26. syyskuuta 2009

Pikku-Ransun masua on joku vaivannut

Jep jep. Alkoipa tosi kivasti aamu. En ollu vielä ehtiny käyttää Ransua pihalla, kun valmistelin itselle aamupuuroa ennen töihin lähtöä. Joku oksentaa olohuoneessa, Dorako se on, se tuppaa oksentelemaan karvapalloja koska on pitkäkarvainen. No ei kun Ransuhan se siellä, ja matolle tietenki, ehdin minä osan ohjata lattialle. Kirkasta vähän kellertävää oksennusta, ei ruokaa eikä karvoja eikä mitään suuhun kuulumatonta. Siivoan pois ja haistelen että täällä haisee kakka. Kävikö joku kissa just laatikolla? Ei, kyllä tää koirankakkaa on. Mutta missä... Tietenkin keittiön pöydän vieressä matolla ja oikein kunnon läjä osittain ripulia! Ihanaa.

Että mä yökin kun siivosin kakat pois, onneks meillä on tekstiilipesuainetta ja Virocidia (huippuhyvää desinfiointiainetta joka poistaa sen kymmenet eri pöpöt ja myös pissan ja kakan hajun lähes materiaalista kuin materiaalista). Ilman niitä ei tässä perheessä tulis mitään. Matto tuli puhtaaksi, ja Ransu ripuloi vielä pikkuisen lisää ulos.

Kaupasta sitten tähän hätään maksamakkaraa ja piimää, ovat kuulemma hyvä yhdistelmä koiralle joka meinaa ripuloida, ilmeisesti rauhoittaa vatsaa ja maksamakkaran koiran maha pystyy helposti hyödyntämään tehokkaasti. Samalla ruoka on kosteaa. Nyt se ei loppupäivänä ole onneksi ripuloinut lisää. Oon miettiny että mistä sen masu nyt meni tuollai sekaisin. Se on nyt saanut jokusen päivän uusia raksuja vanhojen seassa, sekä koiranmakkaraa ruuan seassa. Sen lisäksi se on syönyt sitä luuta ja palkkio-Frolicit vaihdoin siihen toiseen makuun vaihtelun vuoksi. En tiedä voisko nämä yhdessä olla syynä, vaikka hyvin sen maha on tähän asti kestänyt vaihtelut ruokavaliossa.

Nyt ollaan lähdössä iltalenkille, pojalla on taas virtaa kun pienessä kylässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti