12. toukokuuta 2015

Hyviä ratoja Jyväskylässä

Viime viikonloppuna oltiin Jyväskylässä kisaamassa Sisko Pulkkisen radoilla. Uusi tuomarituttavuus. Kivat radat oli, tykkäsin tosi paljon! Tuomari muuten oli minusta kisapaikalla sikäli erikoinen, ettei esimerkiksi taputtanut kenellekään kisaajalle, vaikka olis miten hienoja nollaratoja tullut. Myöskin yleisö muutenkin oli minusta jotenkin kummallisen vaisua, kaikki vaan tuijotti kisoja, mutta sen ihmeemmin ei juuri taputeltu ja hurrattu kuin tutuille (?) onnistujille. Olin aika ihmeissään verrattuna edellisen viikonlopun kisatunnelmaan Seinäjoella, joka oli välillä aika huikea! Jattilaisten radanrakennuskin kesti, aikataulusta oltiin myöhässä, vaikka ratoja oli vain kaksi ja säkäluokat meni peräkkäin niin että vain rimoja ym. piti muutella välillä.

Medit kisasi ensin, joten Liinun kanssa rata tuli tutuksi. Ekalla radalla sen kanssa olin kyllä aika onneton, heti alussa aivan ihme vetelää touhua, sitten en muka ehdi valssata muurin jälkeen. No en kai ehdi, kun jään varmistelemaan sitä hyppyä sinne. Liinu kaahottaa vähän keinusta ohi... Loppua en aikonut ohjata noin, mutta ehkä Liinun kanssa tuo ohjaus oli parempi, vaikka alunperin aioin ohjata sen kuten sitten ohjasin Ransun.

Ransun kanssa lähdin sitten jotenkin paljon tomerammin radalle, ja sehän oli aivan loistava rata! Ransun etenemä 4,2m/s eli se meni kyllä aika lailla omaa maksimivauhtiaan agiradalla. Sen kanssa ohjaukset piti ja tein sen mitä olin aikonutkin. Nollatuloshan se oli, sijoitus 5.

Toiselle radalle sain sitten tsempattua Liinun kanssakin, ja hyvää rataa tehtiin sinne okserin jälkeiselle putkelle asti, jossa Liinu sukelsi väärään päähän. Kun en muka taaskaan ehtinyt tekemään valssia. No olisin ehtinyt kun olisin pistäny tossua toisen eteen ja vaan tehnyt sen valssin. Ransun kanssa tein sen valssin ja sain oikeaan päähän putkea. Sen kanssa vaan moka oli tapahtunut jo keinulla, kun tein typerän ohjauksen keinulle. Ransu olis tullut kyllä keinulle ihan samalla tavalla kuin Liinukin, mutta pitikö mun kuitenkin mennä sinne valssaamaan ja liikkeellä viemään koira väärälle esteelle. Voi pirulainen! Hienoja ratoja kummallakin koiralla nuo toiset radat, oikein ärsyttää kun niistä kuitenkin tuloksena HYL. Ne oli kyllä ehdottomasti hyvät hyllyt.

Tässäpä kaikki videot putkessa:


Huomenna sitten iltakisoihin Seinäjoelle, torstaina perinteisiin Helatorstain kisoihin Kokkolaan ja perjantaina auton keula kohti Vehmersalmea ja Kuttukuuta! Ohjelmaa on siis loppuviikoksi ihan omiksi tarpeiksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti