6. syyskuuta 2009

"Reissussa rähjääntyy"

Ransulla ja mulla oli raskas päivä, lähdettiin aamupäivällä mummulaan eli mun porukoille. Siellä noudatettiin ensimmäistä kertaa kouluttajan antamia ohjeita. Ransu olikin kiltisti, ei haukkunut eikä murissut kun joku tuli sisään, minkä se on tähän asti aina tehnyt. Se ei kotona reagoinut ovikelloon kuin kerran haukahtamalla, eikä se mummulassa haukkunut ollenkaan - ihme kyllä. Viimeksi se nosti metelin kun ovikello soi. Lisäksi se meni mielellään mun pikkuveljen paijattavaksi, kun oli ensin saanut tutustua haistelemalla hyvin.

Käytiin sitten iltasella myös mun pitkäaikaisen kaverin luona, jolla on sekarotuinen koira Rellu. Rellu on muutaman vuoden vanha narttu ja oli taas vähän ärhäkkänä nuorelle urokselle joka kehtaa tunkeutua sen reviirille. Sisällä eivät meinanneet oikein tulla juttuun, Ransu yritti olla sosiaalinen ja saada toista leikkimään, mutta Rellu näytteli hampaita ja murisi. Ransu ei ollut moksiskaan :D Ulos päästyään alkoikin sitten heti takaa-ajoleikki, mutta paha vain kun Rellulta loppui kunto heti alkumetreillä. Ransu olis jaksanut juosta ja leikkiä vielä vaikka kuinka mutta kun leikkikaveri pisti väsyneenä maate, niin miten sitä yksin leikit siinä...

Ajeltiin kotia ja lähdin hakemaan pizzaa. Ensin vain Ransu tassupesulle, se oli kainaloita myöten kurassa ja hiekassa koska kaverini piha on hiekkapiha koska talo on aika vasta rakennettu. Vettäkin sopivasti satoi! Soitin taas ovikelloa kun tulin kotiin, eikä Ransu haukkunut ollenkaan! Onkohan se vaan oppinut että aina tulee joku perheenjäsen tai tuttu, eikä siksi hauku, mutta toisaalta se ei haukkunut mummulassakaan. Kyllä se sitten sinne kaverille saapuneen vieraan murisi, mutta ei rynnännyt räksyttämään kuten sillä on ollut tapana tehdä. Ehkä ME ON EDISTYTTY!

Eilen käytiin agikentälläkin omissa treeneissä, ja oli kyllä vähän pelleharkat. Ransulla tais olla vähän huono päivä ja se palkkaili itseään pomppimalla mitä esteitä sattuin ja hyppimällä mm. puomilta ja keinulta alas ennen kontaktipintaa. *Huokaus* Otettiin A-estettä välillä paremmalla, välillä huonommalla menestyksellä. Ransulla on siihen vääränlainen suoritustapa lihasmuistissa, ja sitä yritetään nyt saada muutettua, koska se meinaa hypätä varsinkin ylösmenokontaktin yli. Ehkä sitä ei myöskään kovin innostanut siinä vaiheessa fyysinen ponnistelu, koska aamulla käytiin varmaan reilu 5km aamulenkki (yleensä käydään n. 2km). Tosin treenien jälkeen loppuverryttelynä se kyllä jaksoi juosta jalkapallon kanssa ihmeen kauan. Siinä huomasin että sen kunto on kasvanut, eikä ihme, koska sen liikuntaa on lisätty viime aikoina. Ehkä siinä on yksi syy parantuneeseen käytökseen mitä tulee ovikellon sointiin ja vieraiden kohtaamiseen? Siis riittävä liikunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti