6. tammikuuta 2010

Keisarin uudet vaatteet

Tai siis meidän Ransun uudet vaatteet. Nyt on ollut tosi kylmiä ilmoja, ja meillä agility joulutauolla. Huomenna pitäisi kuitenkin palata asiaan, tai no itse asiassa tänään, ja tuntui että kyllä se on nyt saatava Ransulle paksumpi mantteli lämmittelyä varten. Tuo syksyllä ostettu kun ei suojaa vatsaa eikä rintaa ollenkaan. Kärkkäisellä olen katsonut Hurtan mantteleita, mutta kun ne on tehty jollekin käsittämättömälle bodari-koiralle kaikki, eikä tällaisille solakoille pojille. Mielessä kyti ajatus että sen voisi joko 1. teettää mittatilauksena tai 2. tehdä itse lähes suoraan mallin päälle. Kärkkäisellä nuo Hurtan manttelit on neljänkympin hujakoissa, Musti&Mirri arvioi (heillä ei vielä ollut talvimantteleita) syksyllä hinnaksi 60e, auts!

Niinpä päätin ottaa malliksi tuon olemassa olevan manttelin, joka kaikenkaikkiaan on muuten ihan hyvän mallinen. Kaapin kätköistä kaivoin vanhat Snoopy-verhot joihin piirsin manttelin kaavat hieman muutellen paremmaksi. Suunnittelin myös mahakappaleen erikseen ja otin Ransusta mittoja kyllästymiseen asti. Mallasin matolla minkä verran tarvitsen kangasta ja lähdin kaupoille :) Reilun tunnin päästä olin takaisin ja leikkaamassa kappaleita. Aloitettuani homman, ei siinä loppujen lopuksi mennyt kuin ehkä tunti-pari kun mantteli olikin valmiina. Vielä siitä puuttuvat heijastimet kyljestä, eivätkä huutiksesta huutamani kirjaimet ole vielä tulleet, joten pientä viimeistelyä on tiedossa vielä. Lisään kuvan tuonne oikeaan reunaan alas Ransusta mantteli päällä, mikäli sain siitä onnistuneen otoksen. Manttelista tuli juuri oikean kokoinen, ja siihen tehtiin vielä mallille sovituksen jälkeen pieni muutos hännäntyveen: pieni muotolaskos ja voilá! Mantteli istuu täydellisesti. Se suojaa hyvin kaulan ja vatsanalusen, mahakappaleen mittasin tarkasti oikean mittaisen etteivät merkkailupisut mene manttelin sisään. Nämäkin on sellasia juttuja jotka valmismantteleissa ei ainakaan meidän urokselle ikinä passaa. Kankaaksi valitsin siis vuoreksi harmaata teddyä ja päälikankaaksi mustaa tikkivanua. Mantteliosaan laitoin vielä sisään tuulta pitävää vuorivanua, joten eiköhän tuolla nyt tarkene! Hintaa kokonaisuudessaan manttelille tulee noin 25e, eli pärjäsin ihan mukavasti, ja sain juuri sellaisen kuin tarvitsin.

Eilen tehtiin muitakin hankintoja, nimittäin tilasin Ransulle agilitykisoja varten metallihäkin. Enkä sitten tyytynyt mihinkään pikkuboksiin, vaan halusin sellaisen jossa mahtuu reilusti oikomaan itsensä ja istumaan suorassa. Häkin mitat ovat n.109 x 71 x 80cm. Valikoin kahden häkin välillä ja tätä varten makuutin Ransua lattialla ja rajasin mittanauhalla häkin pohjan kokoisen alueen. Tuo tuntui sitten sopivalta :) Kesäksi siihen täytyy hommata vielä päällinen, nyt ei raaskinut. Katsottiin yhdet epikset jotka on lauantaina 16.1., ja ajateltiin että josko niihin mentäisiin jos ei ole kovin kylmä. Nyt loppiaisena olis Kokkolassa taas möllit mutta on luvattu turhan kylmää että viitsisi sinne lähteä. Kuun viimeisenä viikonloppuna olis Oulussa viralliset kisatkin, ne olis ekat joihin me päästäis :) Mutta ei ole vielä lisenssiä, eikä me olla kisavalmiita. Treeneissä sitä pitää harjoitella eikä mennä vielä kisoihin maksamaan harjoittelusta.

Tultiin juuri myöhäiseltä iltalenkiltä. Maanantaina käytiin metsäautotiellä moottorikelkkareittiä pitkin, tänään juostiin pitkästä aikaa pyörätiellä. Sitä ei oltu tietenkään aurattu ja uutta lunta tulla tuiskutti taivaan täydeltä. Ja arvatkaas kuka nautti täydestä sydämestään? Ja möyrysi uudessa manttelissa hangessa. Ransu otti jotain hiiren jälkeä ja pomppi sen perässä kauas pellolle kinoksiin. Me naurettiin sen höpsöilylle, mutta toisen ilmeestä näki että se yksinkertaisesti nautti elämästä. Kohta sitten iltapalalle ja yöpuulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti