10. syyskuuta 2011

Liinun yöpostaus

Liinu halusi että kirjoitan senkin kuulumisia, topakkana tyttönä se oli sitä mieltä että tämä on senkin blogi ja siitäkin pitää kirjoittaa jotain vaikkei se kisaa eikä käy säännöllisesti agitreeneissä :)

Tässä kohtaa ohjaajalla on pieni itsetutkiskelun paikka, miksei Liinu ole tehnyt viime aikoina agilityn suhteen juuri mitään. Eräs seurakaveri oli tosin sitä mieltä ettei 9kk ikäisen kakaran kanssa ole tarpeen tehdäkään agilityn suhteen mitään, "että antaa lapsen kasvaa rauhassa". Tottahan sekin on.
Yhtenä yönä (juu älä vaan katso mihin aikaan tämäkin teksti lähtee näppikseltä, samoin kuin edelliset kuvat) harjoiteltiin molempien kanssa kaikenlaista pientä - keittiötreeniä kirjaimellisesti. Ihan perus istumista, maahanmenoa ja seisomista. Kyllä tuli Ransuunkin vauhtia kun oli kilpailuasetelma. Pitäähän sitä näyttää olevansa se parempi ja taitavampi. Liinu on kyllä ihan omaa luokkaansa tuossa nopeudessa, se putoaa maahan välillä niin nopeaa että Ransu jää armotta toiseksi. Ransun pitää aina joskus miettiä sekunti (tai pari) istunko vai en, mutta Liinu ei paljon ajattele vaan lättää sen peffan maahan. Kun kerran makkaraa on tarjolla, ei edes voi olla kahta vaihtoehtoa!

Aloiteltiin perusasento-harjoituksia. Pari kertaa olen aiemmin namilla houkuttelemalla ohjannut Liinua sivulle, mutta eihän se siihen ole istua oikein osannut saati pysyä oikeassa kohdassa. Se kun niin paljon mieluummin olis jossain kohtaa mun edessä ja tarjoais maahanmenoa. Opetan sen kiertämään selän takaa kuten Ransunkin, ja miten se onkin erilaista opettaa Liinulle kuin Ransulle, vaikka Ransu oli 4kk kun sen kanssa opeteltiin sivulle tulo. Ransu sai samalla paikalla olo (tai ainakin kauempana pysymis) harjoituksia, jätin sen istumaan ja menin itse keittiön oven viereen seisomaan ja houkuttelemaan Liinua sivulle. Välillä nakkasin Ransulle makkaranpalan hyvästä käskyn noudattamisesta. Saa nähdä onko mulla hiuksia päässä enää sitten kun yritän tehdä tuota toisin päin... Siis että Liinu malttaa istua 3m päässä kun pyydän ihanat Gouterit kädessä Ransua tulemaan sivulle :)
Pakko oli mennä tuohon oven viereen, ettei Liinu saanut mahdollisuutta yrittää vinoon tai poikittain tai mitä tahansa muuta mieleen tulevaa kuin mitä minä tarkoitan. Siinäkin sai tehdä hiki hatussa töitä ja venyttää pinnaa että sai sen pysymään suunnilleen tassut suunnilleen varpaiden kohdalla - istumassa, ei makuulla, ei seisten, ei jumpaten näitä kolmea eestaas. Ja pitämään kontaktia minuun edes hetken, ei makkaraan.

Harjoituksia pitäisi jatkaa, ja kärsivällisyyttä täytyy olla mukana. Onhan se kyllä hauskaakin kun kaksi ahnetta nappisilmälakritsinokkaa katsoo silmiin ja odottaa että pyydät tekemään jotain. En tiedä viitsisinkö itse vaivautua nakkien tai leikkeleiden takia ;) Liinun kanssa pitäisi vaan enemmän tehdä asioita kahdestaan, mutta siinähän sitä sitten tulee kun talvella alkaa käydä omalla ajalla agitreeneissä sen kanssa.
Se on muuten rautamaha ollut kuralla tiistaista asti! Tiistaina se päästi ihan suoraa ruikulia matot, tienposket ja perskarvat täyteen. Pyykkikone on saanut laulaa ja pestä mattoja, ja suihkukaappi on tullut likalle tutuksi. En tiedä mitä se on syönyt, mutta jotain se on ulkoa pistänyt suuhunsa, koska tähän asti se ei ole ollut edes pikkuisen löysällä ikinä. Ja ruokinta ei ole muuttunut. Annoin sille heti tiistaina Ransun resepti-ripulilääkettä (enkä alkanut pelleillä minkään Canikurien kanssa), joka Ransulla tehoaa kahdessa päivässä AINA. Mutta Liinupa onkin eri tyttö ja päästi vielä perjantainakin aika pehmeää tavaraa. Kiinteää mutta ei normaalia. Jos ei maanantaihin mennessä ole normaali niin sitten alan huolestua, vaikka yleisvointi ja jaksaminen on normaalit.

Itsekin se on yrittänyt hoitaa mahaansa syömällä Ransun oksennuksia (poitsu on vähän hotkinut siipiä ja sitten oksennellaan monta päivää liian isoksi jääneitä luunpaloja - ja pestään mattoja vähän lisää) ja napsimalla kissojen vessalaatikosta pellettejä. Jep jep, mulla on ollut kiva ja haiseva viikko noita sotkuja siivotessa. Eikä vain koirien takia, koska Dora on herkutellut meidän sisäkukilla ja oksennuksesta päätellen kukkamullallakin ja sen seurauksena alkuviikosta oli vähän sohvan pesuakin... Puhumattakaan viime viikonlopusta kun kissat ja Liinu yhteistyössä hajotti komposti-roskapussin ja ruokaili meidän ihmisten jäljiltä broilerin luita ja levitteli samalla ohimennen pelletinpurut pitkin keittiön lattiaa. JA MATTOA!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti