27. huhtikuuta 2012

On se Liinu treenaillut...

Viime viikonloppuna oltiin Kataisten agilitykoulutuksessa täällä kotihallilla. Koulutus oli... noh olihan se. Koulutus. En tiedä sainko mitenkään hirmu paljon koulutuksesta irti uutta, varsinkin kun sunnuntaina kouluttaja keskittyi mun juoksutekniikkaan huomattavasti enemmän kuin koiraan. Mikä ei mun mielestä olis pitänyt olla tarkoitus, varsinkin kun ottaa huomioon koulutuksen hinnan. Joten kaikuu ehkä rivien välistä että olen koulutukseen pettynyt, joten se siitä. Lauantaina Liinu teki hieman pidemmästi rataa ja hyvää sellaista. Tuli hyvin esille sen estehakuisuus ja olin niin ylpeä miten hienosti se pysyi lähdössä ja kesti sivuun irrottamista. Sunnuntain treeni oli Liinun osalta melkein yhtä tyhjän kanssa, koska huomio oli kiinni mun juoksutekniikassa. Ehkä näistä syistä ei ole huvittanut kirjoittaa koulutuksesta aiemmin mitään, eikä oikeastaan nytkään. Antti ei ollut edes kuvaamassa, etenkin lauantaina olis ollut kuitenkin ihan hyvää pätkää videoitavaksi. Liinun kanssa on kyllä kiva mennä sikäli koulutukseen, koska kouluttajat tuntuu tykkäävän näistä nopeammista koirista ja koirista jotka jaksaa tehdä töitä täysillä useammankin toiston.

Mulla alkoi maanantaina työharjoittelu 3-vuorotyössä, joten koirat joutuu olemaan epäsäännöllisiin aikoihin n. 9h yksin kotona. Saa nähdä miten raskaita nämä viikot tulee olemaan. Sekin vielä että kun asun viikot yksin niin kaikki koirajutut ja kissat on mun vastuulla.

Tiistaina kävin Liinun kanssa hallilla. Otettiin kontaktitreeniä ja keppejä. Kepit meni oikein mukavasti, ens kerralla kokeilen ottaa yhden ohjurin pois. Liinu on aavistuksen epävarmempi kepeillä edelleen nyt kun ohjurit eikä verkkoja. Mutta viime kerrat se on kuitenkin pujotellut hyvin loppuun asti, joten otetaan yksi varovainen askel eteenpäin ja katsotaan mitä tuleman pitää.

Puomilla ei mitään ihmeellistä, otin ensin muutaman toiston ja sitten kännykällä kuvasin pari toistoa lisää. En saanut mitenkään päin siirrettyä videoita suoraan puhelimesta koneelle kun piuha on hukassa (kuka muka sanoo että nykytekniikka on kätevää kun prkl milloin tiedostomuotoa ei tueta, liitetiedoston koko on liian iso, bluetooth yhteyttä tai wi-fiä ei löydy ja se onneton piuha on kateissa) joten kuvasin kameralla videot kännykän näytöltä. Vähän niinkuin joskus 90-luvulla nauhoitti kahdella kasettinauhurilla kasetilta toiselle musiikkia kun ei ollut edes radiota jossa oli kaksi kasettipaikkaa... Noh se siitä kultaisesta 90-luvusta ja ala-asteen Nylon beat-kaseteista :P Tänään menen uudestaan hallille ja yritän muistaa ottaa oikean kameran mukaan että saa vähän laadukkaampaa videota.


Keinulla mua odotti varsinainen yllätys. Liinuhan on mennyt sen ihan tarkoituksella läpijuoksemalla tähän asti ja vauhtia on ollut vähintään tarpeeksi. Hyvä ettei lentokeinuja ole ottanut. No nyt typy oli päättänyt että keinullakin on pysäytyskontakti. Teki sen ihan oma-aloitteisesti ja minähän palkkasin. Tuumin sitä ekan kerran jälkeen hetken että onko hyvä vai huono, mutta ajattelin että hyvä ja että senkus tekee sitten kuitenkin kaikille kontakteille pysäytykset. Ja kun itse tarjoaa kerran asiaa niin antaa tarjota ja palkkaa tulee. Videolla (joka on yhtä huippulaatua kuin puomivideo...) eka kerta tulee vähän sivuun mutta muuten se teki pysähdyksen käskyttämättä. Puomilla käskytän. Aika taitava likkis!


A aletaan nyt opetella pysähtymällä. Ensin ajatus oli että alasmenokontakti opetellaan pysäytyksen kautta, että ymmärtää sen ettei loikita vaan tullaan alas asti. Mutta kun tuo keinukin nyt kääntyi pysäytykseksi Liinun aloitteesta, niin ehkä on sitten selkeintä ottaa sama käskysana A:lle ja pysäyttää siihenkin. Tämä on siis nyt vaiheessa. Kisoissa luulen kuitenkin että tulevaisuudessa hiotaan noita pysäytysten kestoja, nythän vaadin olemaan siinä kontaktilla "todella kauan", eli käyn pari-kolme kertaa palkkaamassa ja heilun itse häiriötä. Aika hyvin sille tuntuu olevan selvää tuo että luvalla liikutaan ja edetään, se pysyy lähdössäkin tosi hyvin. Samoin pöydällä, kun otin viikko sitten muutaman kerran pöytää ihan mallin vuoksi. Ei olla sitä tehty oikeastaan aiemmin, niin ei sille näy edes tulevan mieleen muuta kuin seistä pöydällä vapautukseen asti. Ihana töllykkä ;)

Onhan tässä aikaa opetella asioita, ja sattuu sitä paremmissakin piireissä...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti