6. kesäkuuta 2010

Hyvä, muttei täydellinen

"Kympin suoritus", "suunta ylöspäin" jne. Siis meidän kisat eilen. Osallistuttiin Kajaanissa kahdelle radalle, molemmat agilityratoja. Tuomarin nimeä en nyt millään saa mieleen mutta kivat radat oli tehnyt. Ei mitään yltiöhankalia, mutta tulosten perusteella radat ei olleet liian helppoja koska virheitäkin tuli jonkin verran, hylkäyksiä tosin maksit ei tainneet juuri ottaa. Radat ei ole nyt videolla, mikä on harmi koska nyt olis varmaan ollut sellaiset videot jotka kehtaa vielä katsoa jälkeen päinkin :P Antti ei ollut mukana niin meillä ei ollut kuvaajaa.

Molemmilta radoilta otettiin tulokseksi 10 ratavirhettä, ja koska virheet oli mitä oli niin aikaakin meni kymmenisen sekuntia yli ihanneajan, vaikka alitus oli oikeastaan enemmän sääntö kuin poikkeus, etenemä oli vain kolmisen metriä sekunnissa joten kiire ei olis pitänyt olla. Mutta se tulee jos koira tekee niinkun Ransu teki... Ei kuitenkaan otettu hylkyjä, mistä oon tosi tyytyväinen, ja olen tyytyväinen muuhunkin! Ransu jaksoi hienosti molemmat radat, sain sen hyvään (ainakin parempaan kuin ennen) vireeseen ennen starttia. Käskytin sitä topakammin, se pysyikin hallussa paremmin kuin vaikkapa Oulussa tokaradalla... Virheet tuli käytännössä samoilta paikoilta ja lääke niihin on harvinaisen selvä. Ei kontaktivirheitä, koska otin kontaktit äärimmäisen tarkasti lähinnä puomilla, vaan kieltovirheet hypyltä ja putkelta. Syy: ratahenkilöt! Molemmilla radoilla oli käytännössä lähes samassa kohti samanlainen hyppykuvio eli U ja putki samassa paikassa lähes samassa asennossa. Hyppykuvion viimeisen esteen takana seisoi kaksi ratahenkilöä, samoin putken takana. Ransu meni hypyltä ohi kohti ratahenkilöitä ja sain kyllä hieman keuhkota sille että se tuli takaisin ja vieläpä oikealta puolen hyppyä ettei nyt hylkäystä heti oteta. Toka radalla tuo hyppyjuttu tuli ensin, silloin tuloksena oli vielä nolla mutta siitä eka vitonen. A-este välissä ja sitten se putki josta taas ohitse ihmettelemään mitä sakkia siellä seisoo. Eka radalla ensin mentiin se putki ohi, sitten A (joka sekään ei vaihtanut paikkaa) ja sitten hyppykuvio josta Ransu taas lähti kurkkaan ratahenkilöt. Mulla riitti tekemistä saada se keskeyttämään matka sinne tyyppien luo ja takaisin esteelle oikeaan päähän tai tulemaan oikealta puolen hyppy. Ettei tehdä samoja virheitä kuin viimeksi. Noissa meni aikaa tuntematon määrä, vaikea sanoa mikä olis aika ollut jos olis vaan menty rata puhtaasti läpi vaikka minä varmistelinkin muutamat paikat niin että vauhti hidastui. Mutta sen ansiosta sitten jäi ne puomin kontaktivirheet ottamatta ja parilta muulta hypyltä ohi juoksut kun olin "tässättämässä" hyvissä ajoin ja hidastamassa vauhtia.

Liitän varmaan myöhemmin tähän radoista kuvat, kun videotakaan ei nyt ole tarjolla. Kummaltakaan radalta en löydä itseltäni oikeastaan muuta ohjausvirhettä kuin sen että mahdollisesti se eka putken kielto saattoi olla osin munkin syytä, että ehkä menin liian pitkälle peittämään putken väärää suuta ja peitin samalla näkyvyyden hakeutua oikeaan päähän. En oikein tiedä mitä olisin voinut tehdä toisin noiden kieltojen kanssa, koska yritin ottaa haltuun varsinkin toka radalla kun tiesin että karkaamisen toistumisen mahdollisuus on olemassa. Lisäksi toka radalla putken väärä pää oli tarjolla yhtä lailla kuin oikea pää joten se oli vietävä tarkasti muutenkin. Eli se juttu mitä pitää harjoitella on ne häiriöihmiset siellä kentän laidalla! Sellaista harjoitusta ei pahemmin tule jos vaan yksikseen käy treenaamassa rauhallisessa tilanteessa, mutta kun eipä töiden takia ole taas mitään mahdollisuutta ensi viikolla käydä treenaamassa kuin iltavuoron jälkeen. Toisekseen, meillä on monta omaa juttua mitä meidän pitää treenata ja harjoitella ja tehdään mielellään sitä varten joku oma ratapätkä ja harjoitellaan sitä, omalla ajalla käydessä niin voi helposti tehdä. Kun taas yhteistreenien etu olis se että olis niitä häiriöitä, mutta täytyy kai vaan pyytää vaikka anoppilasta väkeä kentän reunalle seisomaan ja pitää sellainen puhuttelu tuolle koiruudelle jos se karkaa ettei enää tulis mieleenkään! On ärsyttävää kun itse on skarppina ja koirakin muuten menee hyvin, mutta sitten ihmetyttää ne ihmiset kun "ei niitä treeneissäkään siellä ole". Toisaalta jännä kun tuomarista ei välitä mitään, vaikka tuomari kulkee lähempänä ja koko ajan mukana. Kertaakaan ei olla tuomaria käyty ihmettelemässä.

Vaikea sanoa mikä oli ratkaiseva juttu että eilen meni radat paljon tasaisemmin kuin ikinä ennen mölleissä tai kisoissa, kun moni asia tehtiin nyt eri tavalla kuin aiemmin. Se toka rata on aina ollut se ongelma, voi kun jäis tällainen päälle että saadaan se into uudelleen nousemaan toiselle radallekin ettei se olis pelkkää haahuilua. Antti ei ollut mukana, joten en kyllä huomannut (tosin videohan sen paremmin kavaltais) että Ransu olis sitä etsiskellytkään. Sitten kiinnitin huomiota siihen että olis hyvä ja energinen fiilis kun mennään radalle. Toka radallahan me lähdettiin ensimmäisinä niin se oli vähän hankalampi kun piti suoraan rataan tutustumisesta hakea Ransu ja painella radalle. Ja kolmanneksi käskytin topakammin ja otin enemmän haltuun ja varmaan myös enemmän varman päälle. Olis kiva tietää mitä se tekee ajassa, eilen olis ainakin ihanneaika riittänyt helposti nollaan kun virheitä ei olis tullut, sen verran se oli kuitenkin löysä. Mitä tulee tuohon putkeen hakeutumiseen, niin toka radalla keinun (olipa muuten taas hieno keinun suoritus!) jälkeen oli putki niin Ransu haki sinne mun eleestä ennenkuin ehdin edes kunnolla huutaa käskyä. Kädellä osoitus ja pieni vartalon kääntö riitti, vaikka elekielihän se on ennenkin ollut se mikä ratkaisee mitä se tekee. Toinenkin kerta samaan putkeen eri päähän meni hienosti hakeutuen vaikka suuaukko ei ollut ihan suoraan tarjolla. Mutta sielläpä ei ollutkaan takana niitä mystisiä ukkeleita tai akkeleita mitkä olis tarvinnut käydä tsekkaamassa.

Paikka oli kiva kun lopuksi pääsi vielä käymään ihanaan metsään jäähdyttelylenkin, Ransunkin pystyi päästämään ihan irti juoksemaan. Siinä vain tuli mieleen että pitäis varmaan laittaa se punkkikarkoitus ajan tasalle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti