30. heinäkuuta 2012

Tykki ja tallustelija...

Ransu täytti perjantaina 27.7. jo 4 vuotta. Onnittelut tätäkin kautta Buffing O-pentueen sisaruksille! Alkavat olla ihan aikuisten iässä nämä meidän luppakorvat ;)

Lauantaina sitten otettiin suunta Tornioon agikisoihin, neljästä tarjolla olleesta startista otettiin kolme. Kahdella eka radalla oli tuomarina Jari Tienhaara ja kahdella muulla Rauno Virta. Tykkäsin! En ole Tienhaaran radoilla aiemmin ollutkaan, joten oli sikäli uusi tuttavuus. Reilu ja hyvä tuomari mun mielestä, ja teki mun mieluisia ratoja. Tuloksilla ei kyllä hurranneet meidän ohella kovin monet muutkaan, vaikka ei radat vaikeita olleet. Joko taso ei ollut kova tai sitten radoilla osasi olla justiin kilpailijoille sopivat ansapaikat.

Mulla ei ollut kovin suuria odotuksia meidän kisamenestykselle, koska päiväksi oli luvattu aika lämmintä keliä - n. +20C mikä on meille vähän liikaa - ja olihan meillä alla parin kuukauden kisatauko. Että siihen nähden ne kaksi hyllyä ja yliaikanolla sij. 3. ei ollut oikeastaan niin huono ;)

Heh yleensä porukalta näkee vaan niitä hyviä ratoja "näin meillä onnistutaan" tubessa mutta latasinpa varsin sen meidän C-radankin, koska Ransu kuljailee. Ei ollut nuo radat todellakaan mitään mallimenoa, ohjaaja kyllä väittää yrittäneensä ja paikoin jopa huomaa että yritän pistää tossua toisen eteen, liikkua ja ohjata hyvin, mutta jos koira ei keskity eikä kulje niin tulos on sitten tämä. No en minä nyt voi pestä käsiäni noista meidän tuloksista tietenkään mutta hiukkasen turhautti taas Ransua viedä radalla... Jotain kertoo sekin kun ehtii housuja nostella ja paitaa kiskoa alaspäin kesken radan että oliko siellä niin kova kiire kuitenkaan :P Sitä se teettää kun ohjaajalta sulaa kiloja ;)

Eka radalla otetaan virheitä oikein urakalla; kielto kepeiltä, kielto hypyltä kun puomi vähän vetäis puoleensa, puomin YLÖSmenolta (!) vitonen, ja viimeinen kielto ja HYL vielä lopussa. Joku olis ehkä vaan jatkanut maaliin mutta kun koko rata oli Ransulta sellaista ihme tuijottelua ja haahuilua niin pistin ukon tekemään sen mitä mielestäni vaadinkin. Keppejä ennen putoaa nokka maahan ja ilmeisesti pieni vainu kuvaajasta on myös, sitten hypyn ohi mennään kun puomi olis siellä edessä, sen hypyn jälkeen tuijottelee vielä toiselle puolelle yleisöä, keinulta puomille menee jo vähän kohtuullisemmin, mutta sitten vielä olis jo maaliin muka niin kiire ettei viitsi hyppyä ottaa. Voi huokaus. Koiralla on sama vauhti koko radan läpi, Ransun mielestä vissiin lönkytellenkin ehtii maaliin asti, se poika ei näköjään paljon ihanneajoista ota ressiä ;) Tai sitten vika on ohjaajassa ja monen vuoden takaisissa tekemisissä... Hehe itse asiassa tähän kohtaan vois sanoa että ainoa mihin Ransu lähtee kuin tykin suusta ainakin yleensä, on vahtimaan ohikulkevat ihmiset ja muut olennot. Kröhöm.

Toista rataa kehtaa ehkä jo vähän paremmin katsoa, siinä on jo hyviäkin pätkiä ja juttuja. Ainoa vaan että 193m pitkällä radalla otettiin sitten 4,31s yliaikaa, mutta sijoituttiin silti kolmansiksi. En ole noin pitkää kisarataa vielä ennemmin tehnytkään, mutta siinä taisi olla 22 estettäkin. Alku oli jännästi radan "sisäpuolella", mutta mepä oltiin justiin tuollaista lähtötilannetta treenattu viime treeneissä ja hyvin se meni silloinkin. Tykkäsin noista Tienhaaran radoista, koska niissä oli niin moneen paikkaan eri ohjausvaihtoehtoja. Ransukin kulki vähän parempaa vauhtia ja teki pariin kohtaan hyviä käännöksiä hyppyjen takana. Ne on ehkä vähän parantuneet meillä? Kepit nyt on kyllä aivan syvältä...


Vika rata ei sekään mikään pro ole ja tosiaan siellä on niitä Ransun omia päähänpistoja, mutta laitetaan nyt sekin kuitenkin. Saa sitten muutkin pohtia onko mun käsi viemässä sitä puomille takaisin vai ei.


Käytiin joka radan välissä uimassa ja lopussa myös, ei varmaan olis poitsu viimeistä rataa enää jaksanut niin hyvin muuten. Tykkään tuosta kisapaikasta, pohja on paras missä oon kisannut ja siinä lähellä on koirauimaranta. Autoa ei tarvitse jättää kauas, kisa-alueen ympärillä on tilaa häkille ja lämppäesteille ja kisajärjestelyt on sujuneet sujuvasti molemmissa kisoissa. Viimeisellä radalla siis ei sen kummempaa sattunut kuin että otettiin se typerä kielto putkelta ja sitten Ransu oli niin rakastunut puomiin, että lähti menemään sitä takaisin päin... Puomilta palattiin siis puomin suuntaan tekemään muuri ja hyppy, joten Ransu kait tuumi että saa mennä puomille uudestaan. Että vitosella olis siitäkin radasta selvitty mutta pötkäle hyllytti. Tietysti omalla huolellisuudella olis voinut jotain vaikutusta olla, ei sitä voi kiistää, mutta en kyllä osannut varautua tuollaiseen tempaukseen. Ransun kanssa voi käydä mitä vaan.

Kisapaikalla Liinu otti puomia, A:ta ja keinua. Olin aivan onnessani sen innosta ja vauhdista ja tuumin vaan että "Liinu is back". Se juoksuja edeltänyt höpönlöpö-meininki oli tipotiessään vaikka oli niin lämmin keli ja Liinu kieli pitkällä mennä höyrysi. Sille oli häiriöksi jotain pikkulapsia puomin alla kiipeilemässä, mua vähän ärsytti kun ne vanhemmat ei voineet oikeasti käskeä niitä kersoja pois sieltä lämppäesteiltä kun meidän lisäksi moni muukin siinä otti niitä kontaktiesteitä. Vaan menepä komentamaan toisten muksuja niin sieltä tulee pian joku äiti tai isukki komentamaan minua hänen kullannuppujensa komentamisesta...! Noh joka tapauksessa Liinu oli aivan loistava.

Kotimatkalla mentiin hallin kautta tarkoituksena ottaa keppejä ja vaikka kontaktit uudestaan. Hallilla olikin sitten rata valmiina ja vaikutti sen verran hyvältä treeniradalta (oli joku 3-luokkalaisten rata) että päätin lisäksi tutustua siihen ja mennä sitä Liinun kanssa. Otettiin ensin keppejä viidellä ohjurilla ja Liinulla oli hetken aikaa hukassa mikä maa mikä valuutta, yritti kepit-käskyllä hakea A:ta ja vaikka mitä. Mutta sitten lähti kepit menemään tosi hyvin, joten otettiin kakkosohjurit pois. Nyt on siis kolme ohjuria, eka/vika väleissä ja keskellä. Se keskimmäinen lähtee seuraavana, jospa nuo kepitkin alkais vähitellen saada kisakuntoon. Liinu oli niin innoissaan ja vauhdikas että mulla oli päivä pelastettu. Siinä jo kotimatkalla Ransun ratoja videolta katsoessa (ja Liinun kisapaikan treenejä miettiessä) puhisin että nyt tuo kossi pistetään eläkkeelle, että kyllä sieppaa kiskoa sitä perässään radalla kun ei sitä itseäänkään tuntunu homma kiinnostavan niin paljoa että edes keskittyis koko aikaa. Ehkei ihan vielä kuitenkaan, mutta kyllä kuume Liinun kanssa kisaamiseen nousi muutaman asteen lauantain treenien myötä.

Hallilla ratareenissä sain sitten pistää oikeasti töppöstä toisen eteen, ihan niinkuin en olis jo sinä päivänä juossut ihan riittävästi. Liinu oli niin pro <3 Antti kysyi hakeeko se kameran ja kuvaa, en malttanut odottaa mitään kameroita ja olihan se sitten välillä vähän säätämistä kun milloin mä en ehtinyt ja milloin en malttanut, mutta Liinu oli niin ihana :) Ai että se hakee makiasti jotkut esteet, eikä ollut kyllä helppo kepeille hakukaan niin monta kertaa meni oikein kerrasta eli ei voinut olla tuuria vaan taitoa ;) Ja poispäin kääntöä ei olla tehty radalla ikinä, eikä viimeksi niissä meidän pihatreeneissäkään kun meni niissä muissa jutuissa Liinun kanssa aikaa ihan tarpeeksi. Nytpä onnistui sekin monta kertaa, heti ensi yrittämällä oikein. On se taitava tyttö <3 Ja sen kanssa on eri mukava tehdä kun sillä on intoa ja halua siihen hommaan, eikä tunnu niin kuin lauantaina Ransun kanssa siltä, että tehdäänkö me tätä vaan sen takia että tämä on MUN mielestä kivaa...

Liinu on nyt ilmoitettu 1lk treeniryhmään syyskaudeksi, että tulis toisten koirien häiriössä treeniä. Saa nyt nähdä ollaanko siinä ryhmässä vai onko meidät laitettu mölliryhmään kun ilmoitin ilmoittautumisessa että meillä on vielä muutama ohjuri... Totuus kylläkin on, että jos keppejä ei lasketa, niin Liinu olis mun mielestä 2-3lk tasoinen koira mutta eihän sitä sellaiseen ryhmään huolita kun ei se ole vielä edes kisauraa korkannut. Ja sitten en varmaan osaa ohjata sitä 1lk radoilla kun se on tehnyt noita mutkikkaampia ratoja :D Sitä paitsi ne ohjurit ei saa koko syksyä olla kuvioissa mukana jos meinataan alkuvuodesta startata virallisissa. Miten musta tuntuu että toistan hieman itteäni...

Liinun Tuuni-sisko on tehnyt hienon kisauran ja muutamissa kisoissa noussut kakkosiin, että perässä tullaan sitten kun ehditään :)

1 kommentti:

  1. Tuo Ransun meno näyttää just siltä kuin meidän herran silloin kun ei tosiaan vois vähempää kiinnostaa...ehditään tosiaan kattelemaan radan reunat ym siellä kesken tekemisen. On se niin ärsyttävää, tiedän tunteen!

    Toivotaan että pääsette 1lk-ryhmään Liinun kanssa, kyllä te sinne ainakin kuulutte. :) Toisaalta onhan se hyvä ettei ainakaan kyllästy kun saa painaa suoraa menemään ;D

    ps. oot muuten tosiaan laihtunu! Osta pienemmät housut ;))

    VastaaPoista