23. helmikuuta 2011

Voittajaluokkaa

Eilispäivän ohjelmaan kuului kontaktikoulutusta Tupoksella, Jokisaaren Minnalla. Mentiin sillä mielellä, että nyt joku joka opettaa myös juoksukontakteja, saa katsoa mikä meidän puomissa mättää ja mitä sille on tehtävissä. Liinu oli mukana sosiaalistumassa ja olishan se muutenkin normaalin työpäivän päälle ollut pitkä yksinolo olla 6h ekstraa yksin...

Vaan mitä tekee Ransu kun ensin Minna pyytää menemään A:n?! No eihän A-este meille nykyään ole niin paha ja virhemagneetti kun sen kanssa tehtiin ihan *piipisti* töitä viime kesänä ja syksynä. Minna kehui että oli todella hyvin rytmitetty A ja hyvin otti kontaktit. Kuulemma juuri sellainen kuin juoksu-A:n pitää ollakin. Pari kertaa Ransu otti turhan monella loikalla ja jäi vähän kuin odottamaan minua, mutta siis lähes kaikki toistot meni hyvin. Tehtiin nuo kontaktit pienen ratapätkän mukana, ennen ja jälkeen kontaktin oli putki ja hyppy. Ransulla riitti vauhtiakin, se taisteli pallosta ja oli muutenkin tosi hyvässä vireessä. Kyllä me treeneissä... ja niin edelleen. Tiedä häntä sitten oliko sillä näyttämisen tarvetta mulle kun Liinu tarkkaili isoveikan puuhia kentän reunalta :) Ja Liinukin olis halunnut osallistua, en tiedä olisko se halunnut leikkiä vai mennä agilityesteitä mutta sitä ärsytti kun piti vaan oleskella.
Sanoin Minnalle että tämä puomi se on se meidän murheenkryyni että nyt varmaan näet tosi törkeitä alasmenokontakteja... Lähdettiin radalle ja taas kerran: mitä tekee Ransu? No näyttää miten sitä puomia oikein mennään tyyliä Ransu the schapendoes. Eli ottaa niin hienon puomin ettei mitään huomauttamista. Ylösmeno, alasmeno ja kaikki siltä väliltä hyvin. Mä oon ihan äimänä että joo miten sä nyt tuollain... meidän piti tulla tänne että opittais jotain ja sä olet sillä asenteella että nyt tultiin näyttämään miten hyvin me osataan oikeasti! Minna laittoi tekemään uudelleen ja sama juttu. Ehdittiin ottaa useampia toistoja ennen ensimmäistä virhettä, ja Minna patisti mua vaan juoksemaan kovempaa. Voi tsiisus miten kovaa pitäis päästä, mä ehkä tarvitsisin lisää vaihteita mun pienipykäläiseen vaihdelaatikkooni..? Takaaleikkauksen takia Ransulla hieman hidastui vauhti eli niitä pitää harjoitella, mutta se meidän varsinainen ongelma ei nyt oikein tullut esille samassa mittakaavassa missä se on tuntunut tulevan esiin treeneissä ja kisoissa. Saatiin siihen kuitenkin harjoitteluun vinkkiä ja sitä lähdetään sitten soveltamaan tässä :) Eli ei hukkareissu, mutta vähän tuli sellainen olo että kun siellä oli kaks muutakin koirakkoa (opettelivat tosin 2-2 kontakteja), että me tultiin sinne vaan elvistelemään meidän taidoilla ja näyttämään kuin nopeesti ja puhtaasti Ransu ottaa kontaktit. Keinua ei tullut ollenkaan harjoiteltua tällä kertaa, mutta ehkä seuraavalla kerralla sitten sitä. Sitä seuraavaa kertaa ennen täytyy ottaa sitä hallilla ja katsoa miten se sujuu kun ihmetyttää niin kovin nuo himmailut sunnuntaina.

Tänään Liinulla oli 3-kuukautisrokotus. Mentiin mielestäni parhaalle tuntemalleni eläinlääkärille Pentti Tapiolle rokotettavaksi. Tykkään että Pentti Tapio on rauhallinen ja pätevä eläinlääkäri, joka on kiireetön eikä hösötä vaikka puhelin välillä soisikin. Liinu ei huomannut rokotusta ollenkaan; olihan tarjolla Pentin antamia makupaloja! Muutenkin tuli kehuja että on iloinen ja reipas tyttö, että sellainen koiran pitää ollakin. Olen samaa mieltä, kuvaus sopii Liinuun hyvin. Punnittiin se ja painoa on 5,5kg, täytyy vielä mitata se niin saa pitää kasvuseurantaa tuonne blogin alareunaan. Jos tuota touhusanteria nyt saa sen verran asettumaan että ehtii mitan ottaa.

Rokotusten jälkeen pysähdyttiin Kannuksessa virallista tokokoetta seuraamaan. Liinu oli taas reipas ja avoin likka. Toiset koirat kiinnosti, samoin ihmiset ja kuka nyt voi tuollaista söpöä karvakorvaa vastustaa ja olla rapsuttelematta? Sanoin Liinulle kun oltiin lähdössä pois, että "nyt varmaan sitten osaat noi liikkeet kun katsoit mallia, en kyllä tiedä minkä luokan liikkeitä nuo on mutta sinä varmaan tiedät niin ei tarvi treenata niitä vaan voidaan suoraan mennä kisaamaan, vaikka voittajaluokkaan!" Juu maybe not... kun se ohjaajasta on taas kiinni.

Tässä vielä lopuksi lennokas kuva meidän sunnuntain kisoista, jonka joku paikalla ollut valokuvaaja oli ottanut. Rimat 60cm ja lentävä hollantilainen lentää yli. Ihanasti vielä katsoo minua, se varmaan lentää noilla korvillaan ja häntä on potkuri :)


1 kommentti: