16. joulukuuta 2009

Yksityistreenit

Onpas ollut vilpoisia päiviä! Ransun kanssa käytiin eilen hihnalenkillä, mutta vapaana lenkkeily on nyt ollut vähemmällä kun on ollut kylmää. Näytti siltä kylillä ettei täällä moni koira päässyt ollenkaan lenkille kun ilmeisesti omistaja ei tarkene viedä... Sitten toisaalta naapurin kiinanharjakoirat oli urheasti eilenkin illalla ulkona kiristyvässä pakkasessa!

Tänään oli hallitreenit, ja jostain syystä kaikki muut perui tulonsa treeneihin, joten me saatiin 1½ tunniksi halli aivan meidän omaan käyttöön! Voiko enää parempaa tilaisuutta tullakaan? Oli mun vuoro tuoda treenit eli suunnitella rata, mutta se jäi nyt käyttämättä, kun ei me sitä alettu itsemme takia rakentaa. Ja toisekseen, meillä on monta muutakin pienempää juttua jotka kaipasi harjotusta.

Ennen treeneihin lähtöä käytiin 2,5km lenkki pururadalla, manttelin helmat vain liehui kun Ransu paineli menemään ja syöksyi "hankeen" mahalleen. Minua paleli pelkkä ajatuskin maahan makaamaan laittamisesta -18 asteen pakkasessa, mutta toisella ei paljon päätä (eikä pippeliä...) palellu. Sitten ajeltiin Kannukseen ja hallissa kun oltiin keskenään, pystyi ottamaan siellä vielä viimeiset alkuverryttelyt. Samoin kuin sitten lopussa loppuverryttelyt ja -venyttelyt, olipas hyvä systeemi noin.

Aluksi otin pari kertaa A:n, ja sehän menikin hyvin joten se voitiin "unohtaa". Sitten keppejä, aluksi piisasi vauhtia ja homma onnistui, mentiin aika mukavaa kyytiä, varsinkin se monelle helpompi oikealta puolelta ohjattuna. Palkkasin lelulla ja namilla. Sitten otettiin takaaleikkaus-harjoitusta, joka tuotti vaikeuksia Ykan maneesilla aiemmin syksyllä. Aluksi se tuotti nytkin, ja Antti tuli avuksi pallonheittäjäksi paikkaan, jossa minä leikkaan Ransun takaa ja Ransun pitäisi hypyn takana vain kurvata jatkamaan matkaa periaatteessa juuri vastakkaiseen suuntaan johon se hypyn hyppäsi. Vaikea selittää tilannetta, mutta kahden peräkkäisen hypyn jälkeen on hyppy vasemmalle suorassa kulmassa ja seuraava hyppy on kolmatta hyppyä vastapäätä eli alkupisteestä katsoen hyppy oikealle. Kolmannen hypyn jälkeen Ransu tapasi tehdä turhan pyörähdyksen itsensä ympäri (voltti?), joka vie aikaa ja on myös turhauttavaa kikkailua koiralle. Huonona päivänä se voisi hypätä saman hypyn takaisinpäinkin pyörittyään siellä takana. Tänään saatiin harjoiteltua tuollaista takaaleikkaustilannetta pallon avulla niin että Ransu osasi olla tekemättä mitään pyörähdyksiä. Hyvä!

Jollain edellisellä radalla rengas tuotti vaikeuksia, ei muuten mutta jos leikkaan takana tai jos lähetän vaikeammasta kulmasta tai itse lähden sivuun ennenkuin Ransu on mennyt läpi. Nyt sitten lähetin renkaalle useammista eri kulmista ja tein takaaleikkausta ja sitten vastaavaa kuviota kuin radalla oli ollut ja tuottanut harmaita hiuksia. No eihän meillä mitään ongelmaa ole! Siinä sivussa otin pari kertaa takaakierron hypyn taakse. Kyllä mun siihen jo pitäis alkaa luottamaan, että sen se osaa.

Eteen meneminen sen sijaan meillä ei mun mielestä ole ollut mitenkään kovin vahva, ja sen olisin laittanut radallekin, hyvän suoran ottaa lopuksi eteen-käskyllä. No, otettiin sitten ilman rataa pelkkä suora. Hoksasin vain jälkeenpäin että tein itse sen virheen että juoksin Ransun mukana eteenpäin, vaikka tarkoitus olisi kai itse jättäytyä enemmän koiran jälkeen. Heitin kuitenkin pallon kahden hypyn yli ja saihan se Ransuun vauhtia ja minuun ääntä kun huudan eteeneteeneteeneteen! Täytyypä muistaa seuraavalla kerralla jättäytyä enempi sinne koiran taakse, mikä lienee sen eteen menemisen tarkoitus että koira irtoaa kovempaan vauhtiin ohjaajan edelle... :P

Lopuksi otettiin vielä keppejä, kylläpä siinä jo olikin tullut kaikenlaista harjoitusta. Ransulla alkoi puhti loppua, vaikka koitettiin pitää lepoa välissä ja juomataukoa. Kepeille pitäisi nyt saada kaksi asiaa yhdistettyä: suoritusvarmuus ja vauhti. Nimittäin hitaammassa vauhdissa menee varmemmin oikein, kovemmassa saattaa jäädä joku väli pujottelematta. Aluksi aina sujuu paremmin, ja ensimmäinen suoritus olikin vauhdikas - ja puhdas!

Hyvän keppisuorituksen lopuksi heiteltiin lelua ja ravattiin hallissa lähes vartin verran loppuverryttelyiksi, sitten venyttelin Ransun. Sitten olikin jo niin kiire pisulle, että sattui ensimmäinen vahinko halliin, nimittäin pikkupentunakaan tokokurssilla se ei kertaakaan pissannut hallin lattialle vaikkei ollut vielä sisäsiistikään. Olipahan tempaus! Ja vielä kun ennen meidän treenejä yhden tokoilijan koira teki saman tempun, eri kohtaan tosin. Uloskin riitti silti vielä paritkin merkit, mutta joihan se kyllä aika reilusti noiden treenien aikana. Nyt täällä kotona ollaan väsynyttä poikaa ja pötkötellään tyytyväisenä.

Ostettiin muuten Ransulle Halpahallista sellainen joulumantteli. Viime vuonna sillä oli sellainen versio jossa oli lyhyet hihatkin ja se oli pidempi ja istuvampi, siinä oli huppu ja nätti strassihiutale selän päällä. Tämä on nyt sellainen enempi viittamainen, jossa ei ole hihoja ja joka suljetaan kaulan alta kahdella nepparilla. Huppu tässäkin on ja siinä lettikin vielä :) Suunnittelin että kainaloiden taakse pitää laittaa joku nauha ettei tuo viitta pyöri sen ympäri. Jouluna pitää olla vähän hömppää :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti