23. heinäkuuta 2011

Essin maksa-arvot :)

Huomasin, että tänne blogiin on päädytty aika monta kertaa hakusanalla, jossa on etsitty tietoa kissan maksa-arvoista... Josta en kylläkään osaa kertoa sairautena mitään enkä muutenkaan juuri sen enempää kuin että tiistaina käytin kissatrion rokotuksilla ja Essiltä otettiin taas verikokeet. Punnitsin sen samalla: tulos 3,2kg kun se viimeksi oli 2,6kg. Eli 600g tullut painoa lisää kuukaudessa. Vielä on kylläkin ainakin toinen 600g matkaa Essin normaalipainoon, se kun ei ole ihan pikkutyttö kooltaan. Kyllä se jo sentään näyttää ihan terveeltä, selkärankakin enää vaivoin tuntuu ja kyljissäkin on muutakin kuin nahka luiden päällä. Vaihdoin Applawsit pois. Tuskin koskaan saan tietää oliko niissä syy kohonneisiin arvoihin, eli moitinko niitä turhaan, mutta ne nyt sattuu olemaan ainoa asia joka noiden elämässä on muuttunut samoihin aikoihin Essin kunnon romahtamisen kanssa. En ole kuukauteen syöttänyt sille sitä maksan toimintaa vahvistavaa lääkettä, eli en edellisen verikokeen jälkeen. Se kun oli yhtä kiusaamista molemmin puolin. Jälkiviisaana voisi jopa todeta että se olisi ollut turhaakin. Sen sijaan uusia raksuja odotellessa syötiin Bilanxia, jonkin verran PrimaCatia sekä purkkiruokia ja kissojen tonnikalaa. Tonnikala erityisesti maistuu koko sakille ja purkillinen uppoaa hetkessä parempiin suihin. Nyt on syöty toista viikkoa ProNaturen ankka-appelsiinia ja atlantin lohi-tumma riisiä. Ensin mainittu on viljaton ja maistui aavistuksen paremmin kuin tuo kalaversio. Hyvin kuitenkin ja meillä on saattanut hieman elopaino nousta muillakin kuin Essillä... :P

Essin maksa-arvot olivat palautuneet normaaleiksi, alat-arvo oli tippunut 296:sta 72:ään ja muistaakseni joku got-arvo 102:sta 66,7:een. Eli ne olivat nyt hyvät eikä tarvitse enää käydä kontrolleissa. Toivottavasti mitään pysyviä haittoja ei tullut, Essin kunto on ainakin hyvä ja se on oma itsensä, se lienee tärkeintä ja verikokeet vain vahvistivat että senkin puolesta kunto on kohdallaan. Eli varoitukset siitä että voi olla lopettaminen edessä voi unohtaa. Vielä kun vähän nostetaan painoa niin jospa se turkkikin sitten kunnolla palautuisi entiseen kuntoonsa. Ja meillä aletaan taas syödä Orijenia, ehkä myös kyljessä välillä tuota ProNaturen ankka-appelsiinia ihan vaihtelun vuoksi.

Koska miuskis mauskikset välillä esiintyy blogissa niin täytyy laittaa välillä kuvaakin. Tässä talvella otettu kuvia koko kolmikosta silloin uudella Catmax kiipeilypuullaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti