14. huhtikuuta 2012

Neitosista ken on kaunein...

...tyttö kaikkein herttaisin? Liinu kävi missikisoissa ja ei se nyt ihan huonosti mennyt. Tuomarina oli todella symppis Jan De Gids Hollannista ja antoi Liinulle EH:n. Minä olisin tykännyt tuomarista vaikka olis antanut minkä, koska oli sympaattinen, ystävällinen, käsitteli koiria nätisti ja huomaavaisesti. EH:n myötä näyttelypäivä ei päässyt venymään kovin pitkäksi, joten jo tunnin päästä schapekehien alkamisesta olin starttaamassa autoa kotiin päin. Nyt ärsyttää, kun oli tarkoitus käydä tutkailemassa shoppailuosastoa, mutta jotenkin se sitten unohtui!

Liinu oli kyllä tosi hieno ja reipas. Aika erilainen kuin muut schapet noin niinkuin ulkomuodollisesti, siis hoikempi ja verrattain kevyt/ohut turkki sanotaanko niin. Mutta minä tykkään, en kovin paksuturkkisista schapeista pidä kun ovat niin raskaan ja kömpelön näköisiä. Ilmoitettuja oli yhteensä 11 ja yksikään ei ollut mulle tuttu. Kivan oloisia koiria oli oikeastaan kaikki joita näin. Ja se tumman suklaanruskea <3 Voi lääh niin kaunis <3 Liinu oli ainoa juniori narttu.

En tiedä missä kohtaa meni vikaan koska näin että tuomari omiin muistiinpanoihinsa kirjoitti multa kysyttyään Liinun iän oikein (16kk) mutta arvostelussa ollaan nuorennuttu muutama kuukausi... Mutta tässä kuitenkin arvostelu:

"11 months old. Nice type. Good head & expression. Well set of ears. Dark eyes. Good teeth. Well angulated in front & rear. Still very narrow in chest. A bit weak in back. Coat not in show condition. Good tail. Moves well."

Olen erityisesti samaa mieltä kulmautumisesta ja liikkeistä. Liinun liikkeet on vaan jotain niin kaunista :) Harmittaa vietävästi kun jouduin lähtemään yksin liikenteeseen eikä meitä ollut kukaan kuvaamassa. Liinu on niin huvittava esiintyjä, kun seistessä se seistä tököttää justiinsa paikallaan ja tuijottaa mua silmiin. Sitten kun lähdetään liikkeelle niin koko koira herää eloon :) Tuota selän heikkoutta jäin pohtimaan että tarkoittiko se sitä että Liinu on vähän kapea/hoikka vai oliko tuomarin mielestä selässä muuten jotain vikaa. Samoin kapea rinta, mitenpä se nyt olis kovin leveä kun koko koira on kuin silakka ;)

Turkki on myös mielenkiintoinen juttu, kun en tiedä viittaako tuo siihen miten olen laittanut/kammannut turkin ennen kehäänmenoa vai oliko turkki jotenkin muuten huonokuntoinen tai liian ohut tai eloton. Siis kun jos Liinun siistii siloiseksi, niin se on takaa tuplaleveä ja kyljissähän sillä on aika ohut karva joten näyttää epäsuhtaiselta. Olen ajatellut että schape saa olla vähän huolettoman näköinen kehässä, joten ihmettelin parin koiran puunaamista ja mietin että odottiko tuomari Liinunkin olevan laitettu niin. Tuo ohut turkki ei varmasti haittaa koiraa, ei voi mitään jos se ei näyttelyissä riitä. Ruokintaa en ole kuitenkaan muuttamassa että mikäli laatu on siitä kiinni niin sittenkään sille ei voi mitään. Näyttelyt on meille sivuseikka, ja nythän meillä on se agilityvalion arvoon oikeuttava tulos joten mulle on samantekevää tuleeko meistä näyttelypuolella koskaan tämän enempää. Agilityvalioksi sitten jos Mutta, sehän oli "tämän päivän kunto" ja tämän tuomarin näkemys. Turkin kuntokin on asia joka voi muuttua vuodenajasta toiseen, mutta koiran rakenne ei muutu ja näiden kahden käydyn näyttelyn perusteella se on hyvä, samoin liikkeet.

Joten eiköhän ihan hyvillä mielin palata heti huomenna sen meidän päälajin pariin jossa ulkonäkö on viimeisenä tärkeysjärjestyksessä ;)

Hei ja pakko vielä mainita meidän pikkulikan näyttelyyn valmistautumisesta. Ostin eilen 600-700g pussin broilerin kokonaisia sydämiä, että annan niitä tänään ja huomenna possunsydämen sijasta. Jätin ne yöksi sulamaan pöydälle muovirasiaan kannen alle. Aamuvarhaisella ylös kömpiessä keittiön lattialta löytyi tyhjiä puhtaaksi nuoltuja muovipusseja pari kappaletta, muovirasia ja koira jolla on tynnyrinnäköinen keskivartalo... vähän oli pikkulikan masu pinkeä :P Liinu ei sitten saanut sen kummempaa aamiaista. Ajattelin että mahtaa kakattaa mutta ei ole tullut papanan papanaa vielä tähän mennessä päivää :O Kohta alan huolestua... tosin masu normalisoitui sitten näyttelymatkan aikana normaaleihin mittoihinsa. Hain uuden pussin kotimatkalla ja pötkön jauhettua poron liha-luuseosta. Josko nyt Ransukin saisi uusista ruuista osansa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti