12. huhtikuuta 2012

Pienet mutta tehokkaat

Kävin Liinun kanssa hallilla ottamassa pienet tehotreenit kontakteilla. Tuli kyllä aluksi otettua muutenkin pientä ratapätkäilyä kun oli siinä sopivasti hyppyesteitä sopivilla rimakorkeuksilla levällään. Vähän putken ja A:n erottelua. Pitäiskin noita erotteluja tehdä enemmänkin.

Kontakteista aloitettiin A:lla. Hihnassa ja aika hyviä kontakteja. Pari kertaa en ehtinyt jarruttamaan ajoissa niin loikkasi, ja paluutin takaisin. Otin pariksi toistoksi hihnan irti, mutta yritin huijata Liinua että hihna on kiinni pitämällä hihnaa koiranpuoleisessa kädessä. Joko huijaus meni läpi tai sitten likkis muuten vain malttoi ottaa kontaktit, koska meni ihan ok. Otin kuitenkin hihnan takas käyttöön ja vielä muutaman toiston lisää.

Sitten keinua. Se vauhti <3 Ja into mikä sillä on painattaa keinulle! Neljäs kerta keinua ja ei kyllä vois paljon paremmin mennä. Nykii hihnassa ennen estekäskyä ja menee kyllä nopeasti keinun päähän ja heti pois kyydistä kun keinu on maassa. Mä niin tykkään mun koirien keinuista :) Otin keinua pienen ratapätkän päätteeksi, muistaakseni muuri, putki ja keinu. Keinu oli putkelta suoraan edessä niin oikein näki kun se tuli putkesta ulos ja olin menossa keinua kohti, että se kiihdytti vauhtia. Hienoja keinuja typykällä ei voi muuta sanoa. Mamma on niin ylpeä pikku-Lillukasta :')

Viimeisenä kontaktiesteenä puomi. Hihnassa vientiä ja juoksutin koko puomin, lähtöön en ensin antanu ottaa vauhtia. Tas-tas toimi hyvin, vain kerran ehkä 10-15 toistosta laitoin takapään takaisin puomille. Otin hihnan irti koska tänään ei ollut sellaista puolieroa kontaktiesteillä havaittavissa vaan otti aika tasaisesti molemmat puolet. Toiselta puolen jää muistaakseni vähän ylemmäs kontaktille. Varsinaisesti se ei ota juuri koskaan 2-2 vaan jää "4-0" eli kaikki tassut kontaktille. Hyvää vauhtia silti menee puomin eikä ala himmailla alasmenosillalla. Tähän kuitenkin toivon että tulee lisää vauhtia kun kontaktit ja koko este varmistuu, nyt mentiin vasta toista kertaa koko puomia. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitää niin kyllä sitä vauhtia sieltä tulee...! Tyytyväinen puomiinkin siis!

Koska kepitkin oli siinä niin makeasti muiden esteiden joukossa, hain ohjurit ja otin keppejä. Kaikki ohjurit paikallaan, tosi hienoja hakuja, voi vitsit. Liinu hakee kyllä niin paljon paremmin kepit kuin Ransu. Se antaa jo itse asiassa ehkä enemmän mun lähetysvirheitä anteeksi kun Ransu ja sille tuntuu olevan vain se oikea eka väli mistä mennään sisään. Toivottavasti on sittenkin kun joskus viimeisetkin ohjurit lähtee siitä alusta. Viime viikonloppuna kuitenkin tuli muistutus siitä, että ihan miten vaan ei voi huitoa ja elehtiä pelkän keppi-käskyn voimalla, koska kuitenkin se oma kroppa menee ohjauksena sanallisen edelle. Mutta niinhän mä olen halunnutkin että Liinu hakis paremmin kepit kuin Ransu. Ja pujottelis paremmin. Tänään se pujottelikin taas itsevarmemmin ja hyvällä vauhdilla. Ei kertaakaan meinannutkaan pysähtyä tai tulla kepeiltä ulos. Kannustin koko ajan. Makkara lensi multa eli ei ollut sitä pahuksen alustaakaan siellä lopussa houkuttimena! Jes jes JES!!! Oli niin hyvä fiilis teettää keppejä että otin sitten pari vaikeaa avokulmaakin ja juku kun se typy oikeasti huolehtii ihan itse siitä rytmityksestään, ihan mahtavaa ettei mun tarvi siellä olla kuonosta "vetämässä" ja auttamassa toka väliin.

Siihen lopetettiin ja heittelin tennaria palkaksi. Oli het loistavat treenit! Tuli kyllä niin hyvä mieli :) Sitä paitsi ne palkkanakit oli jotain juustonakkeja ja oikeasti aika hyvänmakuisia... (ja minä kun en tykkää makkarasta enkä nakeista enkä yleensä maistele koirien palkkanameja...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti