallistujia että makseissakin saa vain pari koirakkoa LUVAn. Ja eilisissä treeneissä oli sekin kiva että ulkona oli paukkupakkanen ja me saatiin silti treenata sisällä lämpimässä <3

2 kommenttia:

  1. Kiva että olet saanut puomin kuntoon, kovasti te sitä olette treenannutkin! Tsemppiä kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempityksestä. Kisoissa se sit nähdään miten se oikeasti on saatu toimimaan...

      Poista