30. marraskuuta 2009

Olipa tehokkaat treenit!

Maanantain maneesitreenit meni aika hyvin! Sanoisin tosi hyvin, jos oltais menty vain ensimmäistä ratapätkää, sillä toista ratajuttua kun mentiin, niin Ransusta huomas ihan selvästi väsymisen ja keskittymisen herpaantumisen. Ekalla radalla oli 10 estettä, tai siis 7 mutta yhteensä 10 esteen rata. Sitä tarkoitin tuolla tehokkaalla, että kaikki muut esteet paitsi muuri tuli tänään käytyä läpi, kepitkin olis olleet siellä radalla mutta me jätettiin ne tietysti välistä. Pitkästä aikaa oli okserikin, ollaan varmaan joskus kesällä otettu sitä viimeksi. Keinua samoin on täällä mukavampi mennä koska se on miellyttävämpi kuin lattiapinnalla.

Eka rata alkoi kahdella hypyllä, sitten oli putki, pituus, rengas, hyppy, pussi ja uudelleen putki ja hypyt. Ekat hypyt oli peräkkäin ja ensimmäisellä kerralla ne mentiin ihan suoraan ja siitä putkeen, sitten loput luettelemassani järjestyksessä. Ransu meni puhtaasti radan, ja sai kehuja. Ensimmäistä kertaa siis mentiin harjotuksissa rata puhtaasti, jes! Vaikka oli "vain" 10 esteen rata, mutta kun puolet vähempikin on tuottanut usein harmaita hiuksia. Toisella kertaa rataa muutettiin sen verran, että eka hyppy oli normaalisti, sitten toista ei mentykään suoraan perään vaan se piti ottaa takaa kiertäen. Se oli erinomainen pakkovalssin harjoittelu-ansa, ja me mentiin se hienosti! Ransu teki just niinkun piti ja kun se rata ehdittiin ottaa kahteen kertaan, siis kaksi eri kierrosta, niin molemmat kerrat meni puhtaasti! Siis kolme puhdasta rataa joista toinen oli aika vaativa juuri tuon ansapaikan takia! Olen kyllä meistä niin ylpeä! Ja suorituksen arvoa ei ainakaan vähennä se, että muistaakseni kukaan muu ei mennyt ainakaan sitä kakkosrataa puhtaasti ekalla yrittämällä ainakaan, kaikki ei toisellakaan.

Toinen rata oli sitten oikein kunnon kontaktirata, ekalla radalla hypittiin ja mentiin tunneleihin, toisella otettiin sitten kontakteja. Ransu meni ihan ok, paremmin olis varmaan mennyt kun oltais tällä radalla aloitettu. A:n kontaktit meni ensin vähän just ja just, kuulemma ehkä puoli tassua otti eka kerralla kontaktipinnalle :D Eli siis varmemminkin vois ottaa. Keinu meni ekalla kerralla vähän hallitsemattoman näköisesti, Ransu kyllä otti molemmat kontaktit, mutta vauhtia oli liikaa, ehkä sen takia etten muistanu sanoa akselin kohdalla "nätisti" josta Ransu osaa hidastaa vauhtia. Harmittaa vietävästi ettei me oteta noita keppejä, koska nytkin olis ollu vaativat kepit, molemmilla kerroilla okserin jälkeen olis pitäny tehdä valssi ja viedä koira kepeille tavallaan keppien taakse, ja toisella kerralla sitten toisesta päästä eli siinä mielessä helpommin että sisään sai mennä suoraan sivusta, mutta toisaalta vauhti okserin jälkeen olis pitäny pystyä hillitsemään ettei eka keppiväli mene pitkäksi niin ettei toiseen taivu enää.

Luulen että se juuri väsytti Ransua, kun tuli kerrattua lähes kaikki esteet samoissa treeneissä, ja osaa esteistä kun ei ole otettu aikoihin. Ai niin, pöytähän sieltä puuttui myös, mutta enivei, muut tuli kerrattua. Näihin treeneihin olen silti todella tyytyväinen. Maneesilta lähtiessä ohjaaja päivitteli että eikö ihmiset verryttele koiriaan ollenkaan, että suoraan vain laittavat autoon ja lähtevät. Sanoin että samaa minäkin olen ihmetellyt (sekä täällä että hallilla treenatessa), ja ohjaaja ihmetteli eikö meille ole sanottu ensimmäisellä kerralla mitään koiran verryttelystä ja lämmittelystä. Noup, ei ole sanottu ei, kai ensimmäisen kerran ohjaajat ajatteli että nämä on päivänselviä asioita. Taas satoi, miten se tuntuukin että aina maanantaisin sataa vettä kun meillä on tuolla sotkupaikassa treenit? Käytiin kuitenkin urheasti kävelylenkki ennen treenejä vaikka kiire meinasi tulla, ja jälkeen käytiin puolen tunnin lenkki, koska Antti ei ollut mukana hermoilemassa että pitää kotia joutua ja nukkumaan. Se huono puoli tuossa myöhäisessä ajankohdassa, ja nythän keskiviikon vuorokin siirtyy taas 19.30-21.00.

Ransu muuten on vahtinut tänään liikaakin, näyttää siltä että se taas kuvittelee itsestään liikoja ja kukkoileva murkkupoika pitää pudottaa maanpinnalle. Se päivällä haukkui ikkunassa jotain ja ainakin kerran murisi jotain ulkoa kuuluvaa lapsen ääntä. Autossa nyt kun tultiin kotiin ja parkkeerasin katokseen yhtä aikaa naapurin kanssa, sen piti sitäkin oikein _haukahtaa_ ja murista kovasti vaikka kielsin. %¤#"$+ koira! Mulla meinasi todella palaa käämit kun toinen takakontissa murisee eikä välitä mitään vaikka komennan. Taitaa olla tiukempi perushuomioimattomuus nyt käytössä ja myös tiukempi komento tuollaisesta turhasta vahtimisesta kun minä olen paikalla! Ni!

1 kommentti:

  1. Sun pitää piirtää ratoja ylös ja jättää muistii nii voi sit treenata kun osaa kepit. Juu sanoin jo sul viime viikkolla huomioimattumuudesta.

    VastaaPoista