28. joulukuuta 2015

Joulutauolle!

Käytiin viime viikolla, muutama päivä ennen joulua vielä treenaamassa. Enhän mä malttanut sen Elinan koulutuksen jälkeen vielä aloittaa joulutaukoa. Halusin käydä tekemässä yhdet treenit vielä ennen joulua.

Olipahan helpon tuntuista agilitya! Elinan vinkeillä mentiin, ja aivan käsittämättömän hyvin ja sujuvasti meni heti ekalla yrittämällä. No okei, ihan ekalla yrittämällä unohdin radan ja jäi tuo 4-putki suorittamatta, joten palkkasin siihen ja mentiin takaisin lähtöön. Mutta sitten muuta ei treenattu kuin mitä videolla näkyy. Kameran muisti tuli itse asiassa täyteen, joten toisella kerralla jäi radan loppu videoimatta. Ekalla koko radan vedolla päästiin nollana esteelle 25/31. Tehtiin loppurata esteeltä 23 loppuun asti ja sitten toka vedolla tehtiin nollana 31/31 estettä. Liinun etenemä puomille asti kellotettuna 4,6m/s. Ei kyllä tuntunut siltä. Jotenkin näyttää tuo oma ja koiran tekeminen niin rauhalliselta, että olen siihen valtavan tyytyväinen. Tuollaiselta sen haluan näyttävänkin: siistiltä, ei turhaa huitomista, ei yritystä saada koiraa karjumalla/kiljumalla haltuun, huolellista ohjausta, mahdollisimman hyvin rytmitettyä liikkumista, koiran itsevarmaa etenemistä.

Katsokaa itse ja ihailkaa ;)


Mulla oli huippuhyvä fiilis treeneissä, ja se sama lämmin tyytyväinen fiilis tuli nyt takaisin kun katsoin tuon videon uudelleen. Ei tarvinnut hirmu määrää toistoja koiran tehdä :) Prikkakin ymmärtää jo sen verran agilityn päälle, että se antoi taustalla ääntä :P Osaa se kyllä aika nätisti odottaa hiljaakin vuoroaan, kuten sitten myöhemmässä vaiheessa huomaa.

Prikan kanssa harjoiteltiin puomin alasmenokontaktia, ketjutetaan siis parhaillaan puomia taaksepäin. Edelleenkään ei ole tarvinnut hihnaa avuksi, namialusta toki on mutta pysähtyy sen avulla - ja myös jää vaikka juoksen edelle tai hieman sivuun. Lähes aina vapautuu suullisesta käskystä ilman mitään vartaloapuja, välillä harvakseltaan erehtyy myös vapautumaan mun hämäys-vartalon-ja-käsien-heiluttelusta. Siitä sitten olen nätisti huomauttanut ja pyytänyt (ohjannut) sen itse menemään takaisin puomille. Mitään tiukkaa äänensävyä en käytä, koska ei se vielä kunnolla osaa, mutta osaa kuitenkin lähes aina ja osaa myös itse tarjota kontaktille menoa, joten pidän pientä huomautusta ja palkkaamatta jättämistä perusteltuna. Palautuksen jälkeen sitten pidän huolen että saan palkata mahdollisimman pian suullisella käskyllä vapautumisesta.

Prikan kanssa ollaan harjoiteltu myös keinua, sen kanssa saakin olla treeneissä tarkkana ettei se juokse sinne omin päin. Noh, kerran niinkin pääsi käymään, pipana juoksi innoissaan keinun akselin yli ja kääntyi takaisin kun keinu alkoi laskeutua ja sitten se laskeutui taas takaisin. Prikka ei ollut moksiskaan heti tilanteen tapahduttua. Vähän ajan kuluttua se kyllä juoksi keinulle lähetyksessä sen ohitse, joten otin sen hihnaan ja mentiin sitten siinä pari kertaa niin, että se meni reippaasti.

Tehtiin hieman ohjausharjoittelua, että tulee se ohjaajan liikkeen ja ohjauksen seuraaminen tutummaksi. Kotona ollaan harjoiteltu (juu, kahtena iltana vissiin...) takaakiertoa, mutta sitä ei ole vielä tehty esteillä. Prikan osuus treeneistä oli huomattavasti pidempi kuin Liinun :D Toki Riku teki siinä Prikan kanssa vuorotellen. Tuumattiin että on parempi ensin lämpätä koirat, sitten treenata Liinu, käydä jäähdyttelemässä se ja verrytellä vähän pentuja ja sitten treenata niillä vuorotellen. Sai sitä kolmellakin koiralla kulumaan treeneissä aikaa, se tuo pentujen kanssa tekeminen on niin aikaa vievää hommaa.

Hyvät treenit oli! Kaikin puolin hyvillä mielin jäädään pikku tauolle :) Keskitytään tässä sillä aikaa nyt ihan vaan leppoisaan yhdessä oloon, lenkkeillään ja liikutaan kovasti ulkona kun minäkin olen valoisaan aikaan kotona :)

Loppuun vähän kuvia tältä päivältä, kun otin Kakesta kuvaa SHHJ:n sivuille laitettavaksi.

Tokon alkeita... no ei vaan yritys seisottaa Kakea...
"Mitä aletaan?"
"Pahuksen hihna! Päästäkää irti, en minä mihinkään lähe..."
Vasamasan UK Ykkönen
Kake osaa olla niin söpö :)
Huiii!
Kakeen on tullu pappansa näköä.
Kaks jalkaa maassa, ajoitus aika täydellinen :D
Ei paljon Prikalla päätä huimaa leikkiä isomman kaverinkaan kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti