9. huhtikuuta 2012

Hei mato, kiipee keinulle!

Lillukka kävi ottamassa kontaktitreeniä, eli kuten koirat sen ymmärtää: tekemässä "matoa", "kiipeetä" ja "keinua" :)

Aloitin keinulla tällä kertaa, ja typykkähän on oppinut sen hienosti. Kolmas kerta keinulla ja otettiin muutama kerta ilman hihnaakin. Opetin Liinun hihnassa, mentiin vaan keinua uudestaan ja uudestaan. Nyt tuo pikku rämäpää on oppinut että keinu mennään lujaa päähän asti ja sitten kun se osuu maahan niin samasta rämäyksestä eteenpäin. Passaa kyllä mulle tuollainen keinu! :) Ja jos siinä ei ala myöhemminkään ilmetä ongelmia, niin täytyy sanoa että enpä ole Ransullekaan noin helpolla keinua opettanut noin hyväksi ja nopeaksi. Liinulla on mahdoton meno aina keinulle, mä sille tänään sanoin että "eikö sen pitäs olla ihan hirrrrvee este? Miten sä sinne noin innolla meet!" Liinu vaan nyki että jokosaamennä. Keinun perään mentiin yksi kokonainen puomi eli mato, ja Liinu ei kyllä ole vielä kertaakaan himmannut puomilla ja luullut sitä keinuksi. No toisaalta, se menee keinunkin niin vauhdikkaasti päähän asti, että miksi se puomilla himmais kun ei se himmaa itse keinullakaan.

Sitten se kiipee eli A-este. Hihnassa jarruttaen toistoja toistoja toistoja. Aika hyviä sellaisia. Jarrutin ehkä suurimman osan toistoista, mutta Liinu myös passuutti itse askeleita paremmin. Muutaman kerran päästin hihnan roikkumaan perään kun mentiin harjan yli ja otti kontaktin ihan hyvin. Siis niin että olin tyytyväinen ja se kelpasi. Siis paranee tuokin este, näköjään kannattaa nyt käydä tiuhempaan ottamassa noita kontaktiesteitä, selvästi on mielessä paremmin mitä tehdään.

Lopuksi matoa eli puomia. Liinu puomin alasmenosillalle ja siitä lähetys tas-tas käskyllä kontaktille. Etenkin sieltä "tokopuolelta" eli koira vasemmalla minä oikealla sujuu tosi hyvin. En ole Liinun kanssa tokoillut, ainoa tokojuttu minkä se osaa suunnilleen on sivulletulo, mutta toisaalta se osaa ainakin avustettuna tulla oikeallekin sivulle. Eli mitenkään kovin tokosta johtuvaksi tuota vasemmanpuoleisuutta ei voi syyttää. Silti se on ihan selvä ero ja kuten aiemmin taisin sanoa, vähän joka kontaktilla mutta etenkin puomilla, vaikka molemmin puolin on tehty toistoja vuorotellen. Liinu malttaa pysähtyä kontaktille, jos vauhtia ei ole liikaa. Jos se saa juosta koko puomin niin että ylösmenollekin on parin metrin vauhdin saanut ottaa, niin alasmenokontaktin se ottaa muttei malta pysähtyä. Se kyllä alkaa välillä korjata itseään asentoon, mutta... Tämä vaatii lisää toistoja. Jos lähdetään puomille (hihnassa tietty) ihan ylösmenosillan edestä, niin sitten vauhtia ei ole ihan niin paljon ja pysähtyminenkin parempi.

Huomenna näyttelytreenit ja keskiviikkona taas kontakteja. Puomilla on kehitytty nyt tosi hyvin. A on parantunut ja keinu on oikein hyvä, kun vaan ei ala hyppelehtiä lentokeinuja. Tällä hetkellä mennään aika lailla siinä rajalla eli vauhti on just hyvä :)

Ransun ei ollut tarkoitus treenata, mutta ajattelin että sekin vois ottaa muutaman keinun kun kisoissa siitä tuli kielto. Otin sen vikisemään halliin siksi aikaa kun Liinu teki puomia. Sitten sillä olikin aivan into päällä kun se pääsi tekemään. Hyvät keinut pienen ratapätkän ohessa ja lopuksi vielä tennarilla palkaten parit kepit. Jestas mikä vauhti kun oli tavallisesta poikkeava pallo palkaksi!

Minä <3 mun rämäpää-vauhtitassut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti