26. joulukuuta 2011

Joulunviettoa ja agitreenit a’la Liinu

Tonttuilua

Kävimme joulun viettohon ja lähdimme jo perinteeksi muodostuneelle joulukierrokselle mummuloihin. Ensin mun vanhempien luo, jossa syötiin jouluateria ja jaettiin osa lahjoista. Äiti antoi meille mukaan tekemiään herkkulaatikoita; maksaa, porkkanaa ja lanttua. Toisessa mummulassa joimme joulukahvit ja herkuttelimme jouluherkuilla, sekä jaoimme loput joululahjat. Meillä oli pukkikin omasta takaa, kun Antti kävi joulupukkeilemassa :) Autossa piti tehdä pieniä uudelleenjärjestelyitä, kun lähdimme vihdoin ajamaan kotiin. Lastasin äidin antamat jouluruuat takaluukkuun koirien kanssa. Virhe, iso virhe! Kotipihaan päästyämme menin päästämään koiria takaluukusta ulos. Vastassa oli kaksi koiraa ja pystyi kuvittelemaan miten ne röyhtäisivät ”kiitos maksalaatikosta, hyvää oli!” Takaluukussa oli yksi maksalaatikkoropponen tyhjennettynä ja hyvin puhtaaksi nuoltuna. 50km matkalla ne olivat ehtineet ihan huomaamatta sen tyhjentää ja puhdistaa. Voin kertoa, että koska päivällä olivat jo saaneet kinkkua ja laatikoita, niin iltapalaa ei tippunut. Julma minä… Tänä aamuna Liinu alkoi herättelemään – mikä ei ole ollenkaan sen tapaista – että pitäisi päästä kakalle… :P

Aattoiltana avasimme joulupaketteja ja koirat saivat itse avata pakettinsa. Ne kyllä avuliaina koirina tarjosivat apuaan myös muiden pakettien aukomiseen. Niiden paketeista paljastui kummallekin hienot uudet Back On Track-loimet! Niitä sitten sovitettiin ja istuivat hienosti! Kyllä tuli kerralla katu-uskottavuutta mun agikoiriin ja näyttivät hienoilta. Liinukin näytti ihan agilitykoiralta eikä miltä karvakasalta tahansa ;) Kiitos vain Joulupukille tarpeellisista lahjoista! Laitan tähän pari kuvaa koirista BOTit yllä:



Liinun treenit

Taitolikka Liinun kanssa käytiin tänään agiliitämässä. Otettiin kamera mukaan, koska oli tarkoitus, että mennään ekaa kertaa 12 keppiä. 6 keppiä menee niin hyvin ja Liinu hakee kepit hyvin, muutaman metrin päästä ja aika lailla kaikista kulmista. Kepeille hakeminen on varmistunut, mutta tänään huomasin kuitenkin että kyllä se vielä tarvii ainakin ajoittain verkkoja sisäänmenoon kun kerran kimposi kyllä aika lailla verkosta eka väliin, muuten olis menny tokavälistä. Mun hypoteesi etukäteen oli se, että Liinu pujottelee hienosti 6 keppiä ja ihmettelee sitten miksei kepit lopukaan ja loppu menee hitaasti mietiskellen että mikä juttu tässä nyt on kun ne ei loppuneetkaan. Hypoteesi osoittautui vääräksi, Liinu ei osannut laskea, vaan se pujotteli vauhdikkaasti viimeiseen keppiin asti. Otettiin sitten yhdeltä toistolta videopätkäkin, n. 3s menee kepeillä, eli ei paha ollenkaan :)


Liinun kepit 25.12.


 

Etenemä 4,7m/s

Toinen treeniaihe oli pakkovalssi radalla ja ylipäätään ratapätkän tekeminen. Radalla oli 8 estettä ja siihen sisältyi takaakiertoa, ennakoiva valssi, pakkovalssi ja sitten putkeen irtoamista. Ekaan putkeen irtosikin hyvin joka kerta, mutta tuo toinen putki oli vähän sellainen että meinasi olla kädessä kiinni. Ennakoivan valssin käännös parani muutamalla toistolla selvästi. Ekan putken jälkeen kaarrosta tuli välillä enemmän, välillä vähemmän. Tarkoitus oli treenata sitä, että minä olen ottamassa hypyn takana vastaan. Antti mittasi virallisella mittapyörällä radan pituudeksi 51m (eka ja vika riman väli kuten kisoissakin vaikka nyt lähdettiinkin liikkeelle pakkovalssilla).  Katsottiin videolta noin-suoritusaika ja saatiin etenemäksi 4,7m/s. Ei paha alkeiskoiralle, sanoisin. Vaikka rimat oli 20 ja 25cm ja radalla oli pelkkiä hyppyjä ja putkia. Mutta vaikka mukaan olis lisätty nuo kepitkin niin etenemä olis ollut oikein kelvollinen. Mä pääsin tällä kertaa helpolla koska mun ohjaus liikkui aika pienellä alueella ja ehdin olemaan hyvin ajoissa. Videolta silti kuulee miten suulliset käskyt tulee tosi myöhässä, onneksi ne ei ole tärkein keino ohjata...


Ratapätkää


 

Pakkovalssia otettiin jokunen kerta ihan muutamalla esteellä että tulee rutiinia siihen. Vaikeutta tuli heti lisää, kun minä aloin tehdä pakkovalssia liikkeessä. Putkeen irtoamista pitää harjoitella radalla ja yksittäisellä esteelläkin. Huomasi kyllä nyt tänään, että tuli palkattua vähän liikaa joissain kohdin kädestä koska sitten vain tuijotti mun kättä ja Liinu törmäsi putkenpäähän kun ei yhtään katsonut eteensä ja hakenut putkea käskystä ja mun liikkumisesta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti