25. toukokuuta 2015

Helatorstain kisat

Helatorstaina kisattiin perinteisissä kisoissa Kokkolassa. Edellistä iltaakaan ollut oikein vielä tajunnu ja nollannu... Mutta selittelyt sikseen, eipä juuri tehty tuloksia. Ainakaan virallisia.

Annoin tyhmänä Liinun sikailla lähdössä. Huomasin kyllä, että se nousi ja meinasin hetken että käyn sen laittamassa takaisin, mutta mielenkiinnosta halusin nähdä, miten se tekee radan jos sen antaa noin tehdä. Ja siitähän ei tullu mitään. Liinu ei ollut kuulolla, sen kans vaan pitää yksinkertaisesti olla topakkajämäkkävaativa lähdössä, että se muistaa kenen johdolla sitä rataa tehdään. Mitä tästä opimme? Että tästä lähtien se istuu JOKA IKINEN kerta ennen radalle lähtöä. Mä olen sillä eka radalla muutenkin alussa taas ärsyttävän vetelä. Jotenkin kai turhautti sitten jo heti alkuunsa se, etten vaatinut lähdössä käyttäytymistä. Älä huoli Liinu, tästä lähtien siinä on logiikka! Ja se logiikka on se, että sinä istut ja minä annan lähtöluvan. Olipahan hyvä tilaisuus sitten treenata kontakteja ja seisottaa kunnolla, kun oli jo heti alussa hyllytetty.

Keppien jälkeen olis pitänyt juosta putkien välistä, siinä ei tullut kyllä mitään hyötyä eikä säästöä siitä että oikaisin. Päinvastoin. Loppurata sitten ihan ok.

Toka radalla olis taas pitäny mennä putkien välistä ja antaa koiran itse hakea kepit. Voi olla, ettei olis taipunut, mutta tuollainen turha varmistuksen varmistaminen aiheutti vaan putkeen lähtemisen ja hyllyn. Ihan itse sinne koiran sain taiteiltua. Muu rata taas ihan jees. Liinu hienosti lähtee loppusuoralle...


Ransun eka rata - se virallinen - ei ole valitettavasti videolla. Tehtiin tosi vauhdikasta rataa, kunnes vedätin vähän liikaa ja Ransu otti kiellon A:lta! En kyllä olis osannut odottaa. Mutta ilmeisesti se ajatteli että kun se putki meni A:n alla ja olin niin paljon edellä, että tarkoitin että sinne tullaan. Ei se sinne putkeen mennyt, mutta kun lähdin laittamaan uudestaan A:lle, se syöksyi edelliseen putkeen takaisin ja siitä sit HYL. Laitoin uudestaan A:lle ja sen jälkeen kompuroin itse putkenpäähän. Makiasti lensin kontalleen kenturalle ja Ransu tuli siihen että mamma mikä ohjauskuvio tää on? Olis pitäny jatkaa loppurata, koska Ransu oli vähän ihmeissään kun lähdin sitten suoraan pois. Eihän siinä ois ollu kun muutama este.

Senpä takia sitten kysyinkin, että saanko mennä toisen radan nollakoirana, ettei Ransulle jää niin omituinen mielikuva. Sain luvan mennä, mehän ei oltu ilmottu kuin eka radalle vaan Ransun kans. Toinen rata on videolla, ja mikäs muu se sitten oli kuin hyvä nollarata. Menin putkien välistä ja Ransu haki hyvin kepit ja kesti mun takana puolenvaihdon. Noh, eipä tullut kilpailukirjaan merkintää siitä :( Ransukin veti hyvin loppusuoran :)


Että vähän laihoin tuloksin Kokkolasta, eikä Liinulle vieläkään sitä viimeistä nollaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti