21. elokuuta 2010

Me ollaan täysiä nollia :)

Nyt täytyy alkaa tuoreeltaan kirjoittaa kisakuulumisia, kuulumisia onkin hyllystä nollaan...

Oltiin Pietarsaaressa kisaamassa. Radat oli lähes samanlaiset, tai siis esteet oli lähes samoilla paikoin, ne vain suoritettiin eri järjestyksessä. Kuvat tulee kunhan saan siirrettyä ne ja videot koneelle, olen nyt vasta matkalla kotiin... :P Suunnitelmien mukaan päätin ottaa kummallakin radalla lentävän lähdön, ennen tuomarin vihellystä lähtöalueelle, hihna irti ja kun vihellys tulee, niin kumpikin syöksyy matkaan. Paremmin se niin meni kuin että olisin siinä koittanut Ransua saada sivulle ja vielä jotenkin pitämään mielenkiintonsa minussa.

Eka rata


Eka rata lähti hypyn takaa pituudelle ja putkeen. Rata meni hyvin niin kauan kunnes otettiin eka kielto hypyltä, jotain mä varmaan tein väärin tai sitten Ransun huomio herpaantui kun teki niin laajan kaarroksen hypyn ohi. Seuraava kielto kepeiltä. Maassa oli joku niin taivaallisen hyvä haju ettei sitä voinut vastustaa. Kerran jo melkein lähdettiin pujottelemaan mutta ei sitten kuitenkaan ja sitten taas siellä ohjaaja maanittelee ja läpsii käsiä ja hyvä ettei tanssi käsillään että saa koiran huomion. Menihän ne kepit siitä sitten, mutta rytmi oli auttamattomasti kadotettu ja sitten ei maltettu keskittyä puomiin niin paljoa että Ransu olis sen ottanut, ja videokameran pikkunäytöltä katsottuna mun peräänhän se lähtee. Loppurata sitten taas ihan hyvin, loppuun asti ihan vauhdikkaasti kun muistin nyt siihenkin kiinnittää huomiota että ohjaan loppuun asti. Heitin lelun palkaksi ja kehuin, mutta kyllä se Ransu näköjään vaistoaa koska olen aidosti tyytyväinen meidän suoritukseen.

Toka rata


Toinen rata tuntui vaikeammalta, en tiedä miksi, mutta lähtö etenkin kun lähdin yhtä aikaa, että miten se menee. Hyvinhän se meni. Samoin vähän jännitti kepit, kun siellä oli se ihana haju. No haisihan se nokkaan taaskin, mutta onneksi kepit oli toisinpäin ja se viimeisetkin välit maltettiin pujotella - hitaasti mutta varmasti. Ransu pujotteli toka radan kepit paremmin kuin eka radan. En uskaltanut ottaa ennakkoa kovinkaan paljoa, eikä tarvinnutkaan. Keppien jälkeen sieltä ihanasta hajusta oli helpompi saada Ransu hypylle kuin jatkamaan tylsiä keppejä. Keinu ja hypyt, pelkäsin vähän puomia kun edellisellä kerralla siinä tuli niin typerä moka, mutta nyt Ransukin haki sen hyvin. Se otti tänään minusta kaiken kaikkiaan kontaktit hyvin. Keinu aina yhtä varmasti, mutta myös A oli hieno ja puomiinkin olen lopulta tyytyväinen. Hyppy ja putkeen, siinä vaiheessa päässä kävi ajatus että ei hitsi nollarata tähän asti nyt loppuun hienosti. Renkaalta putkeen, ajattelin rataantutustuessa että jonain huonona päivänä se voisi nähdä sen väärän pään renkaalta laskeuduttuaan ensin ja sukeltaa sinne. Nyt ei kuitenkaan ja enää oli pituus ja hyppy meidän nollan esteenä. Ne ylitettiin hienosti ja nolla oli meidän! :) Olin niin onnellinen että melkein palkkasin Ransun maalialueella, heitin lelun ja kun se tuli takaisin, Ransu sai itse tyhjentää namitaskun mun kehujen saattelemana. Nyt se selvästi tiesi että mamma on tyytyväinen! Heittelin lelua nurmikolla monta kertaa ja taisteltiinkin siitä, varmaan joku jo katsoi että eikö noilla tuo riemu lopu ikinä mutta mitä väliä, me oltiin saatu eka nolla ja me juhlittiin sitä! :) Ihanneaika alittui vajaan 3s, eli kepeille sitä vauhtia lisää ja tuollaiset haistelut pois(sekä ohjaajalle parissa kohdassa vähän enempi töppöstä toisen eteen) niin me oltais tänään oltu kärkikahinoissa tiukemmin koska voittajan aika oli n. 7s ihanneajan ali. No palkinnoille kuitenkin, sijoitus 2.Tästä on hyvä jatkaa, me tarvitaan rataharjoitusta että se pakka alkais pysyä kasassa koko radan alusta loppuun. Tänään luotin Ransuun että se irtoaa tietyille esteille, etenkin putkeen, ja se on siinä parantunut kovasti. Olen pikkuhiljaa koittanut pidentää sitä meidän napanuoraa, ettei mun tarvitsisi olla viemässä sitä joka esteelle kun minä se kuitenkin olen meistä se hitaampi, vaan Ransu hakisi itsenäisemmin rataa. Se kun on kuitenkin niin helposti ohjattava koira että tekee kyllä mitä ohjataan... Hyvä Ransu! :)

Edit. Nyt on kuvia lisätty (näköjään tulee vähitellen tavaksi...) ja videotakin on näkyvillä kunhan latautuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti