3. toukokuuta 2010

Ihanaa, hierontaa!

Eilen iltapäivällä lähdettiin taas pientä vesisadetta uhmaten metsälenkille. Käveltiin Villenjärven kautta sinne "uudelle" metsäautotielle, ja käveltiin se loppuun asti. Katsoinkin jo aiemmin kartasta että minne se päättyy. Yhteensä tuli 1h45min lenkki, välillä sade meitä kastelikin ja kova tuuli piiskasi, mutta lenkki oli ihanan rentouttava ja väsyttävä. Ransukin oli uusista maisemista niin tohkeissaan, että loppumatkasta tuli jo kieli pitkällä kun oli niin väsynyt uuden tutkimisesta ja tulihan sitä matkaakin. Ransulla on aina se etu silloin kun ei hoksaa ottaa juomista mukaan, että se latkii jostain metsäojasta, jota ei kyllä itse tule tehtyä ;) Saatiin Anttikin pitkästä aikaa meidän kanssa mukaan lenkkeilemään. Kiva katsella muutenkin välillä uusia maisemia.

Tänään lähdettiin aamupäivällä hierojalle Haapavedelle. Oltiin juteltu aiemmin puhelimessa meidän aiemmista hierontakokemuksista, jotka ei sinänsä olleet huonoja että hieroja ei olisi ollut pätevä, mutta homma vain lähti liikkeelle väärällä jalalla ja haluttiin aloittaa puhtaalta pöydältä. Lisäksi Haapavesi on lähempänä kuin Pyhäjärvi, ja voi käydä mummulassa siinä samalla reissulla. Nyt oli sitten tarkoitus että tuohon hieromisjuttuun otetaan ihan uusi lähestyminen ja edetään Ransun tahdissa - toisin kuin ihan ekalla kerralla viime syksynä aiheutettiin ilmeisesti kauhukokemuksia sillä pöydälle kippaamisella.

Mentiin sisälle, Ransu tutki huoneen läpi ja hyvin meni hierojan luoksekin jutustelemaan. Heti huomasi että Ransu tykkää Marista ja olin varsinkin itse positiivisesti yllättynyt miten hyvän ilmapiirin hän sai luotua. Ransu ei koko aikana ehtinyt jänskätä, kun sai ensin katsoa mihin oli tultu ja vastassa oli mukava tyyppi joka ensin silitteli ja rapsutteli ja pikkuhiljaa alkoi hieromaankin. Ransu meni aivan itse Marin eteen istumaan kun tykkäsi käsittelystä. Mari tuumasi että Ransulla oli lavat hyvässä kunnossa, ei ollut kireyttä ja lihaskunto on erinomainen. Takajalkoihin päästyään kuului vaan että "onpa mielettömät lihakset täällä!" Eivätkä nekään olleet jumissa tai kireät, vaan aivan hyvässä kunnossa. Selästä löytyi vähän kireyttä pitkistä selkälihaksista ja ilmeisesti vähän aristava kohta selän voimansiirtopisteestä, mutta koska Ransu oli rentona ja positiivisella mielellä, se oli vastaanottavainen hieronnallekin ja selkälihakset saatiin rennoksi ja kireys laukeamaan. Olin enemmän kuin tyytyväinen, vihdoin joku osaa kertoa mulle millaisessa lihaskunnossa Ransu on ja missä kunnossa ne lihakset on! Olin myös tyytyväinen siihen miten Mari Ransua käsitteli, mun toiveet otettiin hienosti huomioon ja juteltiinkin siinä että näyttäis että Ransulle jäi hommasta positiivinen kokemus. Mennään oikein mielellään noin kuukauden päästä uudelleen! Olen myös tyytyväinen ja ylpeä Ransusta että se on niin hyvässä kunnossa, onhan sillä kyllä melkoiset kankut takana varsinkin, että mistäköhän ne hyppyvoimat oikein tuleekaan... *silmien pyörittelyä* Loppuvaiheessa kun Mari oli jo lopettelemassa käsittelyä, Ransu pisti vielä itse meidän väliin lattialle pötköttämään ja Mari sai siinäkin vähän hieroa Ransua ja venyteltyä jalat. Siitä olin kyllä jo suorastaan yllättynyt, vaikka Ransukin kovasti näytti tykkäävän Marista, nuoli naamaa ja meni syliin istumaan ja kiehnäämään :) Ja voin sanoa että sitä se ei läheskään jokaisen täysin uuden ihmisen kanssa noin nopeasti tee!

Hieronnan jälkeen käytiin parilla asialla, ja selvisi sitten sekin, ettei mun tarvitse lähteä ns. merta edemmäs kalaan tuon treeniliivin kanssa. Ainakaan luultavasti. Yksi lahjatavaramyymälä saattaa pystyä tekemään Ransun kuvasta brodeerauksen sinne liivin taakse, mikä on tietysti hyvä kun paikka on lähellä. Hintaahan sille tietenkin tulee, vaan tämä harrastus on kyllä sen verran kallis muutenkin, että joku muutaman kymmenen - sadan euron brodeeraus ei kyllä tunnu juuri sen kummemmalta kuin muutkaan tähän liittyvät kustannukset.

Käytiin vielä mummulassa eli mun äidin luona viemässä etukäteen äitienpäiväruusu ja vanhalle Tepsu-kissalle meidän kissoilta terveisiä herkkuruuan merkeissä. Ransu oli aivan erilainen kuin ennen hieronnan jälkeen. Toisaalta se oli ulkona vauhdissa mutta sisällä se vain makasi ja huokaili tyytyväisenä. Se oli siis nyt saanut hieronnasta aivan erilaisen vaikutuksen kuin aiemmin. Ihanaa, hierontaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti