16. elokuuta 2011

Torstain treenit

Hyvinpä menee, kun ei viikkokausiin kirjoita mitään ja sitten yrittää muistella lähes viikon takaisia treenejä. Noh tuskin tulee kovin perusteellisesti muisteltua siis :)

Meillä oli "ohjatut ohjaamattomat" treenit, eli treenasimme vielä tämänkin kerran keskenämme. Rata oli edellisen viikonlopun kolmosruokan radalta poimittuja kohtia jotka olivat sille kisoissa osallistuneille olleet haastavia kohtia. Kyllä kiitos kelpaa minulle :) Alku oli heti mielenkiintoinen, jättipä koiran miten tahansa niin se ei voinut nähdä kakkosesteen rimaa ykköshypyn takaa. Vain toisen siivekkeen eli esteelle hakeutuminen saattaisi olla haastava. Ekat kolme hyppyä olikin mielenkiintoisesti ja mietin että miten ohjaisin mutta päädyin kahteen peräkkäiseen saksalaiseen. Vaihdoin siinä lennossa kaksi kertaa ohjauspuolta siis... Sitten A ja putkeen. Saksalaiset onnistui just nappiin ja näytti kyllä varmaan aika täydelliseltä. Putken jälkeen oli kolmen hypyn suora, tosin siinä oli sellainen pikkujuttu että putkea suoraan vastapäätä oli puomi ja jouduin käskyttämään Ransua aika topakasti ettei se mennyt puomille kun siellähän odottaa ne namit lopussa... Eka kerralla se ei vielä ollutkaan sinne puomille menossa mutta sitten myöhemmin kun tein tuon putken kautta lähetyksiä puomille. Kolmen hypyn jälkeen oli ihan haastava kulma kepeille, mutta Ransu haki ne itse asiassa aika hyvin itse, olin kyllä auttamassa mutta olin kyllä aika tarpeeton.

Kepeillä olisi ollut tosi jees jos koira osaisi pujotella kepit varmasti vaikka itse olisi missä, nyt oli hieman hankala tilanne kun kepeiltä oli vaikea vienti pituudelle (jotta sille saisi tarpeeksi vauhtia ja hyvän lähestymiskulman) ja kepeillä mun pitäisi mennä loppuun asti ja vähän ylikin, sitten toisaalta heti pituudella jään helposti jälkeen ja pituuden jälkeen pitäisi ehtiä tehdä joko valssi tai persjättö. Ransulla ei ollut mikään himmailupäivä (kiitos alatoopin joka odotti treenirepun luona, ja jonka pakettia oli jo vähän näykitty ennen radalle lähtöä :P) joten sain kyllä ihan juostakin. Onnistuin joskaan en mitenkään hyvin ja sujuvasti, mutta kuitenkin. Sitten oli sama hyppysuora takaisin ja samaan päähän putkeen ja siitä vihdoin sinne iiiihanalle puomille! Olipas kiva kun koira pysähtyi puomin lopussa :) Tosin syömään namit ja ei tod mihinkään hienoon 2-2 asentoon mutta ehdinpäs itse kuitenkin sijoittua. Voi kun se kisoissa edes tuon verran hidastaisi siinä ja ottaisi kontaktin! Sitten pari hyppyä ja putken vaikeampaan päähän (funtsittiin rataa suunnitellessa että kumpi on maksikoiralle vaikeampi pää ja se sitten valittiin suorituspääksi). Lopussa suunnittelin ensin tehdä käännökset takanaleikaten mutta se ei mennyt kuten elokuvissa ja mulle sitten treenikaveri sanoikin että ehdit kyllä tekemään valssin sinne väliin niin mun ei tarvi tehdä yhtään takanaleikkausta vaan ehdin tehdä persjätön siinä vaiheessa kun koira on vielä putkessa ja sitten perään valssin. No sekin onneton valssi tuli tehtyä pari kertaa aivan liian myöhään kun jäin liiaksi odottelemaan Ransua enkä alkanut kääntyä. Ja tuo jätkis teki taas sellaisia loikkia että justiin ehkä se 5m mitta olis riittäny ;) Nooh ehkä hieman liioittelen mutta oli kyllä ongelmia arvioida ponnistuspaikkaa kun se oli niin kaukana ja sitten se laskeutumispaikkakin tietysti oli kauempana kuin mitä olisi tarvinnut. Ransu on näköjään mieluummin ilmassa kuin jalat maassa...

Treenit oli kivat! Kokeilin tuohon alkuun päällejuoksuvariaatiotakin mutta ei - ei se vain meille sopinut. Puomia treenittiin monta kertaa ja hyvä on vauhti pojalla ihan loppuun asti. Kepit haki hyvin mutta pujottelu ei ollut erityisen vauhdikas, mutta ei erityisen hidaskaan. Sellainen perus-Ransu. Hyvä fiilis kuitenkin jäi molemmille, tehtiin onnistuneita pätkiä ja oltiin hyvällä vireellä siellä vaikka muuton takia onkin ollut voimat vähissä ja stressiä varmaan itse kenelläkin.

Liinun kanssa otin pihalla kolmella hypyllä hyppyjuttuja ja olipahan taitava tyttö! Hienoja takaakiertoja tekee, on oppinut kropan hallintaa paljon lisää tässä loppukesästä, tekee nimittäin parempia käännöksiä kuin keväällä. Vaikka onko tuo mikään yllätys että koira kehittyy 5-8kk iässä...?!?! Se into ja motivaatio on jotain niin liikuttavaa! Liinulla tuntuu olevan vain yksi vaihde ja se on "täysiä". Yritän varoa tekemästä liian pitkiä harjotuksia sen kanssa että se jaksais aina tehdä sen mitä tehdään sillä "täysii!!!!" -vireellä. Mutta voi juku miten se osaa jo lukea hyvin ohjausta, pari kertaa sain hyvät naurut kun kierrätin yhdellä hypyllä takaakiertoa ja likka kiertää koko esteen ihan pokkana. Niin kävi varmaan pari kolme kertaa. Sitä ennen oltiin treenattu kahden hypyn kiertämistä niin jäi vissiin sitten siitä vähän päälle se pidemmän kaaren tekeminen. Tein valssauksia ja välistävetoja ja noita takaakiertoja, maksimissaan taisi tulla neljän tai viiden esteen sarjoja ja taitava typykkä se on :)

Kuten faceenkin kirjoitin; siinä vaiheessa kun otetaan meidän ekat kisastartit niin mulla on kädet syöty ranteita myöten, on se sen verran ahne tuo pentu ettei se paljon kakistele vaikka on mun sormet rystysiä myöten kitusissa. Enkä raaski kieltääkään kun eihän sitä tiedä yhdistääkö se sen kieltämisen omaan intoonsa vai siihen että ne sormet on siellä hampaiden välissä (jota se ei itse luultavasti edes huomaa, autsh!!!!)...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti