7. lokakuuta 2009

Ensilunta ja sisätreenejä

Eilen aamulla oli aika ihana näky ikkunan takana; satoi tiheään räntää. Maa oli valkoisena, tosin tällä korkeudella sitä ei tullut kuin hädin tuskin nurmikon peitoksi, ja päivällä se jo suli pois. Tiet meni kuitenkin loskaan ja käytiin Ransun kanssa lenkillä kera suojavarustein ettei tarvis aina pestä jalkoja ja mahanalustaa kun ulkona pyörähdetään. En viitsinyt irtikään päästää kun vähäksi matkaa kun tiesin että muuten sitä mennään kun maan matoset pitkin vähäistä lumikerrosta - ainakin viime vuonna näin kävi.

Tänä aamuna oli taas vähän räntää maassa, ja koko päivän on tuullut ja myrskynnyt. Käytiin päivällä sateessa lenkki, ja Ransu tuli taas suht kuivana kotiin. Mulla tosin paloi käämit kun riisuin siltä suojatossuja: neljättä kertaa jalassa ja kahdesta pohja kulunut puhki! Aiemmin tuli jo ekalla käyttökerralla reiät pariin tossuun mutta ne ei vielä juuri päästäneet vettä sisään. En ehtinyt edes niitä korjata kun jo tuli tossuista entiset. Ei tämän merkkisiä enää meille, vaikka silloin kun tossut oli ehjät, ne oli kätevät. Nyt harkinnassa on myös ihan sadehaalari, joka suojaisi jalat kokonaan ja mahan alusenkin, on inhottavaa kun turkki on vähän väliä joko kuivumassa tai kastumassa. Ja kun kelit on mitä on niin pakkohan ne jalat on ihan pestä vedellä ettei koko kämppä ala muistuttaa hiekkalaatikkoa. Minähän puen sille tuollaisia hyötyvaatteita, naurakoon minut suohon koko tienoo ja blogin lukijat! Ja kun Ransukin osaa olla tossuissa ja manttelissa hyvin, ei se niitä edes huomaa ulkoillessa.

Päivällä otettiin sisällä vähän agijuttuja, kiertämistä ja sellaista. Ja jääkaapinoven sulkemisia, sekä laskuharjoituksia. Luunkin Ransu sai taas pitkästä aikaa iltapäivällä purtavaksi eli puuhastelua sille on ollut koko päiväksi oikein.

Varsinkin kun illalla startattiin sisätreenikausi Kannuksen Dogness-hallilla. Olihan se periaatteessa tuttu paikka, mutta silti siitä on jo yli puoli vuotta kun on viimeksi hallilla treenailtu. Hajuja riitti ja jos lattialla oli yksikin roska niin se kiinnitti heti huomion - vaikka kesken keppien suorituksen tai putkeen ryntäämisen. Rata meni muuten ihan mukavasti, mutta ne ongelmat tuli toisaalta sitten just siinä missä osasin odottaa ja toisaalta ihan yllättävässä kohdassa. Renkaan tiesinkin, että voi mennä läpijuoksuksi eikä läpihypyksi, koska tähän asti _aina_ kun on ollut uudenlainen rengas, Ransu ei osaa hakea renkaan muotoa vaan juoksee sivusta tai alitse. Nytkin piti ottaa monen monta toistoa oikein houkutellen että täältä sitä kuuluu mennä! Sitten toinen paikka oli hypyltä putkeen meno. Putken suu oli puomin vieressä, ja vaikka minä miten yritin seistä puomin edessä kun huomasin ongelmakohdan, niin sitä vain mentiin mun selän takaa puomille. Vaikka meillä on puomille käskysana "mato" ja putkelle "putkeen" eli siis sanat on koirallekin ihan eri kuuloisia (ihan tarkoituksella tietysti). Tiedä häntä oliko jätkällä tukka silmillä niin pahasti vai mitä, mutta muutama toisto tässäkin tarvittiin ennenkuin sinne putkeen sitte osattiin hakeutua. Eipä ole ennen tuollaista ongelmaa ollut, väärästä päästä on menty ennenkin, mutta jos menoaukko on selvä niin sinne sitä on syöksytty. Eikä palattu takaisin, kuten tänään tuli sekin ihme nähtyä! Muuten rata meni hyvin, kepeillä eksyttiin vähän haistelemaan mutta jatkettiin kuitenki suht sujuvasti. Kontaktit otettiin hyvin, joten ehkä uskaltaa jo alkaa sanoa että kontaktit on opittu jo ok.

Nyt on sitten muutaman päivän tauko agilitysta, lauantaisin olis vapaavuoro maneesilla mutta ehkäpä kaks kertaa viikossa riittää kuitenkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti