31. maaliskuuta 2015

Elina Jänesniemen agikoulutusviikonloppu 21.-22.3.2015

Oltiin siis reilu viikko sitten Kaarinassa Elinan agikoulutuksessa. Mä oon ekan kerran käyny Elinalla Ransun kanssa 5 vuotta sitten, huhtikuussa 2010. Se oli Ransun eka oikea agikoulutus, ja me ei osattu "mitään". En ollu koskaan kuullutkaan saksalaisista ja ihmisnuolista, ja olin lievästi sanottuna paniikissa rataantutustumisessa, kun siellä porukka mietti ohjausvaihtoehtoja. En kehdannut vielä siinä vaiheessa näyttää tietämättömyyttäni ja kysyä, että mikä se on se sellainen saksalainen. Paljastuihan se sitten tietysti myöhemmin, ettei me "ihan osata" vielä kaikkia hienouksia... Noihin aikoihin olen blogiin kirjoittanut näin:

"
Jotenkin viime aikoina on tuntunut sitä paitsi siltä, että mä joudun kohta alkamaan juosta sen kanssa, jotenkin on meno tuntunut vauhdikkaammalta...

"

Ai, on vai? Sen jälkeen on kyllä tosiaan saanut alkaa juosta kovempaa...! Ja onhan meillä taitokin kasvanut.

Lisää viiden vuoden takaisia tunnelmia:

"
Hirmu paljon sain minäkin opastusta oman vartalon käyttöön. Mulla on kuulemma koira joka lukee mielettömän tarkasti jokaisen mun eleen, eli koira joka opettaa ohjaamaan kunnolla mutta myös palkitsee ohjaajansa koska on niin herkkä ohjaukselle.

"

Ransu on kyllä ollut valtavan hyvä ja kiitollinen opettaja, mitä tulee tuohon kropan käyttöön. On se toisaalta vähän armeliaampi kuin Liinu, mutta se on myös nöyrempi monessa kohtaa. Hyvä, että olen saanut ratakiskosta väännettyä opastusta Elinalta jo silloin. Sitä vaan ei tajunnut silloin mitään liikkumisesta, linjoista, omasta kropan käytöstä ohjauksessa jne. Enkä ole koskaan julkaissut yhtään videota tuosta koulutuksesta :D Nyt kuitenkin piti kaivaa ulkoinen kovalevy esille ja sieltähän sitä sitten löytyi todistusaineistoa meikäläisen töttöröinnistä :P Nyt kun aikaa on kulunut, eikä touhu tänä päivänä näytä enää yhtä säälittävältä ja avuttomalta, niin uskaltaa laittaa videon tännekin. Ja minähän osaan nauraa itselleni, niin nyt saa muutkin huvittua sikäli mikäli jaksavat katsoa videon Elinan selostuksineen. Siinä on kyllä ihan hyvää asiaa, joka ei ole mihinkään vanhentunut tässä vuosien saatossa, vaikka laji onkin kehittynyt.

Tässäpäs sitä, reipas 8min vuodelta kivi ja kirves. No ei vaan 2010.Ja sitten siihen edellisen viikonlopun koulutukseen. Ransu oli siellä oikein pätevänä, mentiin medi-rimoilla, koska tiedossa oli, että toistoja tulee.Onko tuo edes sama koira?!?! Kyllä on muutakin tapahtunut, kuin turkki lähtenyt ja ohjaajalle "muutamia" kiloja tullut lisää. Molemmille on tullut aika huikeasti taitoa lisää. Nyt kun katsoo nuo videot peräkkäin niin se Ransun ja mun mahtava kehittyminen näkyy oikein kunnolla :) Oli hyvä koulutus, kiitin Elinaa ja sanoin, että tämä oli Ransun viimeinen agikoulutus :') Ympyrä ikäänkuin sulkeutuu, Ransu on ollut elämänsä ekassa ja vikassa agikoulutuksessa Elinalla. Nyt vaan kisataan ja nautitaan siitä. Kyllä me osataan!

Entäs Liinu sitten? Liinu oli ekaa kertaa Elinalla, ja oli niin taattua Liinua. Taitavaa, innokasta, vauhdikasta. Kiva oli typyn kanssa liitää :) Mulla tosin oli sunnuntaina jalat aivan sairaan kipeät lauantain takia. Lauantainakin alkoi kyllä jo reisissä tuntua "pientä" hapotusta, kun olin 2x20min menny aksaa. Eikä noilla radoilla paljon ollut varaa säästellä. Koska ohjaajalle ei kuitenkaan mene asiat ekalla yrityksellä perille, niin toistojakin tuli. Niinpä sitten sunnuntaina ja vielä alkuviikostakin portaiden kävely näytti ja tuntui kamalalta. Enkä voi sanoa, että tuoleille tai muille istuimillekaan olis ollut kovin helppoa istahtaa, kun polvia koukistaessa reidet huusi apua.

Lauantailta:Sunnuntailta:Uutta oppiakin taas tuli, kännykässä ja sähköpostissa on viestejä muistiin laitetuista asioista. Kirjoitan pyynnöstä koulutuksesta seuraavaan schapelehteenkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti