6. syyskuuta 2010

Kisatunnelmissa

Eilen otettiin pari starttia Kokkolassa. Pitkästä aikaa sekä hyppyrata ja agilityrata, hyppyradalla aloitettiin. Ransu ei ollut ekalle radalle lähtiessä ihan täysillä mukana, siis keskittynyt. Kentän takana, josta lähtöpaikalle kuljettiin, oli jotain pusikkoa ja siellä kiinnostavia hajuja. Monikin koira kävi moikkailemassa myös ratahenkilöstöä, niin meinasi myös Ransu. Heti lähdössä, kun päästin sen irti, se lähti menemään ratahenkilöitä kohti mutta sain sen kuitenkin takaisin.

Otettiin lentävä lähtö ja se oli helppo ottaa molemmilla radoilla. Ransu sai heti alusta ihan hyvän vauhdin. Ekalla radalla tosin taas siellä tokan putken takana oli jotain kivoja tyyppejä, joten vauhdilla kun tultiin suora niin vaikka mun valssi olikin myöhässä, ei se niin paljoa vaikuttanut että Ransun olis tuollaista kaarrosta tarvinnut tehdä. Putkeen kuitenkin mentiin ja siitä monta estettä ihan virheettömästi. Mielestäni valssaan ihan hyvin tuossa kohden, jossa otetaan kielto, annan Ransulle tilaa hypätä hypyn jne., mutta silti se tulee ohitse. Olen kuitenkin heti paluuttamassa sen hypyn taakse takaisin ja matka jatkuu. Seuraavan hypyn se tulee paremmin, mutta tiukemminkin voisi kääntyä tietysti - tiukemminkin voisi tietysti myös ohjata. Kepit se lähtee menemään ihan ok, mutta vedätän kai sitten liikaa ja Ransu tulee ulos kepeiltä. Selostaja selosti että Ransu otti tuomarin katseesta häiriötä, mitä en kyllä itse usko, vaan kyse taisi olla mun liiasta vedättämisestä ja sitten se muutenkin meni kepit sillain "puolihuolimattomasti" meneskellen ja tuntui päättävän puolivälissä että ei huvita kun sinäkin jo meet siellä. Otatin kepit ihan alusta uudelleen, koska me ei harrasteta niitä jatketaan nyt jostain välistä ne loppuun. Koiralla on kuitenkin rytmi mennyt sekaisin niin ei se siitä mitään opi jos vaan jatkaa siitä mihin jäi. Kuitenkin virhe on jo tullut ja ainoa millä on merkitystä on nolla, joten sama sitten ottaa harjoittelun kannalta ja teettää ne kepit kunnolla! Omasta mielestäni Ransu menee tosi hienosti loppuradan, ja lopun käännökset onnistuu tosi hyvin ja sujuvasti. Niistä olin erityisen ylpeä. Tältä radalta siis tulokseksi 10vp ja yliaikaa jotain 16s, kiitos alun harhailun ennen putkea, tietysti kielto vaikutti hieman ja kepeillähän me kulutettiin huomattavasti aikaa. Mutta saatiin tulos! Ja se muu rata noiden virheiden ympärillä meni mielestäni oikeinkin hyvin :)

Toiselle radalle, joka siis oli agilityrata, lähdettiin kans lentävällä ja se kannatti jälleen. Ei mitään kiirettä ottamaan ennakkoa. A:n se otti niin paljon paremmin kuin treeneissä! Ylösmeno oli tosi hieno, jota kuinkin puoliväliin kontaktia, ja alastulokin oli ihan sopiva. Hypyllä just ennen putkea vilkaisee jonnekin ratahenkilöihin taas, mutta menee kuitenkin sujuvasti putkeen. Ransun liikkeet on kyllä sen näköiset jotenkin että se menee vähän laiskasti. Ihan ok vauhtia mutta ei se kyllä edes näytä siltä kuin se yrittäis mennä kovaa. Menis radallakin yhtä lujaa kuin vapaa-ajalla... Olis ohjaajallakin tekemistä. Puomia se ei kuitenkaan pistänyt raviksi kuten usein ennenkin, ja alasmeno olikin sitten aika niukin naukin. Itse en sitä niinkään huomannut, mutta luulin että otettiin putkelta kielto puomin jälkeen. Tuomari oli mun selän takana niin en käden nousua nähnyt mutta oletin sen. Kepit se meni kisasuoritukseksi jopa ihmeen hyvin. Eihän ne mitkään vauhdikkaat ja hurjat kepit ole, mutta mä olen noihin tosi tyytyväinen kun ei kävelyksi mennyt eikä eka radan tapaan jättänyt keskenkään. Vaan enpä samallai vedättänytkään vaan koitin mennä hieman edellä kannustaen. Siinä vaiheessa tosiaan luulin että meillä on vitonen ja ettei ole enää paineita nollasta ja ihanneajasta. Keinulla kiirehdin liikaa, ja Ransu meni keinun vauhdilla, melkein liiankin vauhdilla. Täytyy malttaa itse hieman odotella sitä keinulla, ettei se ala lentokeinuja ottamaan. Muistin ohjata (hyvä minä) tämänkin radan loppuun asti ja eikun juhlat pystyyn "vitosen kunniaksi".

Palkkasin tohkeissani Ransua maalialueen takana kun Antti tulee sinne ja kysyn ensi töikseni että otettiinko me kielto putkelta. Antin mielestä ei otettu, mutta ei ollut varma. Mullahan sykähti sydän että ihan tosi?! Palkkasin vielä Ransua ja vein sen häkkiin, äkkiä yleisönä olleelta seurakaverilta sitten kysymään että otettiinko kieltoa. Ei kuulemma otettu eikä olis ollut mitään syytäkään, mutta hänen mielestä puomin alasmenolta oli lähellä tulla virhe. No se kyllä jälkeenpäin katsottuna taisi olla aika täpärällä, mutta enpä taas siinäkään itse hidastellut niin Ransukin eteni vauhdikkaasti. Mä kyllä panin merkille että aika paljon ykköset otti virheitä kontakteilta, minikoiratkin. Ihanneaika alittui jotakuinkin 4 sekunnilla eli nollahan sieltä sitten tuli kuitenkin! Sijoituttiin kolmansiksi, Ransu sai palkinnoksi pikkupystin ja vinkuvan pehmoluun. Oli hieno päivä, saatiin tulokset molemmilta radoilta ja vieläpä toinen nolla ykkösissä, niin olihan se olo meistä ylpeä!

"Hei mä en mahdu tähän korokkeelle!"


Ransu pokkaa palkintoa


Tyytyväiset kolmoset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti