13. elokuuta 2010

Schapeleiri 2010

Leiristä on kulunut jo viikko, eikä ole jaksanut istua koneella kirjoittamassa blogia. Me oltiin paikalla lauantaina aamulla, toiset istui aamupalalla, kun me tultiin paikalle. Lähdettiin klo 03.43 liikenteeseen, joten aamupala alkoikin jo maistua.

Lauantain ohjelmassa oli tokoilua, tosin ei meillä. Me harjoiteltiin aamulla illan agiepiksiä varten ratapätkää, jossa oli ihan sopivasti haastetta. Illalla oli sitten varsinaiset "kisat". Laitan tähän kuvia radalta vaikken yleensä postauksiin kuvia laitakaan, ne EIVÄT ole minun ottamia, vaan kuvaajan (Sanna Rautio) luvalla esillä täällä :) Helteen takia hypittiin vain medikorkuisia esteitä, ja sen kyllä huomaa kun Ransulla oli vähän hypyissä ilmaa...Syöksy putkesta puomilleKerrankin tiukka kurvaus :)"Loikkaaa!"Puomia mentiin aika hyvällä vauhdilla :)Saatiin hyviä vinkkejä takaakiertoihin ja välistä vetoihin, koitinkin siinä sitten opetella uutta ja parempaa tapaa ohjata noita välistä vetoja. Ransukin tekee ne paremmin sillä tavalla. Samoin "edestä vetoa" eli tavallaan kuin takaakierto mutta ohjaajan kanssa samalla puolella, sai lisää harjoitusta. Ohjaaja joutuu tulevaisuudessa kiinnittämään paljon enempi huomiota omaan vartalonkäyttöönsä jos meinaa ehtiä noita tekemään. Ransu meni taas rataa aika mukavasti, ja kesti mun irtoamisen kepeillä. Tein valssia ja irtosin vähän sivusuunnassa - vauhti ei ollut huima, mutta loppuun asti mentiin välittämättä siitä meninkö minä jo vähän edellä.

Takanaleikkauksia harjoiteltiin myös sunnuntaina, Ransu kun ei kestänyt sitä Kokkolassa vaan tiputti riman. Nyt oli takanaleikkauksen jälkeen harjoituksessa saman tyyppinen takaakierto, ja päivittelin että kun Ransulla on tapana tehdä niin isoja kaarroksia tuollaisissa tilanteissa. Kokeneempi harrastaja sanoi, että joillakin schapendoeseilla se vain on tapana. Ransu kyllä tekee tiukempia kaarroksia joissain tilanteissa, mutta se riippuu mun ohjauksesta ja vielä en ole keksinyt miten tavallisiin takaakiertoihin saisi tiukemmat kurvit, koska kuulemma Ransu on monen muun tapaan sellainen, joka on kuin kuminauhan päässä oleva kivi. Eli kun itse lähettää sen irtoamaan kauemmas, se hyppää kauemmas ja kiertää isomman kaaren, ihan kuin kuminauhan päässä pyörittäisi kiveä; jos nauha on pitkä, kivikin irtoaa kauemmas. Jos nauha on lyhyt, kivikään ei venytä kuminauhaa. Eli pyörittäjä olen minä ohjaaja, kuminauha minun ja Ransun etäisyys ja Ransu se kivi. Ransun ansioksi on tosin luettava viime viikonloppuna mainio irtoaminen, sain lyhennettyä omaa juoksurataani aika paljon, kun sain Ransun irtoamaan paremmin, ja silloin myös sai enemmän aikaa sijoittua seuraavaa estettä silmällä pitäen. Viikonlopun agitreeneihin olen kyllä tyytyväinen, mitään ohjattua meillä ei ollut, mutta kiitokset vaan Hessulle jolta on aina mukava ottaa vinkkejä vastaan, koska ne toimii :) Ja jotenkin toinen schapeihminen aina tietää rodun parhaiten, millainen agilitykoira se on :)

Viikollapa ei sitten olla tehtykään mitään kovin kummoista. Vähän pyöräilty, ja eilen käytiin kentällä. Otettiin keppitreeniä, Ransu meni hienosti, pari kertaa sitten tuli malttamattomuus pujotella loppuun asti ja sitten katosi vauhti. Harjoiteltiin takaakiertoja, ja miten se taas irtosikaan hienosti! En tiedä oliko syy minun selkeämmän ohjauksen, mutta Ransu irtosi paremmin ja teki tiukat mutkat hypyn takana. Eikä tainnut tulla kuin pari kertaa ihan alussa kun intoa oli enemmän kuin malttia, että menikin hypyn suoraan ja taas kylläkin teki tiukan käännöksen takaisin minun luo. Puomia otettiin jokunen kerta, eikä siinä sen kummempaa ollut, vähän meinasi olla kiire renkaalle kontaktin yli, kun se sattui siellä olemaan. Keinu oli taas tosi hieno suoritus, mutta entäs se A sitten... Viikonloppuna se mentiin täydellisyyttä hipoen ja kovaakin, mutta mitäs nyt? Ylösmenon kanssa ei ollut ongelmaa, mutta alasmeno... Sitä se ei meinannut ottaa ei sitten millään. Väsymyskin alkoi painaa, joten kovin paljoa ei toistoja viitsinyt ottaa, vaikka vauva-aaksi taas laskettiinkin. Ensimmäiseen onnistumiseen superpalkka ja siihen lopetus.

Ensi viikolla olis seuran kentällä agilitykoulutusta ulkopuolisen kouluttajan toimesta, mutta seuraavana viikonloppuna on kisat joten antaa poitsun kerätä virtaa niihin. Lisäksi mulle iski taas iltavuoro ensi viikoksi, joten senkään takia nyt ei oltais päästy :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti