21. elokuuta 2009

Hienoa rataa

Agilityn jatkokurssi jatkui taas, on kyllä tehokas kurssi kun on kaks kertaa viikossa ohjatut harjotukset. Ihmettelen vain, miksi ihmeessä sellaiset koirakot tulee jatkokurssille, jotka ei osaa edes esteitä vielä. Omalta kohdalta voin sanoa etteivät kepit mene mitenkään satavarmasti, pöytää ei olla otettu aikoihin mutta se on kyllä sujunut alusta asti mainiosti. Lisäksi kontaktit pitää A-esteelle varmistella hyvin. Mutta kun tuolla ryhmässä on sellaisia jotka ei osaa kaikkia esteitä... Kaikillehan tulee niitä päivä ettei koira ole osaavinaan vaikka oikeasti osaisikin ja viimeksi olisi mennyt hyvin, mutta ne on asia erikseen.

Meillä oli hyvät treenit! Eteenmeno on edelleen hankala ja musta tuntuu että Ransu vähän luulee että "eteen!" tarkoittaa 'juokse Antin luo'. Radalla oli ongelma varsinaisesti vain yhdessä kohtaa, ja sekin minun syytä, mitäs seistä törötän koiran juoksulinjan edessä. Mutta jotkut jutut alkaa tulla jo selkäytimestä, kuten valssaus ja siinä haltuunotto. En edes itse tiedä miten se tapahtuu mutta silti se vain tapahtuu :D Radalla oli 11 estettä, eli ei vieläkään kisamittainen rata, mutta sehän ei tarkoittanut että siinä ei olis ollu tällaiselle aloittelevalle koirakolle haastetta. Ensimmäisen yrityksen minä mokasin, mutta sitten päästiin jo niin hyvään suoritukseen että harmi kun ei taaskaan ollut videokameraa mukana. Koko loppurata meni sitten yhtenä pätkänä. Ja voi että miten mä olen edelleen ylpeä tuosta koirasta miten se on nykyään hallinnassa tuolla kentällä, aivan uskomattoman hyvin. Liekö se sitten halua yhteiseen tekemiseen vai mun taskussa olevien nakkien himon ansiota, mutta hyvä se kuitenkin on ettei lähde huitelemaan pitkin kenttää eikä mene toisten koirien luo, eikä edes juuri niistä välitä!

Huomenna suunniteltiin mätsäriin menemistä, seisominenhan ei tule onnistumaan, sitä Ransulle ei ole opetettu eikä tulla opettamaan... Se ensin seisoo vähän aikaa, sitten istahtaa ja ottaa kauniisti katsekontaktin minuun, surettaa oikein kun niin nätti käytös ei siinä kohtaa ole toivottavaa (ja palkittavaa). Kokeiltiin kehässä ympyrän juoksemista, se sujui paremmin, joten yritetään siitä ottaa huomenna pisteet kotiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti