12. marraskuuta 2009

Ratamestaruus ;)

Eilisiin treeneihin oli mun "vuoro" tuoda ratapätkä, ja niinpä eilen mentiin melko vauhdikasta rataa jossa oli yksi ansapaikka, yksi mielestäni koiralle aika vaativa tiukka käännös (90 asteen kulmassa kepeiltä muurille ja koira tietysti loikkaa muurin hieman sivuttain, muurin takaa sitten pituushyppy...). Ansapaikka oli sitten tuon pituushypyn jälkeen, putki loivan U:n muotoisena ja putkeen mentiin "väärästä päästä" eli ei siitä mikä olis periaatteessa ollut suoraan tarjolla pituushypyn jälkeen. Sen jälkeen vielä pussia ja vähän hyppykuviota, jota oli myös radan alussa ennen ekaa putkea ja keppejä. Selitinpä järkevässä järjestyksessä radan ja kuitenkaan muilla kuin paikalla olleilla ei ole mitään hajua radasta :D No enivei meillä meni hienosti rata! Alun otin putkelle asti ja sen jälkeen palkkasin, koska me jätettiin kepit välistä. Ransu ei juossut pitkäksi ekoja hyppyjä ja takaakierto meni hyvin, nämä alkaa olla jo helppoa kauraa ellen mä onnistu mokaamaan jotenkin tai jos Ransu ei keskity 100%. Jätin sen muurin taakse odottamaan ja Ransu sai siis suorittaa sen keskiosuuden vähän helpommin kuin muut koska sen ei tarvinnu kurvata kepeiltä muurille ja siitä melkein heti ponnistaa pituutta, vaan sai suoraan hypätä muurin yli ja loikata pituuden. Sitten oli ansapaikan vuoro ja mietin että millä mä sen saan olemaan menemättä putkeen liian aikaisin, mutta loppujen lopuksi homma hoitui kuin itsestään, Ransulle ei tullu mieleenkään mennä putkeen väärästä päästä, ja pussikin oli tuttu este vaikkei sitä ole viikko- ellei kuukausikausiin tullut radalla vastaan. Lopun ohjauskuvio meni myös mallikkaasti, ehkä sen toteutin vähän ahtaasti mitä tulee esteväleihin, mutta se mentiin silti puhtaasti! Voi sanoa kyllä olevansa nyt ylpeä Ransusta ja itsestäänkin, kun maltoin jakaa radan pätkiin ja suorittaa sen osissa että pääsi palkkaamaan useammin.

Keppejä kokeiltiin ottaa hallillakin mutta se oli tyhmä teko enkä tiedä oikein että miksi sitä piti taas uhkarohkeilla... Pari kertaa kepit onnistui ihan ok, molemmilla kerroilla samalta puolelta ohjaten, ja toisella kerralla poikaa väsytti eikä vauhtikaan päätä huimannu.

Tänä aamuna pikkulenkin jälkeen sitten päätin kotona ottaa taas verkoilla keppejä ja pelkäsin jo pahinta että taas mennään verkkojen alta tai jotain, mutta eipähän mitä! Hienosti mentiin kepit ja lelustakin taisteltiin. Hieman mua nyt hermostuttaa se että mitäs jos se oppii menemään keppejä vain meillä kotona... Onko sellanen ees mahdollista ettei sit osais mennä muualla? Kun kotona saadaan joskus verkot pois ja kun kotonakin on tavalliset kepit. Lisäksi hallilla ei lelustakaan huvittanu juuri taistella, se ei kiinnostanu tippaakaan, kun taas kotona siitä taistellaan kynsin hampain niin kauan kun minä jaksan riekuttaa. Ihan hyvissä tunnelmissa siis keppien suhteen kotona, ja viikonloppuna nostetaan varmaan taas varovasti verkkoja jos yhtä hyvin menee kepit vielä huomennakin.

1 kommentti:

  1. Hienoa! Teillä on menny loistavasti :)! Mä aion Lucan ilmoittaa kyllä ja Jessenkin myös Turun kääpiökoiraharrastajiin. Meillä oli tänään taas tosi kivat tokotreenit ja varsinki Jessestä mä sain jälleen kerran olla huippuylpeä :)! Luca vaatii vielä keskittymisen kanssa treenausta. Me mennään myös agiliitämään aina, kun vaan mahdollista.

    VastaaPoista