31. lokakuuta 2013

Lokakisat

Juu ei paljon huvittais kirjottaa noista kisoista mitään. Tuloksena 5 x HYL ja 1 x 5vp :P Sekä hyviä että kehnompia ratoja, sekä mun että koirien mokailuja. Lähinnä typeriä ohjausvalintoja. Liinu olis ottanu vika radalta ekan sertinsä, kun oisin voinu valssata puomille ja se ois lähestyny siihen suoraan. Päästiin ihanneaikaan tuosta säätämisestä huolimatta ja hävissiin sen viiden virhepisteen lisäksi vain pari sekuntia ajassa sertin saaneelle.

Ransu alotti kisat lauantaina, kun silloin kisasi maksikolmoset. Ihme juttu tuo hypyn hyppääminen takasinpäin, mun mielestä se jo tuli siihen siivekkeelle ja lähin totta kai viemään sitä kepeille. Joopa joo. Kaveri palaa takas ja hyppää hypyn väärään suuntaan. Mokailtiinhan me sitte siellä myöhemminkin vielä lisää, mutta tuota vaan en tajua. Enkä oikeastaan tuotakaan kohtaa jossa olen kyllä myöhässä valssaamassa, että miksi Ransu hyppää sen hypyn takas päin eikä tuu sivusta. Ihme otus.


Tällä radalla taas suunnittelen tehä persjätön tonne putkelle, vaan jostain syystä mä en sitte menekään tekemään sitä sinne vaan jään putken vasemmalle puolen ja kuvittelen saavani ton koiran muurille ja siitä putkeen. Joo en saanu. Ransu tulee muurin yli mun luo ja lähetän uudestaan putkeen kun en älyä siinä heti jatkaa vaan rataa. Loppurata nyt on ihan ok. On siellä hyviäkin juttuja, kuten hyvät kepit ja tokavikalle hypylle tehty tosi tiukka käännös. Ransulla oli joka radalla mukava into ja tekemisen meininki, joten sen kans oli sinänsä ilo mennä rataa hylkäyksistä huolimatta. Tällä radalla siitä hyllystä saa sitä paitsi syyttää ihan puhtaasti itteään.


Viimeisellä radalla se Ransukin meinasi tehä nollan. Mitä nyt sitte vaan ei lukenukaan mun ohjausta kolmanneks viimesellä esteellä ja kiersi taakse - ja hyllytti. Kepeillä tein ekan kerran kisoissa Ransulle persjätön ja sehän sujui hyvin. Kepit oli taas ihan nopeat muutenkin ja puomi nopea. Tosin mä kyllä näin ettei se ottanu kontaktia, en vaan nähny tuomaria antoko virhettä siitä. Videolta näkee että ei anna. Tämä hylly mua Ransun radoista ketuttaa kaikista eniten, koska ite en möhli mitään kovin pahasti, ja sitte koiran kans möhlitään kai vähä niinku yhessä. Enempi Ransu möhläsi ;) Olisin toki voinu tehä ton välistävedon eri lailla ja heittää vaan ennakoivalla valssilla tuon kyseisen hypyn yli, mutta oletin että tuokin tapa toimii.


Kivointa oli se, että Ransulla oli hyvä meininki, se oli innoissaan ja vauhtikin oli ihan hyvä. Joka radalla se teki tosi kivasti kepit ja oli muutenki melkein koko ajan hyvin kuulolla. Ei siis alkanu kuljailla omiaan. Mutta eihän se kivalta tunnu kun 5 edellistä starttia sen kans on tullu hyllytettyä. Niitä SM-nollia kun olis tarkotus sille kerätä lisää.

Sunnuntaina oli medikolmosten ja Liinun vuoro. Ajattelin että nyt sitte paremmalla terävyydellä, mutta se terävyys kaatui eka radalla siihen, että Liinu oli vähän turhan kierroksilla eikä oikein kuulolla. Se haukkui vuoroa odotellessa, vaikken villinnyt edes sitä. Komensi mua tönimällä ja hyppimällä vasten ja haukkumalla vierellä. Lähdössäkin se taisi haukkua vielä pari kertaa ku irrotin pantaa :D

Vauhtiahan siltä ei puuttunut, alku lähti ihan hyvin meneen, mutta sitte mä putken jälkeen varmistelen ja jään vähä liikaa oottelemaan, niin en ehdi ohjaan muurin jälkeistä hyppyä takaakierrolle. Seuraava hyppy menee suunnitelmien mukaan, mutta en tiä oisko pitäny valssata siinä tai jotain ettei se ois pamahtanu väärän hypyn yli putkeen. Loppurata ei ihan menny noin niinkuin Liinu ajatteli, varsinkaan kepit ja ärsyttää kun annoin sen sikailla ne, ja kun se ei tuntunu kuuntelevan mua niin päätin että nyt kävelen vaan tyynen rauhallisena maaliin, typykkä siinäkin viel käytti tilaisuuden hyväkseen ja hyppeli kaikki mahdolliset eteen tulevat esteet... Kivahan se että tykkää tehä mutta... Jostain syystä siellä radalla on se ohjaajakin??!!


Toka rata lähti jo paremmalla ilmeellä liikkeelle, mutta sitten joku tomppeli ei tajunnu valssata puomille. Ohihan se koira tuli ja kun huomasin asian ja käännyin takas niin sinnehän se luki ittensä puomin alla menevään putkeen. Loppurata sitten taas ihan jees. Kepeillä sikaili taas, joten laitoin tekemään uudelleen. Liinun suusta kuului vaan läähätyksen seasta sellanen kähkäh eli kierroksilla vähä oli... Olisin voinu tehä persjätön kepeille ja melkein meinasin tehäkin mutta aattelinpa sitte leikata renkaalla takana ja tein sen kyllä tosi lähellä koiraa. Fiksumpaa ois ollu se persjättö, mutta tulipahan tehtyä, ja onnistuipahan tuokin. Hyviä kontakteja se kyllä teki joka radalla, että siitä ei voi Liinua moittia. Niin paitsi sillä vika radalla se puomin ylösnousukontakti, mutta se oli kyllä munkin vika.


Sitten se vika rata, joka saa mun v*tutuskäyrän kyllä nousemaan. Kolmesta syystä. Rata oli muuten lähes täydellinen. Mä en ottanu opikseni edellisellä radalla, kannattaako tehä hypyn ja puomin välissä persjättöä (ei kannata). Liinu kompuroi puomilla kun oli ensin ylittänyt kontaktipinnan sivusta ja meni sen takia kunnolla jumiin. Liinu menetti tuon mun huonon ohjauksen takia 4s kompurointiin ja kun se ois menny puomin normaalisti, aikaa ois säästyny vielä enempi. Päästiin kompuroinnista huolimatta -1,09s aikaan, eli serti ois ollu kirkkaasti meidän (sertin saaneen aika oli -3 ja risat). No siinä tais tulla useampi ku kolme syytä mutta so what. Ärsyttää ihan simona. Tänään sitte vein Liinun hierottavaksi ja kuten arvasin: ihan selvä puolierohan siinä oli, koira vasemmalta puolen aivan juntturassa ja varsinkin takajalan seutu. Onneksi pääsin taas Minnalle ja sain koiran kuntoon!! Yleensä tunnin kestävä hieronta kesti nyt melkein 1h45min eli se kertonee jotain siitä, että Liinun kans piti vähä tehä töitä että sen sai auki. Tähän asti pisimmät "tunnit" on olleet jotain tunnin ja vartin luokkaa.


Että sellasta.

Maanantaina vein koirat 5km pyörälenkille, sain hyvin ravuutettua Liinuaki hyvin. Tiistai-aamuna käytiin aamulla aurinkoisessa Laajalahdessa tunnin lenkki, koirat kiipesi lintutorniin, leikki rantahiekassa ja vielä merivedessäkin. Hyr, minusta se vesi oli kyllä oikeesti aika kylmää. Mutta kai mä olen väärässä, koska myös Liinu meni veteen leikkimään. Iltapäivällä pyöräiltiin 5km hallille ja tehtiin molempien kans ratareenit, ja pyöräiltiin takas kotia. Ihan olivat kyllä väsyneitä ja tyytyväisiä koko eilisen päivän ja vasta tänä aamuna vaikutti siltä että jotain vois taas tehä. Tosin eipä juuri tehty, kun mä kävin ite hierojalla aamulla ja sieltä suoraan vein Liinun hierottavaksi.

Tässä tiistain treeneistä pari videota, piti yrittää saada vähä parempi mieli ja käydä tekemässä joku Mikkilän kisarata molempien kans. Kummankin kanssa sama moka kepeillä, päästän koiran liian aikaisin kepeille ja kakkosvälistä sisään. Loppuradalla lisäksi Ransu ei kiinnitä mitään huomiota mun ohjaukseen vaan on jo menossa maaliin. Tuollaset hypyt on meille pahoja, pituus syöttää maksikoiran paljo kauemmaksi kuin medin ja Ransu tietää radan olevan loppumassa, joten tuollanen piilokulmassa oleva hyppy ei tuu sille helposti mieleen suorittaa, kun se näkee vaan maalin.


Ja Ransu:


Nyt ei puhutakaan agilitysta ennen seuraavaa viikonloppua, kun on Jeppiksen kisat. Kerätään vaan sinne nyt sitte sisua, että josko me nyt saatas ees yhet nollat per koira tehtyä. Keksin muuten tuolle viime viikonlopun huonolle kisamenestykselle "syyn": liian hyvin menneet kenraaliharjotukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti