27. lokakuuta 2014

Liinu Show

- Ketä jaksaa naurattaa? Mua jaksoi eilen vielä pari eka rataa naurattaa, mutta viimeisellä radalla maalissa oli vähän kettuuntuneemmat fiilikset. Eikä ne helpottaneet kun katsoi videolta sitä touhua ja aatteli jälkeenpäin että mitä ois pitänyt tehä toisin.

+ Liinulla oli vauhtia
+ Liinu oli innokas
+ Ohjaajalla oli hyvät ohjaussuunnitelmat
+ Ohjaaja liikkui
+ Liinuun luottaminen tietyissä paikoissa kannatti

- Me ei tehty radalla yhteistyötä lähdöstä maaliin asti
- Liinu ei ollut hanskassa koko aikaa
- Liinu sikaili
- Ohjaaja ei pistänyt stoppia sikailulle silloin kun se olis jo pitäny tehä
- Koira ei ajoittain kuunnellut ohjaajaa
- Ohjaajalta puuttui topakkuutta joissain kohdin
- Ohjaaja ei vaatinut joka kerta asioita loppuun asti

=>Tulos 3x HYL

Tuomarina oli siis sama Jari Helin kuin makseilla edellisenä päivänä. Radat oli haastavia. Vaikeita. Mutta mä tykkäsin niistä radoista. Ne oli hyvällä tavalla haastavia, me ei vaan oltu tarpeeksi hyviä niille tällä kertaa.

Meditkin aloitti hypärillä. Mulla oli mielestäni hyvä ohjaussuunnitelma hypärille, ja se toimikin kahta kohtaa lukuunottamatta. Eka putkella jäin koirasta jälkeen (mutta sinne putkeen vienti tuotti paljon vaikeuksia alkaen renkaalta, joten hienosti me tuo kohta muuten tehtiin!) eikä se sitten siinä kohtaa lukenutkaan rataa, mä olisin pelastunut jos Liinu ois edennyt vaan menemään. Toinen moka tuli sitten takana kun koira tulee putkesta ja valssaan hypyn takana. Ilmeisesti valssi venyy ja Liinu hakee mun selän takaa yhden hypyn ja hyppää sitten hankalasti seuraavan. Olisin ehtiny kepeille tekemään aikomani persjätön, mutta enpä tehnyt vaan päätin että käytän tilaisuutta hyväkseni ja teen takaaleikkausharjoituksen kepeillä. Hyvin toimi se harjoitus.

Ekalla agiradalla olis sitten jo pitänyt viheltää peli poikki siinä vaiheessa kun Liinu lähti liitämään putkeen ja tuli sieltä vasta mun ohjaukseen A-esteelle. Olis pitäny vaan kävellä radalta ulos. Hyllytettyhän me oli jo aikaisemmin, heti alussa kun Liinu nappaa suoran putken jälkeen näkyvän hypyn. Seuraava "hyllytys" tuli sitten siinä vasemman reunan hyppysuoralla ennen keppejä, sitä viimeistä hyppyä ei tietenkään olis ollu tarkoitus mennä. Mutta olin koirasta niin paljon jäljessä, että siellä ei ollu mitään mahdollisuutta hidastaa koiran vauhtia. Yritin suullisella käskyllä kepeille, vaan eihän se koira niitä keppejä edes näe sieltä putken takaa vaan tasan tarkkaan just sen hypyn jonka suoritti. Se nyt oli sellainen tilanne, jossa koira teki tavallaan ihan oikein, joten annoin mennä. Liinu lähti vaan sitten hyvin hakemaan kepit niin ajattelin että nythän on sama sitten tehdä näyttävämpää ohjausta ja leijeröidä kepit, tehdä persjättö keppien päässä ja olla tekemässä valssia ajoissa. Ja hienolta se näyttääkin tuo pätkä. Liinu kesti hyvin leijeröinnin + persjätön ja valssi oli ajoissa. Näpsäkästi siitä käännyttiin keinulle.

Noh sittenpä se vauhdin hurma sokaisikin Liinun ja mun (aavistuksen myöhässä alkavasta) valssista huolimatta painatti putkeen. Miksi tässä kohtaa olis pitäny viheltää peli poikki, on se sikailu mitä sen jälkeen tapahtui. A:lle ei pysähdytty, en ehtiny ohjaamaan loppua (putken jälkeinen hyppy oli takaa, sitten vastaanottovalssi, hyppy ja leikkaus vika hypylle) kuten halusin eikä koira tullut mun surkeaan yritykseen ohjata sitä putken jälkeiselle hypylle. Liinulle jäi väärä mielikuva koko hommasta.

Se väärä mielikuva näkyi sitten viimeisellä radalla siinä, että jos vähänkään on tilaisuus niin ei tarvi tehdä mitään huolella loppuun asti. Alkuhan menee hienosti, kun koiran on pakko olla tiukasti hallussa ja mulla oli ajoitukset ok. Mutta sitten kepeillä saatiin varmaan kielto - en tiä eikä ole väliä - ja kepeiltä karattiin ulos liian aikaisin. Kivasti Liinu muuten tuossa hakee uudelleen keppien aloitusta kepin oikealta puolelta. Sitten olenkin metrin-puoltoista edempänä kuin ajattelin keppien jälkeen olla enkä päässyt edes kiihdyttämään kuten ajattelin. Niinpä tuli vähän kiire enkä ehtiny linjata niistolle. Se mikä tässä v*tuttaa on se etten sitten vaadi edes sitä niistoa kun Liinu käy hyllyttämässä keinulla. Mutisin ääneenkin että "no mene sitten sinne keinulle..." Mitä luovuttamista!!! Tämä ärsyttää tosi paljon, etten vaatinut sinne esteelle mihin olis pitäny mennä. Taas yks väärä mielikuva koiralle siitä, tarviiko sitä tulla ohjaukseen vai ei!

Keinun jälkeen menee ihan ok, menen rohkeasti hypyn taakse tekemään pakkovalssia, Liinu menee hienosti puomin päähän, mutta ei sitten edes viitsi suorittaa pakkovalssihyppyä. Samperin porsas. Ja ääliö ohjaaja kun ei vaadi. Hienosti sitten menee viskileikkaus kuten oli tarkoituskin ja siitä vauhdikkaasti putkeen. Sitten meillä katkeaa putkessa yhteys eikä Liinu tule puomille, se on vähän kummankin vika. Katsoin kun koira painattaa ohi että nyt ei kyllä enää aleta noita lopun pyörityksiä tekemään vaan mennään suoraan maaliin. Liinun mielestä siellä ois voinu käydä melkeen tarjoomassa puomin alasmenoa ja sitten tietysti kun startti on maksettu niin esteitä tulee suorittaa maksimaalinen mahdollinen määrä, niin lopusta poimii vielä parit tivolilaitteet. Voihan sanonko mikä!

Juu vauhtia meillä kyllä oli, ja ei-niin-vaarallisia tilanteita. Tuloksia sitten vähemmän...


Ens viikonloppuna Juha Oreniuksen agikoulutukseen ton vauhtitypyn kanssa, katsotaanpa vaan niin Liinu menee siellä hienosti ja tuumaa että "eihän niitä virheitä koulutuksissa voi näyttää, mamma sais pian vinkkejä miten mut laitetaan ruotuun!" Tai no, enpä menis uhoamaan siitä hienosti menemisestä vasta kun jälkeenpäin jos aihetta on...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti