8. tammikuuta 2015

Doboilu on vienyt mukanaan

Oltiin Liinun kanssa dobokurssilla loppuvuodesta, ja siellä kokeiltiin ja innostuttiin sen verran, että hommattiin itsellekin omat pallot. Pienempi Liinulle, isompi lähinnä Ransulle ja ohjaajalle. Sen jälkeen on sitten säännöllisen epäsäännöllisesti doboiltu kotona. Joulupukki toi meille dobo-kirjankin.

"
Dobo on uusi koiraharrastuslaji, jossa yhdistyy liikunta ja hauskanpito koiran kanssa. Harjoitukset tehdään käyttäen apuna munanmuotoisia palloja, tassapainotyynyjä ja puolipalloja. Dobon tarkoituksena on kehittää koiran keskittymiskykyä, ketteryyttä, tasapainoa, vahvistaa koiran (syvää) lihaksistoa ja auttaa koiraa myös venyttämään itseään eli poistaa mahdollisia lihasjännityksiä.*
"
Schapeyhteisössä oli dobo-video, joten päätin videoida osan meidänkin treeneistä. Paria videota kuvatessa kännykkä oli kaatunut naamalleen, joten videota ei ole. En muutenkaan kuvannut kaikkea. Tehdään osa liikkeistä joka kerta, osaa vaihdellaan. Liinu on aika pätevä tuossa hommassa. Osa liikkeistä tehdään lattialta käsin, osa pallon päällä, välillä tehdään yhdessä ja niin että Liinun osuus on kevyempi. Kuten videoltakin huomaa, harjoittelu on raskasta, muutaman liikkeen jälkeen alkaa "tulla hiki" koiralle. Puolen tunnin intensiivinen sessio on jo aika pitkä ja vesi maistuu sen jälkeen, samoin pissalle on päästävä melko pian. Yleensä käydään pikku kävelylenkki ulkosalla doboilun jälkeen. Ja tietysti venytykset heti doboilun jälkeen.
 Tässäpä tällaista tekemistä viime lauantailta. Lisää liikkeitä kun keksis, dobo-kirjastakin me ollaan suurinta osaa siinä mainituista tehty. Lähinnä ohjaajalle oli siinä lisää vinkkejä :)


 

 * Lainaus sivulta: www.koulutustarvike.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti