25. lokakuuta 2014

Ransun rapakisat

Tänään kisattiin Ransun kanssa kahden radan verran Kokkolassa. Keli oli huono, sää oli huono, ja tuloksena molemmilta radoilta hylkäykset. Noh ne oli ihan hyviä hyllyjä. Virheitä tuli enemmänkin, mutta ne oli lähes kaikki ohjaajan virheitä.

B-radalla mun ohjausvalinnat toimi, en vain osannut ajoittaa niitä oikein. Lisäksi viimeisellä putkella en ehtinyt ohjaamaan hyppyä takaakiertona, niinpä Ransu luki itse rataa ja hyllytti hyppäämällä kolmanneks vikan väärään suuntaan, siinä jäi tokavika hyppy kokonaan välistä. Olihan siellä tullu jo aikasemmin vähä kieltoja ja kontaktivirhe. Oon kumminkin tyytyväinen Ransun vauhtiin ja kun se oli sellainen kuuliaisen innokas lähtemään radalle. Kepit etenkin meni tosi kivasti :) Sellainen viimeinen intopiukeus ennen rataa puuttui, ehkä siksi että se hoksasi tämän olevan sen kisapäivä eikä se nostanu kierroksia koiran vaihtamisesta.

C-radalla tiesin, ettei noi niistot ole ehkä se paras idea, mutta olin varautunut siihen ettei se tule niistoon vaan tekee jotain muuta. Kolmoshypyllä se ei kuitenkaan lähteny kiertään toisen siivekkeen takaa kuten oletin (ja kuten se tekee ennen keinua) ja niin se sit ehti hypätä hypyn takaisin päinkin. Sitten oli sen takia vähän pasmat sekaisin, enkä saanu kerrottua sille seuraavaa estettä, sitten en nähny keppejä enkä saanu ohjattua sitä kepeille (jotka olis siis ollu estenro 5, sitten tuo putki sieltä mistä Ransu tulee ulos) ja Ransu luki taas itse rataa ja meni putkeen. Mua alkoi jo huvittaa oma töskääminen ja kun Ransu sitten reippaasti itse ratkaisi tilanteen. Tosiaan ennen keinua kääntyi kuten arvelin että se voi niistossa tehdä, mutta enpä siihen oikein parempaakaan ohjausta keksiny. Eihän tuosta siis virhettä ois tullut, vähän hankala kulma vain keinulle. Loppurata sitten ihan mallikkaasti, puomin nappaa tosi hienosti, pari muuta oli valinnut saman ohjaustavan eikä se kaikilla toiminu. Ja mikä kivointa, nappas puomin alasmenokontaktinkin tosi hienosti molemmilla radoilla!

Kotiin tuomisina oli siis vain kaks hyllyä ja rapainen koira. Mä tykkäsin kyllä radoista, tuomarina oli siis Jari Helin, mulle uus tuomari. Radat oli haastavia ja niissä oli sekä vauhtia että koiran hallintaa. Tuomari sanoi eräälle kanssakilpailijalle kun oli hieman keskustelua parista esteestä, että hän haluaa että radat on kuitenkin turvallisia eikä halua kenenkään loukkaantuvan. Hienoa! Sattuneesta syystä tiedän että se henkilö (Antti) joka oli ratamestarina tuolla radalla, kyllä pitää kilpailijoiden puolia ja huomauttaa epäkohdista ja keskustelee tuomarin kanssa muutoksista. Niin pitäis ratamestarin tehdä AINA. Mutta sen lisäksi tuomari kuunteli vielä kilpailijaakin ja kävivät yhdessä katsomassa kohdan (putkelta renkaalle A-radalla, näytti radan ulkopuolelta että puomin pää tulee koiran juoksulinjalle) ja totesivat että se on ok.

Tässä Ransun radat:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti