2. toukokuuta 2013

Agiliitoa hämärän rajamailla...

Otsikko viittaa siis viime viikonlopun Seinäjoen kisojen valaistusolosuhteisiin. Oltiin Seinäjoella lauantaina kisaamassa Liinun kanssa. Siellä on upouusi ja tilava halli, mutta mua häiritsi sen lisäksi ettei hallissa ole ikkunoita, se että valaistuskaan ei ollut vielä lopullinen. Katossa oli muutama työmaavalaisin, joten hallissa oli tosi hämärää. Sanoin puolitosissani, että eihän Liinu edes näe täällä mitään, enkä minäkään... Välillä ulkona paistoi kirkkaasti aurinko, välillä satoi, joten kun tuli auringonpaisteesta halliin, ei nähnyt vähään aikaan mitään. Noh se siitä, kuten sanottua, ratkaisu oli selvästi väliaikainen ja hallin keskeneräisyyttä oli kyllä korostettu kisakirjeessäkin.
 
 
Eka rata ei ole videolla, mutta siinä ei paljon näkemistä olekaan. Hyllyksihän se meni, muistaisinpa nyt vaan enää että missä kohtaa se tapahtui. Ekalla putkella jo taidettiin ottaa kielto, mua alkaa pikkuhiljaa nyppiä mikä noissa putkissa on välillä niin vaikeaa. Liinu menee ne kyllä lujaa ja yleensä myös hakee tosi hyvin putket, mutta sitten välillä se tuntuu kyselevän että en ehkä haluis putkeen, onko pakko. Juuri muuta en siltä radalta sen lisäksi muista kuin sen karmean lentokeinun. Ja minä kun ajattelin, ettei Liinun kanssa olis tuota ongelmaa, koska sen pitäis pysähtyä keinulle. Loppusuoraa tultiin kuitenkin niin kovaa, ettei Liinu vissiin ehtiny erottaa mun käskystä eikä ite keinusta ettei se olekaan puomi vaan tykitti sen lujaa ja sitten ihan sieltä nokalta hirveä loikka alas. Ärsytti! Koira on just hierottu, ja JOKA IKINEN kerta, kun Ransu on lentsikat ottanu, sillä on vähintään etupää ollut jumissa! Joten eiköhän tuon Liinunkin joudu hierottaan taas uudestaan ihan varmuuden vuoksi.
 
Toka rata oli agirata myös, ja se me voitettiin vitosella ja reilun 4s miinusajalla. Muuten rata oli taas kerran puhdas, mitä nyt ois voinu ekaan putkeen käskyttää aiemmin ja Liinu lähti kaartamaan hakemaan keppejä! Kielto siis. Sama putki, kun eka radalla, mikähän tuossa oli vikana... Rataan oon muuten ihan tyytyväinen, mitä nyt tuo aika tuntuu oudon hitaalta, Liinun etenemä oli vaan jotain 3,5m/s eli aika hidasta Liinua se oli. Tosin puomi ja keinu kestää, keinulla komensin heti äkäisesti sen kontaktikäskyn, ettei tuu mieleenkään tehä siinä mitään hölmöyksiä. Vaikka eihän tuohon keinulle nyt edes voitu tulla niin kovaa. Puomilla kestää ja kestää... milloinhan sitä sais aikaiseksi tätä käydä treenimässä hallilla?! Kepeille lähettäessä Liinu irtoaa mun edelle ja pujottelee hyvin. Mun piti tehä persjättö kepeillä niin huomaan yhtäkkiä että voi piru, nyt tossua toisen eteen jos meinaan ehtiä sinne!! No ehdin just ja just kuitenkin :)
 
 
Hypäri on kuvattu kahdessa osassa, kun kepolle tuli joku ajatuskatko ja mulle laiskuus enkä viitsiny yhdistää videoita... Tuloksena HYL, kun tällä kertaa kun olis saanu mennä kepeille niin likkis meneekin hypylle dippadaidaa. En oikein tajua, mikä ajatuksenjuoksu sillä tuossa on, naiset on merkillisiä. Noh, sekin rata olis muuten ollut puhdas, että miten tämä taas menikin näin!!!
 
 
 
Että sellaset kisat, haettiinpa taas lähinnä kokemusta. Voitto vitosella ei oikein paljoa lämmitä, kun se oli niin pienestä kii että se ois ollu nollavoitto. Liinu teki sinänsä hyviä ratoja ja mä mielestäni ohjasin ihan ok. Että joku kai se meidän yhteistyössä kuitenkin klikkaa kun jotenkin ne radat möhliintyy. Eikä Liinu ollut nyt ihan oma itsensä vauhdin suhteenkaan, joka radalla tuntui niin helpolta pysyä perässä, ettei tainnu vika radan etenemäkään olla mikään kovin huikea. Ehkä se lentokeinu aiheutti jotain aristusta, koska eka radalla vauhti oli parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti