10. toukokuuta 2012

Valkeakoski 6.5.

Jaahas, mitähän sitä kirjoittais viikonlopun kisoista. Vitsailinkin jo faceen, että ajattelin lähteä kolmea hyllyä hakemaan mutta edes siihen tavoitteeseen en päässyt kun saatiin vaan yks... Sen lisäksi nolla ja vitonen aavistuksen yliajalla. Eli kisat meni tosi hyvin siihen nähden, missä kunnossa ohjaaja oli. Suomeksi sanottuna lönkytteli radat läpi suunnilleen kurat housussa. Mä oon ollut sunnuntaista - tai oikeastaan lauantai-illasta lähtien - mahataudissa ja kuumeessa. Ei siis ollut parhaat mahdolliset lähtökohdat matkustaa 400km suuntaansa agikisoihin (oli meillä tuonne suuntaan muutakin asiaa, vielä en ole niin kyllästynyt tän alueen kisoihin että pitäis alkaa tuolla asti ravata kisoissa) ja koittaa vielä jaksaa tsempata itsensä. Koiralla kyllä oli hyvä tsemppi, mutta videoltakin näkee, että koska ohjaaja on vetelä vaikka yrittää kuntoonsa nähden parhaansa, koirakin on vähän laiskahko.

Ransu oli aivan into piukeana kisoissa, oikein kävi sääliksi sitä kun mä en vaan kerta kaikkiaan jaksanu olla yhtä terävänä. Joten ihan hyvästä tuloksesta huolimatta jäi vähän laimea maku suuhun kisoista, mikä ei missään nimessä ole koiran syy, ratojen syy eikä minkään muunkaan kuin mun oman huonon oloni. Ransulla oli silti radoilla ihan ok etenemät, 3,8-3,9m/s, eli jos tapojeni vastaisesti vähän jossittelen niin olis voitu mennä aika haipakkaa kun mä olisin ollut itse samanlaisessa vireessä kuin Ransu. Videolla meno näyttää sitä paitsi mun mielestä loppukirejä lukuunottamatta vähän hitaalta.

Tehdäänpäs tällä kertaa sitten tällainen lyhyt ja ytimekäs yhteenveto:

- Lähtötilanteet: eka radalla mulla ei ollut enää mitään mahdollisuuksia sijoittua alkuun kuten halusin joten annoin mennä hyllyksi kun oli mennäkseen ja loppuratahan oli taas puhdas, A erityisesti hieno! Muilla radoilla osasin varautua ja jouduinkin kummallakin startilla korjaamaan.
- Puomin alasmenokontakti: Wautsi wau!!! Ransulle 100 pistettä ja ydinluu. Ohjaaja voi olla opetukseensa tyytyväinen.
- Kaarrokset: no eipä niitä pahemmin tullut, ehkä joku valssi jossain ennen pituutta näytti olevan myöhässä mutta venytin tarkoituksella että saisi paremmin vauhtia pituudelle.
- Keinu: suoritti! Ei nopeinta Ransua, mutta sitäkin varmempi.
- A: Toisella agiradalla 3/4 tassua ottaa kontaktin (joo minä olen tarkistanut videolta ainakin kahdesti) ja mä katson putkeen lähetyksen jälkeen tuomaria nousiko käsi - ei noussut, tietenkään.
- Viimeisen radan loppusuoralla en arvannut että tulee niin äkkiä putkesta perään, en jaksanut enää juosta, en ohjaa kolmanneks vikaa hyppyä mitenkään -> kielto ja sinne meni hypärinolla ja samalla tuplanolla ;) Ihanneaikaan oltais hypärilläkin päästy ihan hyvin, tuli jotain 0,7s ylitystä tuosta kiellon korjaamisesta huolimatta.
- Kepit tuntui hitailta. Tosin lämmintä oli +15 että liekö sillä oma osuutensa vauhtiin ylipäänsä? Sehän ei ole vielä paljon, mutta se on paljon enemmän kuin mihin on nyt totuttu viileässä hallissa.
- Etenemät ihan kohtuulliset, nollaradalla sijoitus 10/40.
- Ransu kuului niihin aika harvoihin makseihin, jotka ei tiputtaneet yhtään rimaa...

Noh, video kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa:


Keskiviikon pikatreenit

Keskiviikkona käytiin aamupäivällä kummankin kanssa tekaisemassa pikkutreenit. Liinulla aiheena kaikki kontaktit ja kepit. Ransulla puomi ja kepit. Ransu teki pari kertaa puomin palkan saaden ihan vaan siksi, että se otti kisoissa ihan törkeän hienot alasmenot, ihan kuin treeneissä olis oltu! Ja kepit siksi että ne oli kisoissa niin hitaat.

Liinu aloitti kepeillä, pujotteli aika hienosti, alussa vaan ei malttanut ja otti muutenkin oudosti häiriötä minusta. Kun alkuun päästiin niin alkoi tulla hienoja toistoja, ja otettiin toinen ohjuri pois. Nyt on yksi väli molemmin puolin ilman ohjuria ja kaksi väliä toiselta puolelta ilman ohjuria. Ensin hidasti hieman vauhtia siinä kohden mutta toistojen myötä ei piitannut enää ohjureiden puuttumisesta. Tällä mennään ainakin seuraavat treenit.

Ransu teki aivan intona puominsa ja keppinsä, pujotteli hienosti, haki esteitä kaukaa kun lähettelin. Puomilla oli mielissään palkasta ja meni lujaa.

Liinu otti keinulla lentokeinun eka kerralla, kuten yleensä puomin treenaamisen jälkeen. Puomia siis eka kontaktina ja se meni hyvin. Keinutkin oli sitten hyviä kun muisti että on keinulla eikä puomilla. A-estettä ja ajattelin katsoa miten ottaa kontaktin jos käskytän viereltä enkä painosta edestä pysähtymään. Loistava likka oli! Otti tosi hienon 2-2. Mun ei tarvinnut yhtään kertaa painostaa pysähtymään, eli jotain asian kypsymistä oli tapahtunut edellisten treenien jälkeen. Siispä koira tarvii näköjään muutaman välipäivän asioiden hauduttamiseen, siinä välillä näkyy aina jotain ihmeitä tapahtuvan kuin itsestään kun saa vähän kypsytellä miten se homma menikään. Liinulla alkaa olla jo aika kivat kontaktit :) Ekat möllikisat on valittuna ;D Ransu saa tosin niissä mölleissä vielä juosta kisaavien radan koska Liinun kepit ei ole varmasti siihen mennessä valmiit.

Se, mihin Liinun kanssa pitää nyt alkaa kiinnittää huomiota ja suunnata treeneissä aikaa, on haltuunotot. Se lähti eilenkin hakemaan putken jälkeen jotain esteitä mitkä se näki nokan edessä eikä paljon välittänyt mun näteistä ja ei-niin-näteistä haltuunotoista. Kauheilla kaarroksilla sitten tuli luo. Mua alkoi suorastaan raivostuttaa tuollainen piittaamattomuus siitä mihin kutsutaan niin ei sitten tulla :O Saman voi huomata jo edellisissä treeneissä suorasta putkesta tullessa, sillä on tapa vaan singota suoraan eteenpäin putkesta, vaikka mä pitäisin missä suunnassa ääntä. Mutta eihän se koiran vika ole jos en ite ole sille jotain opettanu...! Raivostutti vaan kun tajusin etten ole noin perustavaa laatua olevaan asiaan panostanu aikaisemmin!

Hyvät treenit oli kuitenkin ja muuten hyvällä mielellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti