31. elokuuta 2014

Kotikisoissa hassuttelua...

Sellaiseksihan se meni, vaikka oli siinä yritystäkin. YLIKS järjesti pitkästä aikaa kisat, ja ihan hyvät kisat järjestivätkin. Mielellään vaan ois saanut jotain menestystäkin, mutta kun schape on schape vaikka rasvassa keittäis ja niiden ohjaaja vissiin kans vähä hömelö :P

Liinun eka rata oli oikeastaan ihan hyvä, mitä nyt työnsin sitä liikaa kepeillä, niin se tuli kepeistä ohi. Lopussa sitten olin puomin jälkeen tekemässä jotain ihan omituisia asioita, en aikonut ollenkaan noin ohjata. Tarkoitus oli tehdä pakkovalssi + valssi niille kahdelle hypylle puomi ja muurin välissä. No teinkö? En oikein itekään tajunnu siinä että mitä tein, mutta videolta katottuna näyttää hemmetin hienolta. Liinu pyörii hienosti esteillä vaikka mä en sano mitään, mutta kun kroppa ohjaa :) Olihan se muuten ihan kivan näköinen rata, mutta HYLlyksi meni.


Ransun rata oli muuten tosi hyvä ja puhdas rata, mutta jätkänpötkis otti sitten puomin alasmenolta vitosen. TAAS!!! Prkl. Tuli jotenki sellanen deja vu-fiilis Rovikselta pääsisäiskisoista. Sama juttu siellä, hyvä ja vauhdikas rata, mutta ei tietoakaan kontaktin ottamisesta. Että ärsyttää, koska teki kepit hienosti, muutenkin oli vauhti ihan kohdallaan ja kaikki. Ransun etenemä oli 4,17m/s, eli agiradalle se oli aika mainio Ransulle!


Hehe sitten kun päästiin hypärille niin siitä se riemu repesi. Tiesin että Liinun kans alku on haasteellinen, että muu varmaan sujuu mutta se alku. Jälkeenpäin ajateltuna se ois pitäny ohjata toiselta puolelta, mutta tämä rata tehäänki seuraavissa treeneissä uudestaan. Kyllä se Liinun kans sen verran pahasti meni pois raiteiltaan... :D

Eihän mulla ole mitään mahdollisuutta ehtiä ohjaamaan oikeaan putkenpäähän, jos olen 2-hypyn siivekkeen kohdalla koiran kanssa yhtä aikaa! Mun juoksulinja vie koiran suoraan ekaan putkenpäähän. Sitten oli tarkoitus ohjata vasemmalta, mutta jotenkin jäin sinne väärälle puolelle ja Liinulla lähti muurin jälkeen lapasesta. Se suoritti hienosti esteitä, unohti vaan sen putken välistä ja muisti jossain vaiheessa että ai niin, se ohjaajakin on täällä! Mitähän se meinas että tehään seuraavaksi? Yritin muka jotain välistävetoa, vaan eihän tossa nyt ole edes sitä yritystä. Kepeille lähetyksessä ei ajattele sitä aloitusta yhtään ja kun korjaan, käy suorittamassa sen edellisen hypynkin siinä samalla. Kiritän kepeillä liikaa, joten jättää vikan keppivälin pujottelematta. Menee mustaan putkeen kumminkin oikeaan päähän, mutta sitten vika putkeen ei yhtäkkiä muka osaakaan mennä... Lopun pyörityksessä tekee makeat käännökset kyllä. Alkuradan vauhti kun olis säilyny "hieman" tarkemmalla ohjauksella niin olis ollut hieno rata!


Ransun kanssa sitten yritettiin korjata tilanne, ja hyvää rataahan siellä syntyikin. Kunnes poitsu päätti kerrankin olla radanlukutaitoinen ja ohjaaja samaan aikaan myöhässä, niin sinnehän me hyllytettiin väärään päähän mustaa putkea. Että näin. Kepit oli taas hyvät, vaikka mä jouduinki niitä varten pyörittään koiraa tuollai typerästi. Etenemä siitä huolimatta videolta kellotettuna n. 4,2m/s, ilman pyöritystä olis ollut vieläkin parempi, joten Ransun kisaetenemäksi erittäin hyvä! Ja käännökset lopun pyörityksessä oli kyllä hyviä.


Pari viikkoa piirinmestaruuskisoihin, mulle se pm on se ja sama, ois kiva saada koirille tuloksia! Niitä ennen pitää varmaan käydä tekemässä tuo hypäri, ja muutenkin alkaa selvästi keskittyä treeneissä enempi Liinun kans tekemiseen. Ransu osaa ja sen kans sujuu kisoissa, eikä meillä niin vakavia tavotteita sen kans tälle vuotta olekaan. Mutta Liinu alkaa olla 4-vuotias ja sen kanssa touhu on yhä tuollaista leikkimistä niin siihen pitäis alkaa panostaa enempi. Nythän oon treenannut koiria aika lailla 50-50, mutta Ransun kroppaa säästääkseni ja kun sen kans yhteistyö sujuu, se saa tulevaisuudessa vähempi treeniaikaa. Ottakoon sen positiivisena asiana ja kohteliaisuutena ;) Ransu kumminkin tykkää tehdä aksaa mun kans, joten kyllä sen pitää päästä treeneissä sitä tekemään.

Yks seurakaveri sanoikin, että Liinu on niin pentumaisen näköinen kun se on ajeltu ja sitten kun se vielä radalla on niin pentumaisen ja leikkisän oloinen. Juu tiedetään... Yleensä se naurattaa ja saa hyvälle tuulelle, mutta sitten kun katsoo videolta mikä potentiaali meissä olis, niin se alkaa ärsyttää kun sitä potentiaalia ei saa vietyä nollana loppuun asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti