8. joulukuuta 2009

Harjoittelu tuottaa tulosta...

...mutta vielä on paljon opittavana. Otettiin tänään hallitreeneissä keppejä, siis ihan tavallisia, ilman verkkoja ja kaikki 12 kappaletta. Hienosti meni, varsinkin eka suoritus oikealta puolelta ohjattuna! Ransu meni itsenäisesti sisään kepeille, suoritti ne ihan mukavaa vauhtia eikä oikaissut yhtään väliä. Toisella kertaa otin hypyn takaa, silloin mentiin vähän liian lujaa kepeille sisään eikä sitten koira enää taipunut toiseen väliin. Uusiksi meni, ja sitten mentiin taas hienosti. Otettiin rataa, ja myöhemmin otin vasemmalta puolelta ohjattuna vielä kerran kepit. Hyvin meni, vaikka vauhtia ei enää ollutkaan juurikaan kun oli treenailtu kaikenlaista siinä välillä, mutta virheitä ei silti sattunut. Olen kyllä Ransusta ylpeä :) Ekan hyvän ja onnistuneen suorituksen jälkeen palkkasin Ransua aivan ylitsevuotavasti, ja sehän innostui siitä mahottomasti ja pinkoi pitkin kenttää ja palkkasi itseään hyppäämällä hyppyjä. Se ei ehkä ollu niin hyvä, mutta saipahan se ainakin kunnon palkkion hyvin tehdyistä kepeistä.

Muu rata meni Antin mukaan vähän niin ja näin. Minusta se nyt ei niin huonosti mennyt, Ransu tosin kiihtyi tuosta keppiharjotuksesta niin että suu vaahdossa mennä posotti joka suuntaan yhtä aikaa niin etten mä meinannu saada siihen oikein minkäänlaista otetta. Vauhtia siis riitti, mutta Ransulla omasta mielestään oli lupa touhuta kaikkea ylimääräistäkin, joten siinä sitten jäi mun ohjauksen seuraaminen välillä vähemmälle, senkin vähäisen ohjauksen mitä joissain paikoissa muistin sille antaa...

Rengas on meidän seuraava haaste, jotenkin tuntuu ettei Ransu oikein tunnista sitä renkaan muotoa eikä osaa hakeutua sille esteelle yhtä hyvin kuin - voisi sanoa - kaikille muille. Renkaallekin se osaa mennä ja suorittaa sen oikein kun vien sen tarpeeksi pitkälle enkä suunnittelekaan tekeväni mitään takaaleikkauksia siellä. Ransun kanssa täytyy nyt alkaa ottaa rengas-treenejä, lähettää sitä renkaalle ja eri kulmista ja sitten pikkuhiljaa tehdä siinäkin takanaleikkauksia. Hypyillä se niitä jo kestää jonkin verran, saman myönsi Outikin, joka antoi mulle palautetta tuosta renkaasta että hänen mielestään meidän pitäis siihen keskittyä että se on sellainen heikko lenkki meillä. Tottahan se on, kun jokaisen uuden näköisen renkaan kohdalla pitää ihmetellä että mistä välistä ensinnäkin pitää mennä, ja sitten sinne esteelle on mentävä koiran mukana tarpeettoman pitkästi.

Sitten vielä meidän viimeiset täsmätreenit (mitenkähän musta tuntuu että meillä mennään kohta kaikkia esteitä erikseen "täsmätreeneinä", ihan niinkuin niitä opeteltais ensimmäistä kertaa...) eli kontaktiesteet A ja puomi. Niitä otettiin kanssa tänään muutama kerta, A meni ihan ok, yhden kerran kun jäin turhan taakse, niin A:n alasmeno taidettiin hypätä yli tai ainakin oli niin ja näin otettiinko sitä. Puomin se skippasi muistaakseni kerran tai kahdesti, siis ylösmenon, kun unohdin "taikasanan" pa-pa-pa. Toisella kertaa se taisi tulla mutta liian myöhään. Alasmenot se ottaa hyvin ja varmasti, ehkä siksikin että olen viime aikoina palkannut sitä jo siinä kontaktin päällä enkä vasta kun se on jo jatkanut matkaa siitä. Ylösmenot se ottaa hyvin ja muuttaa askeleen raviksi ainakin melkein varmasti, kunhan muistan ajoissa hihkaista rytmiä sekoittavan papatuksen.

Kotona sitten vielä vähän juoksuspurttia että lihakset olis hyvin lämpiminä kun venyteltiin. Nytpä on hyvä sitten tuossa köllötellä ja miettiä mitä tuli opittua (vai tuliko mitään) ja odotella iltapalaa. Treeneistä jäi mulle tietysti päällimmäisenä mieleen tuo onnistuminen keppien kanssa, mutta tulihan tuota sähellettyä sen verran muilla osuuksilla, että ei niiden voi nappiin kehua menneen. Yksi hieno muurin ylitys ilman vauhtia aivan muurin takaa tuli taas nähtyä, sekä pari varmaa hyppykuviota. Ja tietysti hieno ja ilmava pituushyppy :) Niin että ei meidän treenit menneet ollenkaan hukkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti